Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: Imamo povišenu temperaturu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Imamo povišenu temperaturu

Beba, 15,5 mjeseci, jučer je imao na večer blago povišenu temperaturu. Ispod pazuha 37,4. Ne bih niti mjerila, ali činio mi se vruč, bio je cendrav, dosta manje jede, i htio se dosta nositi, baš je bio dosta umoran. Drugih simptoma nema.
    Preko noći, je isto bio vruč, spavao je ok, nije se pretjerano meškoljio, jedino nije bio pokriven jer mu je bilo onda vruče.
    Jutros temp. i dalje 37,4 ispod pazuha, za hranu i dalje nije zainteresiran. Valjda ga boli grlo, raste zub,... nemam pojma.
    Morala sam u pola 11 ipak otiči na posao. Doma je s bakom, nešto je pojeo, bili su vani na suncu, igra se,..., a ja na poslu ludim, kako je?
    Inače jučer je prvi dan ostao samo s bakom (vratila sam se na posao, pa je tata bio s njim 3 tjedna, i sad i tata radi). Da li to može biti reakcija na odvajanje? :/
    Uglavnom, dajte mi malo podrške. Što i kako dalje? Radim tek 3 tjedna, ne mogu baš na bolovanje, da ipak ostanem sutra doma?
    Koliko dana "se tolerira" povišena temperatura? Kad bi se trebali pojaviti drugi simptomi, ako je neka viroza? Kako znam da li mu po noći raste temperatura, a da ne mjerim. Po mojem osjećaju po noći mu je temp. porasla, ali budući da je normalno spavao, nisam mjerila.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Kod takve temperature je D tuširam mlakom vodom 15-tak minuta. A čepiće stavljama tek iznad 38,5.
    Što se bolovanja tiče - ja sam ostajala na bolovanju jer ona nije htjela jesti ni piti nego je samo sisala.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Da nadopunim simptome. Temperatura je bila blago povišena samo taj jedan dan. Nakon dva dana dobio je recimo proljev (rjeđa stolica 5 x taj dan), za njega je recimo normalno 3 puta. Drugi dan (jučer) stolica recimo normalno, jedna u jutro i jedna na večer. (Ova zadnja malo rjeđa), ali smrdile su na kiselo, i sad kad razmislim i par dana prije su smrdile na kiselo. Što to znači (kiselo)? Bude to prošlo sad kad se sve normalizira? Odnosno, da li je normalno da kod "crijevne viroze" stolica smrdi na kiselo?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Opet ja tješim Anemonu

Nikakav razlog za brigu nemaš. Temperatura nije visoka, vjerojatno neka virozica. Za hranu isto ne brini, dijete odbija hranu kada organizmu hrana ne treba. Nije ništa strašno po tvom opisu, jedino mu fali mama da ga mazi dok je bubani.

Ako je dijete dobre volje, temperaturu ne treba spuštati dok ne prijeđe 38.5. Ja ne spuštam ni tada.

Puse ozdravilice!!!

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Hvala na tješenju. Baš sam neka paničarka. Ma on je ok, hvala Bogu, temp. više nema, malo bolje jede, živahan je, ... samo me zanima ta kisela stolica, to bude, valjda, kroz par dana prošlo? To je normalno za virozu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •