Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 55

Tema: snovi

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno snovi

Imam problema s noćim morama pa me zanima zna li netko značenje, simboliku mojih snova ili ima li netko kakvo objašnjenje, iskustvo i sl.
    Stalno sanjam ono čega se jako bojim u stvarnosti: ose, zmije, pčele i stajanje na rubu nekog visokog nebodera (bojim se visine).
    Ose me proganjaju, ja bježim, nekad me ubodu, najčešće ne. Zmije svakakve, male, velike, raznih boja, nekadme ugrizu, najčešće ne.
    Sanjam i da mi umiru osobe koje jako volim, mama i mm. U snu se osjećam strašno, grozna bol, plačem nakon što se probudim.
    Strašno

Mamita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nemoj jesti ništa prije spavanja. ja sam tako uspjela.
    i ako je večera bila neka teška onda moram piti puno vode inače gorim po noći i sanjam gadarije.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pojma nemam, ali ovako na prvu bi rekla da možda potiskuješ neku obavezu, nešto što ti je mrsko, a moraš napraviti ili nešto što nije obavezno obaveza, nego nešto što trebaš napraviti u svom životu.... i da ti onda brige izlaze kroz snove, takve..

Ha???

Nadam se da će ti brzo proći!
    I znam kako je to kada se probudiš iz takvog sna, kao da se stvarno desilo... uh! Nervoza, izgubljenost, bol...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Vjerojatno je nešto na psihičkoj bazi, ali ne znam što. Inače sam tip kojeg stalno nešto muči i koji se stalno nečeg boji pa ne znam što izdvojiti

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa šta bi trebala napraviti sada u svom životu? Cijepljenje djeteta, a nisi sigurna? Nekome otići na žalost? Mužu priopćiti neku vijest ? Otkrila si da te nešto nezadovoljava u tvom životu, a nemaš hrabrosti promijeniti to ili čak ni reći samoj sebi, a kamol drugima? Moraš na posao? Moraš promijeniti posao? Nešto nisi napravila sa 100% učinka, pa te to sada jako muči?

Izaberi od ponuđenog i/ili nadodaj...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Ono što me najviše straši je što često znam u snovima predvidjeti nešto što će se zaista dogoditi pa kad sanjam ovakve snove, nije mi baš svejedno
    Sjećam se kako sam u prvoj trudnoći sanjala prekrasne snove, kitove kako se rađaju i sl.

Kako inače izaći na kraj sa strahovima u životu? Moja baka je bila strašna strašljivica, nismo joj nikad smjeli reći da idemo negdje na put jer bi umirala od straha. Moja mama je isto dosta velika strašljivica, ali malo manja od bake. Mislim da se ti strahovi prenose i evo ja sam treća koja ih je dobila u paketu od mame i nije mi lako nositi se s njima :/

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vec sama svjesnost da se previse bojis je dobar put za smanjivanje istih, dobroje kad ti krenu takve (strasne) misli da si to osvjestis i na neki nacin sama sebi kazes - ok, evo mene opet u onim mojim strahovima - bit ce sve ok. ili nesto slicno.
    a snovi - imaju znacenje koje im ti sama dajes, nitko ti san ne moze boljeprotumaciti od tebe same i definitvno vjerujem da nesto govore.
    i nisi jedina - ja panicarka voznje, redovito sanjam da mi kocnica ne radi ili da nam netko ulazi u kucu (redovito sam ja ta koja cuje cudne zvukove) ili da sam izgubila dijete (prestrasno zar ne), a omiljen mi je i san kasnjenja - prestrasno...idem a nikako da dodjem.

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Da nadodam nešto za ovo predviđanje: primjer je moja prva trudnoća koja nije bila planirana. Prije nego što sam ostala trudna, nismo uopće razmišljali o djeci, čak smo bili u nekakvoj krizi u vezi i djeca nam nisu bila na kraj pameti. Noć prije nego sam ostala trudna sanjala sam da sam mama dvoje djece koja su već velika, recimo da stariji ima oko 7 godina, a mlađi oko 5 i baš ih gledam u snu i mislim si kako prekrasnu djecu imamo i kako je šteta da nemamo treće. Taj dan napravljen je naš stariji sin, posve neplanirano, a tog sna sam se sjetila tek poslije.
    Ima još primjera dosta, uvijek kad se treba dogoditi nešto bitno, sanjam to prije nego što se dogodi. Ja to tumačim na način da me snovi pripremaju na nešto što slijedi, a jako će utjecati na mene ili nešto što mi pomaže donijeti važne odluke u životu. Recimo, taj san je meni pomogao da odlučim da ću svakako zadržati trudnoću i da je to nešto što će pozitivno odrediti moj život.
    Super mi je taj san, i danas ga se sjećam, i uvijek kad me bubamarac muči sa svojim terrible fazama kad pomislim da sam totalno fulala u odgoju, taj san me podsjeti da ću za nekoliko godina biti ponosna na njega i da će faze proći. Znam da će se dogoditi taj trenutak iz snova kad ja gledam svoju dvojicu sinova i mislim si kako su nam djeci predivna i da je šteta da nemamo treće.
    Voljela bih samo vidjeti nastavak...hoće li trećega biti

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

vitekova mamuška - mene su mučile noćne more (koje su sadržavale sve moje fobije) na početku trudnoće!
    nadam se da je tako i kod tebe..
    pa da se svi veselimo !!! :D

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Joj, nemojte mi to sada željeti pliz, mrtva sam od umora sa ovom dvojicom, u 4 godine nijednu noć nisam prespavala u komadu Za nekih 5 godina mi to poželite

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ajde. možeš ti to!
    ( i sad ti tu dam kinder čokoladu)

znaš ona reklama...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Možda ti je prelijepo u životu sada i strah te to da ne izgubiš, a znaš da se snovi mogu ostvariti i onda je tvoj mozak zaigrao jednu čudnu igru straha s tobom....

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Joj VM pogodi me u srce ko narodnjak u taxiju....
    Pazi vamo - da smo zivjeli u isto vrijeme DR Freud bi me proglasio pocasnom pacijenticom...
    Ja sam ti u slicnoj situaciji kao ti....dvoje male djece, nespavanje (5 mjeseci nisam spavala duze od 3 h u komadu), umor, stalno preispitivanje, visak odgovornosti, manjak sexa....

Elem vec dvije noci zaredom sanjam da Viktor pada kroz prozor, pa se u pricu ukljuci nekontrolisana voznja autom i liftom, na prozoru kuce me ceka muz, a na vratima - nemojte se smijati - zeleni piton...

Sinoc sam toliko vrisnula budeci se, da sam probudila i Viktora i Luku...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Vitekova mamuška razumijem te u potpusnosti jer nije jednom da su mi se snovi obistinili... i to u detalje... to se događa često... (doma me zovu vješticom ) pr. sanovima sam predvidjela smrt strica i bake...ma ima puno toga, ali nije niti mjesto niti vrijeme...

Po meni nije čudno da čovjek može sanjati nešto što će se dogoditi jer smo mi svi duhovna bića...samo što još mnogo toga nemamo osvješteno niti razumijemo.

Kao što je već rečeno oni također su odraz naših strahova... s kojima se ponekad dobro i suočiti... ako nemaš hrabrosti suočiti se s njima u javi, probaj u snovima... možda ti to pomogne i u stvarnosti.

Snova se nemoj bojati jer ih možeš kontrolirati i osvjestiti da sanjaš.

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo jedan linkich na sanjaricu.. http://www.sveznar.com/

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Moram priznati da nisam ljubitelj sanjarica jer je svaki čovjek individualac... tako da mislim da je nemoguće objasniti snove kroz 4-5 opća pojma... :/

Treba duboko prionuti u sebe i pokušati naći smisao/ne smisao snova.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ima jedna zgodna knjiga ("Snovi" - Derek & Julia Parker) koja nije "klasična" sanjarica nego upućuje na to kako možemo sami odrediti smisao vlastitih snova.

To mi se svidjelo jer sigurno različiti ljudi imaju različite obrasce u glavi, pa im ista stvar može značiti nebo i zemlju...

Ali priklanjam se ekipi koja savjetuje izbjegavanje večere i teške hrane, jer to je i meni pomoglo. Isto, tijekom noćnog dojenja spavala sam slabije (tj. pliće) i sjećala se puno više snova nego sada. Danas mi ništa takvo ne treba - spavam "ko top" i nema šanse da se sjetim snova...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Ali priklanjam se ekipi koja savjetuje izbjegavanje večere i teške hrane, jer to je i meni pomoglo.
    Ovo mi nikada nije pomoglo... jela, ne jela... teška hrana ili lagana... bez obzira imam cijele scenarije skoro svaku noć

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Svojevremeno sam imala jednu te istu noćnu moru koja se ponavljala barem jednom sedmično (i češće). Ja bih bežala od guske koja je nekad išla sama a nekad ju je nosio neki čovek. gde god bih se sakrila ona je nalazila prolaz i kljucala me po vratu.

Na kraju sam zamenila jastuk. Sa udobnijim jastukom nisam imala trnce i bolove u vratnom delu i guska je nestala - godinama je nisam sanjala.

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
    Svojevremeno sam imala jednu te istu noćnu moru koja se ponavljala barem jednom sedmično (i češće). Ja bih bežala od guske koja je nekad išla sama a nekad ju je nosio neki čovek. gde god bih se sakrila ona je nalazila prolaz i kljucala me po vratu.

Na kraju sam zamenila jastuk. Sa udobnijim jastukom nisam imala trnce i bolove u vratnom delu i guska je nestala - godinama je nisam sanjala.
    Jastuk je naravno bio punjen guscijim perjem i onda te povampireni duh doticne proganjao
    Za sve ima objasnjenje...

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Jock, mrzim perje (čak ni jaknu perjanu nema niko u mojoj porodici)

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa

Jastuk je naravno bio punjen guscijim perjem i onda te povampireni duh doticne proganjao

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

A ja noćima ne mogu naći kud sam parkirala auto I onda mi moje pametno dijete kaže: Mama, auto je u garaži

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kad malo proanaliziram svoje snove, u 90% slucajeva ispadne da su oni savrsen mozaik od slucajnih parcica mojih dnevnih i drevnih zbivanja, razmisljanja, razgovora, zelja i strahova.

(Jedino piton malo iskache is sheme....e da, piton je bio u vlasnistvu covjeka koji ga je drzao u nekoj dugoj "futroli", a ja se sjecam da mi je i u snu smijesno zazvucalo kad sam mu rekla "nemojte ga vaditi molim vas" :shock: :D )

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Ne volim kad sanjam, jer sanjam intenzivno, u boji, u "dva kadra" (u snu gledam i svojim očima i odozgo). I često sanjam da sanjam, tj u snu se "probudim" al' se san nastavi
    Sreća da sam u zadnjih dvije godine toliko umorna, da ne stignem dovoljno da se naspavam da bi sanjala (kako ovo grozno zvuči kad se napiše )

vitekova mamuška ako te snovi (i tvoji strahovi na javi) ometaju u dnevnom funkcionisanju, možda ne bi bilo loše da se posavjetuješ sa nekim stručnim po tom pitanju (psiholog, psihijatar)

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj ninet prvotno napisa

ovo je super!

Ora, znači i ti si vještica kao i ja 8) prije jedno pola godine sanjala sam san u kojem se tata i ja užasno svađamo i ja odlazim s klincima iz stana uplakana. Totalno imam osjećaj da je to jedan od mojih proročanskih snova i da će se ostvariti. Jan u tom snu hoda pa mislim da će se dogoditi za par mjeseci. Baš me strah toga
    Dobro mi došla psihoterapija da se malo riješim tih strahova, ali trenutno smo u besparici pa to čeka bolje dane :/

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno Re: snovi

[quote="vitekova mamuška"]Ose me proganjaju, ja bježim, nekad me ubodu, najčešće ne. Zmije svakakve, male, velike, raznih boja, nekadme ugrizu, najčešće ne. [quote]
    vitekova, s kim se družiš? kakvi su ti prijatelji? obitelj? je li te netko u posljednje vrijeme povrijedio?
    'izabrala' si u snu životinje koje grizu i bodu, tko se prema tebi tako ponaša u budnom stanju?
    čisto malo za analizu...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno Re: snovi

[quote="zhang"][quote="vitekova mamuška"]Ose me proganjaju, ja bježim, nekad me ubodu, najčešće ne. Zmije svakakve, male, velike, raznih boja, nekadme ugrizu, najčešće ne.
    vitekova, s kim se družiš? kakvi su ti prijatelji? obitelj? je li te netko u posljednje vrijeme povrijedio?
    'izabrala' si u snu životinje koje grizu i bodu, tko se prema tebi tako ponaša u budnom stanju?
    čisto malo za analizu...
    Uf, mislim da je riječ o mom tati
    Događalo mi se često da sanjam zmije kad mi se tata vraća s puta doma, a pročitala sam da je zmija znak svađe. Vjerojatno me strah tih naših svađa, nemam pojma...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

A možda ima veze i s bubamarcem. Otkad se Jan rodio, jako je ljut na mene pa me provocira i povrijeđuje jako često

zhang avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

u principu si sama možeš najbolje rasvijetliti san jer sama imaš najbolji uvid u svoj budni život...
    ali, nije loše dasanjaš jer i tako raščišćavaš te odnose.
    postoji nešto što se zove lucidno sanjanje gdje možeš u snu upavljati snom, skretati ga u smjeru u kojem želiš, to je nešto što se vježba...
    malo progugalaj na tu temu (ne znam koliko ima na netu, znam da imaju tečajevi) , možda nađeš nešto što ti može biti od koristi.

Ninči avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Moja baka je bila strašna strašljivica, nismo joj nikad smjeli reći da idemo negdje na put jer bi umirala od straha. Moja mama je isto dosta velika strašljivica, ali malo manja od bake. Mislim da se ti strahovi prenose i evo ja sam treća koja ih je dobila u paketu od mame i nije mi lako nositi se s njima :/
    TOTALNO ista stvar i kod mene!!! Toliki sam paničar da sam čak i jednog od svojih pasa napravila paničarem! Čim nešta malo lupi on bježi glavom bez obzira, a nikad nije ni čvokom lupit! Jednostavno je moja panika prešla na njega. Pa se onda ni ne čudim što je bakina i mamina panika prešla na mene :/ Ne znam kako, ali znam da se moram truditi svim silama da to ne prenesem na svoje dijete

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uf, ja bih mogla svašta na ovu temu... :/

sanjate li one koji nisu među nama?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj sorciere prvotno napisa

Jako rijetko, nažalost.
    To su mi najljepši snovi, šetamo duuuugo kroz drvored i razgovaramo...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

U neku ruku si mi otvorila pandorinu kutiju.

Inače ja uvijek imam noćne more i preživljavam kroz snove tačno ono što me muči - npr. nekome sam nešto rekla, a nije bilo primjereno - muči me u snu...nisam nešto napravila tokom dana - proganja me u snu...
    ...s obzirom na rat i gradove koje sam promijenila sanjala bi sve te gradove i ljude iz gradova, ali tako pobrkano da bi me jako uznemirilo.

I odavno nisam imala takve snove, tj. mislim da sam ipak bježala dosta od stvarnosti i skrivala se i kada bi zaspala, zaspala bi ko tuka i ne bi željela nešto sanjati, tj. bila sam u stanju...nekakvom...beživotnom....

Sad sam malo živnula i čak sam dosta razmišaljala o tvom problemu, kad li ono SINOĆ NOĆNE MORE... imala sam 2 sna gdje sam sanjala baš one stvari koje me muče u životu, trenutno - neki odnosi sa ljudima....
    tako da bi ti se mogla valjda sada i pridružiti na ovoj temi
    iako ja znam odakle potiču...

Ovo što si navela za dijete i ljutnju može biti razlog tvojih takvih snova...
    I još sam te htjela pitati vezano za svađu sa tatom - pa ako znaš da bi se to moglo desiti i razlog svađe - možda je možeš i izbjeći - u slučaju da si je predvidjela...možda da tako gledaš na to?

Da li sanjam one kojih nema? Sanjam nekad....većinom sam sanjala osobu sa kojom se nisam pozdravila, koju je rat uzeo....jako uznemirujući snovi... otkako sam riješila neke stvari sa obitelji te osobe, tj. otvorila sam se što se tiče njegove smrti, snovi su otišli - znači i to je bila samo moja opterećenost...

Nedavno sam sanjala svoju baku - bez riječi, samo se smješkala... mislim da me posjetila...jako lijep san!
    Ja potegla sam to čini mi se na temu John Edward...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Joj, žao mi je ako sam te uznemirila sa temom
    Valjda nas snovi pročišćavaju, prerađuju ono što mi ne prerasimo u stvarnosti. Upozoravaju nas na probleme koje trebamo riješiti, spremaju nas nabol koja nas jednom čeka.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mene fascinira taj john edwards... gledam kad god mogu, jer nije poanta samo u tome da on nekom prenosi poruke - već kroz to i otkriva na koje sve načine naši voljeni dolaze k nama - a da toga nismo svjesni....

i svaki put otkrijem nešto novo...

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Da... poprilično... o tome bi se dalo pisati...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj vitekova mamuška prvotno napisa
    Joj, žao mi je ako sam te uznemirila sa temom
    Valjda nas snovi pročišćavaju, prerađuju ono što mi ne prerasimo u stvarnosti. Upozoravaju nas na probleme koje trebamo riješiti, spremaju nas nabol koja nas jednom čeka.
    Aj...nema ti šta biti žao... mogu ti reći da meni je drago, jer mi ustvari pomažu da se suočim sa onim što mi je teško u životu i baš kako si rekla - upozorava na probleme koje trebamo riješiti...

A ne mogu se baš složiti sa tobom da nas pripremaju za bol koja nas čeka...ne smatram ih nečim lošim...volim snove...osim kada se nekog ne mogu sjetiti i na vrh mi jezika, pa me muči tokom dana...
    ...ja mislim da nas na bol ne može ništa pripremiti, tj. zavisi kako na neke stvari gledamo i kako ih doživljavamo. Mislim da je naš IZBOR pozitivnog ili negativnog doživljaja i to bilo koje situacije... tako i snova....
    možda su tvoji snovi pozitivni, ali pošto se bojiš doživljavaš ih kao negativne? Ali svejedno mislim da bi trebala otkriti "uzrok" takvih snova - naravno, ne možeš svih, ali ako nemaš lijepe snove onda... imaš li lijepe snove?

...John Edward? Danas je bila divna emisija u kojoj se "javio" dečko od 18 godina... na mene je jako utjecala radi odgoja moje buduće djece, doživljavanja smrti i života...
    I još nešto što sam čula je bilo u stilu: "Smrt ne treba gledati kao rupu nakon nečijeg odlaska, nego kao na privilegiju što smo imali priliku upoznati takvu osobu i živjeti s njom..." - riječ je bila kako ljudi koji ostaju mogu doživjeti smrt i odlazeću energiju kao nešto pozitivno ili negativno...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je jednom u snove došla kolegica iz srednje škole. nekoliko godina nakon što je skočila pod vlak...

cijelo vrijeme sam ju molila da mi kaže zašto je to napravila, ali ona je samo plakala. u srednjoj smo se jedva družile - ali je i tada došla k meni kad je imala jedan od većih životnih problema. i rekla da to može podijeliti jedino samnom...

i zato mi je nekako bilo žao da mi nije dala odgovor, no čini mi se da mi je na taj način dala do znanja da je i njoj žao što je to napravila... iza nje je ostalo četvero djece....

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

A joooj... izvini V.M. što smo ti se nekako ubacile u temu, iako povezanu...

Reče J.E. da problemi sa samoubojstvom se moraju tamo gore riješiti, tj. možda ne baš tako grubo, ali to bi bila poanta. Da li je to rekao da bi odvratio ljude od samoubojstva, ne znam, jer dosta često ponavlja da su energije/ljudi gore sretni i ako su se svađali u ovom životu da toga gore nema, da su ljudi povezani... e sad...

Vjerujem da je tvoja prijateljica došla do dna i da jednostavno nije mogla dalje....4 djece ... ali eto... tako je valjda trebalo biti....
    Sigurna sam da je tamo sretna i da gleda i prati svoju djecu... iako...moram te pitati nešto, tj. navesti na nešto - možda je tražila pomoć od tebe za svoju djecu? Možda je tražila od tebe da nešto napraviš?

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni je jednom u snove došla kolegica iz srednje škole. nekoliko godina nakon što je skočila pod vlak...

cijelo vrijeme sam ju molila da mi kaže zašto je to napravila, ali ona je samo plakala. u srednjoj smo se jedva družile - ali je i tada došla k meni kad je imala jedan od većih životnih problema. i rekla da to može podijeliti jedino samnom...

i zato mi je nekako bilo žao da mi nije dala odgovor, no čini mi se da mi je na taj način dala do znanja da je i njoj žao što je to napravila... iza nje je ostalo četvero djece....
    Kao vjernik ti mogu savjetovati da bi bilo jako dobro da se pomoliš za nju, ili čak uplatiš misu.
    Znala sam i ja tako sanjati neke ljude(pokojne) koji došli k meni i onda me tražili nešto...
    Nakon molitve su se snovi smirili i jednostavno sam osjetila da je sve ok. Znam da vjerojatno glupo zvuči... ali to je moje iskustvo...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Još sam htjela nešto reći - možda je tebi bilo u tom trenutku života jako teško da si na svašta pomišljala....možda... možda ti je pomogla u nečemu... ne znam... a opet... možda si je samo sanjala? (džabe - ne ide usađeno iz mene... )

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja da.
    I znam u snu da je ta osoba mrtva, samo je oživjela i samnom provodi prekrasan dan.
    Cijeli svoj život povremeno sanjam taj san.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Još sam htjela nešto reći - možda je tebi bilo u tom trenutku života jako teško da si na svašta pomišljala....možda... možda ti je pomogla u nečemu... ne znam... a opet... možda si je samo sanjala? (džabe - ne ide usađeno iz mene... )
    nisam bila u nekoj gabuli kad sam ju sanjala... a ona mi je obično dolazila (u školi) - kad je njoj bilo teško... i ja sam bila uz nju kad joj je trebalo...

vitekova mamuška avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa

A ne mogu se baš složiti sa tobom da nas pripremaju za bol koja nas čeka...ne smatram ih nečim lošim...volim snove...osim kada se nekog ne mogu sjetiti i na vrh mi jezika, pa me muči tokom dana...
    ...ja mislim da nas na bol ne može ništa pripremiti, tj. zavisi kako na neke stvari gledamo i kako ih doživljavamo. Mislim da je naš IZBOR pozitivnog ili negativnog doživljaja i to bilo koje situacije... tako i snova....
    možda su tvoji snovi pozitivni, ali pošto se bojiš doživljavaš ih kao negativne? Ali svejedno mislim da bi trebala otkriti "uzrok" takvih snova - naravno, ne možeš svih, ali ako nemaš lijepe snove onda... imaš li lijepe snove?
    Ovo da nas pripremaju na bol sam mislila na snove u kojima sanjam da umire netko koga volim. San nas unaprijed dovodi u takvu situaciju možda zato da bi smanjio šok koji nas jednom čeka. A možda i da bi nam time dao do znanja koliko nam ta osoba znači i koliko je vrijedno to da je tu s nama.

Koji je vama najljepši, a koji najružniji san?
    Moj najljepši san sam sanjala još kao mala, a sjećam ga se potpuno, je skroz vjerske prirode. Sanjala sam sljedeći prizor: moje lice u krupnom planu i ruka koja ide prema njemu i dotakne ga. U tom trenutku sam se osjećala prekrasno, ne mogu uopće opisati taj divan osjećaj.
    Najstrašniji san mi je bio kad sam sanjala da sam u crkvi (kao mala sam stalno išla u crkvu, sad sam već godinama daleko od nje) i da vidim duguljasto ogledalo kraj krstionice. U crkvi nije bilo nikoga osim mene, a ja u ogledalu vidim čovjeka kojeg u prostoriji nema. Imala sam još nekoliko takvih snova s ogledalima u kojima vidim ljude kojih u prostoriji nema. To su mi bili zastrašujući snovi.

Tko je J. Edwards? Na kojem se kanalu to prikazuje i kada?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Najružniji san pamtim da sam ga sanjala kao mala. To su bile velike ogromne glave koje su mi se približavale u 3 ili 4D - strašno mi je bilo...
    To mi je ostao u sjećanju kao najstrašniji...

Najljepši? Pojma nemam... ne mogu se sjetiti...

John Edward ti se prikazuje na Realty TV - imaš ga? Pogledaj... možda nađeš odgovor kod njega?

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja uvijek imam neke odvratne snove...često sanjam smrt ne sebe već najbližih,sanjam da me netko lovi pa ja bježim po zgradama,da me ubiju..ma užas! što joŠ :/ hm.... većinom kojekakve gluposti a puno puta sam plakala u snu i probudim se sva natečena u suzama :shock:

Ora avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Jedan od neugodnijih snova je kada sam sanjala da se vozim cestom (za koju sam kasnije saznala da postoji i kada sam se prvi put vozila njome znala sam svaki njen metar) na kojoj se nalaze raskomadana tijela... ljudi po tome hodaju i ne kuže to... oni ne vide ta tijela i dijelove već normalno voze i hodaju kao da nema ničega...
    U susret mi ide auto na čijoj se haubi nalazi raskomadani torzo... pokušavam objasniti ljudima o čem je riječ, ali nitko me ne razumije... samo me bljedo gledaju...

Mnogo mojih snova se vrti oko toga da ja nešto vidim, znam, i da imam što ljudi oko mene ne vide, ne znaju niti imaju... kao neku sposobnost... a koju, nemam pojma hehhe

Strašno, zar ne?

hehehe

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

joj sinoć sanjam idem autobusom iprema zagrebu i u jednom selu na cesti leži žena duge plave kose,potok krvi teče iz nje a pored nje curica pet godina doziva i plače "mama"
    nepoznata žena i dijete i otkuda mi to u mozak dođe...i cijeli dan mi ne ide iz glave ta slika...dijete me gledalo u oči i dozivalo a ja u autobusu i autobus ne staje...nije mi jasno...ali te male okice me prate cijeli božji dan...
    ja sam pravi frik,možda sam jednostavno nenaspavana ... :?

MASLAČKICE ja sam jednom istrčala iz sobe i pobjegla mami jer mi je čovjek sa glavom veličine bundeve pobjego kroz prozor :/

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Jako zanimljiva tema..

Sanjam svaku noć, snovi su različiti; od jako ugodnih do prestrašnih..

Jučer sam sanjala jedan od najstrašnijih snova ikad do sad..Cijeli dan sam čekala da mi netko javi neku ružnu vijest, za sad još ništa..
    Strah me uhvati jer se par puta dogodilo nešto loše iza takvih snova..Npr. muževa firma se raspala a on ostao bez posla..
    Stvarno o snovima bi se dalo pričati ..

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •