Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 151 do 200 od 313

Tema: Ima 13 mjeseci i nikako da sam prohoda

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vlatkapeno....

Drago mi je šta si se javila. Svaki dan idete na vježbice u vinogradsku? Jel znaš koliko dugo ćeš morati vježbati sa bebačom? Držim fige da sve bude o.k. i da Jan-Renato i moj Sven što prije prohodaju.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Katalenic, evo ukratko i mog iskustva "kasnih hodaca" pa te mozda razvedri
    Nas je veliki (bucmasti i visoki) decko poceo puzati tek negdje sa 10 mjeseci, doduse, usavrsio je puzanje do nezamislivih brzina but nista od hodanja.
    Ne sjecam se tocno kada se poceo dizati uz ormare itd, kasno mislim, ali kada se kretao nije to nikada cinio drzeci se za zid, nego samo i iskljucivo turbo puzanjem.
    Ponekad sam se i ja znala zabrinuti zbog motorike, ali me MM uvijek smirivao (imaj povjerenja u njega, daj priliku zdravom tijelu da se razvija!).
    Osim mojih i njegovih roditelja naravno, nikoga nije zanimalo njegovo hodanje a pored toga, zivjeli smo u Italiji i nemam pojma koja je tamo granica, nitko me nije mucio oko toga.

Rezultat - prohodao sa 18 mjeseci i od onda nista od puzanja, malo puta bi pao, a i kada bi se desilo onda bi se lijepo docekao. Sada sa 20 mjeseci vec trci i spusta se niz stepenicu (jednu!) bez da se drzi.

Ja osobno mislim da, naravno, ovisi i o karakteru (moj Bruno je jako pazljiv i sumnjicav), a s druge strane cini mi se da su i po tjelesnoj gradi ta nasa nova djeca malo veca od onih prije 30-40 godina (kada su se vrsile te statistike)...pa eto, morali bi sprovesti neka nova mjerenja pa bi se mozda sve pomaklo.

pozdrav

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Drage moje mamice, moram vam javiti radosnu vijest .moje zlato Jan-Renato upravo je napravio nekoliko samostalnih koraka . Samo sam vam željela javiti ovu radosnu vijest .
    Katalenić da odgovorim na tvoj upit ja sa janom-Renatom idem jednom tjednu u Vinogradsku na vježbice a inaće vježbamo doma 2,3x dnevno.

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vlatkapeno...

Pa to je super! :D Vježbice pomažu. Kaj se sam pušta ili kak?

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo da se i mi pohvalimo,15mjeseci i 2 dana i radimo prve samostalne korake i to tak da se digne nasred sobe i krene sama, napravi par koraka i padne na guzu.

Ja sam mislila da neće još sigurno mjesec dana, ali evo iznenadilame

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I zaboravih napisat, bravo za Jan - Renata :D :D i sve kasnohodače

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage moje evo da vam javim vijesti moj sinko jedinko danas je samostalno napravio 14 koraka .
    Vježbice pomažu . :D :D :D

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

:D Bravo za Jan-Renata!!!!! To je super. Moj Sven se još ne pušta. Digne se i hoda uz namještaj, krevet ili nešto šta mu je blizu. Čekamo kad će sam prohodati. :?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Draga Katalenić !

Jan-Renato stoji samostalno i krene prema nekom predmetu lopti ili nešto.Danas je ustao na nogice stajao neko vrijeme i onda krenuo ptema meni i tako nekoliko puta . kada mu se neda onda se spusti na pod i puza
    Sve mi se čini da če biti onako kaao je njegov kum rekao da če za božić mali fakat hodati.
    Držim velike fige da i tvoj Sven što prije prohoda .

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo nas nakon kratke pauzice. Sven je počeo hodati ali ga već par dana drži fora da napravi par samostalnih koraka i kad stane i skuži da se ne drži baci se na guzu i čeka da ga netko digne. Da li će ga to proći? :? Nadam se da ubrzo hoće, da je to samo neka njegova faza.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Drage moje !

Evo javljam vam radosnu vijest Jan-Renato od prije 14 dana potpuno samostalno hoda ,ma što hoda šeta po cijelom satnu . Jučer bili na pregledu kod Dr. Saše Tiefenbacha zbog urođene distorzije desnog stopala . Dr.Tiefenbach mi je rekao da je sve ok jedino što moramo vježbati ljuljanje na zdjelici jedino sad moram pitati moju fizijatricu u vinogradskoj kako se ta vježbica izvodi.
    Ovaj tjedan smo bili bubani pa smo doma a od ponedjeljka krećemo sa vježbicama.
    Katalenič kako je tovj ljepotan jel još idete na vježbice ?
    Eto za sada toliko puse svim malim mišićima i mišicama

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vlatkapeno...

Jako mi je drago zbog tvog malog bebača. :D Mi nismo ni išli na vježbice. Doma hodamo, igramo se na podu, pedijatar je rekao da ne trebamo ići fizijatru. Hoda samo šta se ponekad baci na guzu. Al se digne i hoda dalje. Koliko dugo ćete vi još trebati na vježbice?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Draga Katalenić !

što se tiće vježbica to ne znam koliko ćemo dugo još ići jer Jan-Renato
    sada hoda no tu i tamo se još spusti u četveronožni položaj kad se umori
    Mi inače vježbamo doma a u vinogradsku idemo jednom tjedno .
    Naš pedijatar nam je dao uputnicu do kraja godine pa čemo vidjeti što će nam reći na sistematskom početkom 2009 .
    Vježbice koje radimo mu ne mogu škoditi pa čemo ih možda nastaviti raditi ali više kao baby fitness .

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Drage mame, imam jedno pitanje. Primjetila sam kod Svena kad hoda da mu jedno stopalo ide prema van. To do sad nije radio, kad je hodao. Da li je to zabrinjavajuće? :?

EvaP avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Naša dr kaže da nikakve anomalije koje se povremeno dešavaju nisu zabrinjavajuće. Malisa kad god dodjemo kod dr se pravi vazan, valjda, to sto on izvodi sa hodanjem i svim ostalim (tipa, dodje kod doktroice i hoda na petama. Dodjemo kod fizijatra, on rasiri nogice u sirini ramena i tako se gega i slicno) nikad doma ne radi, prije sam se zivcirala oko toga, sad mislim da je to tak i gotovo, bude mi cak smijesno.
    Ako to radi stalno, ja bih nazvala pedijatricu...

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo ukratko, hodamo ko veliki!!!! :D Napokon. Samo me još malo zabrinjava to što desno stopalo gura van kad hoda. Ali samo kad hoće skrenuti ili kad osjeća da će pasti pa se kao pridržava. Pedijatar je rekao da to nije zabrinjavajuće, neka ga još neko vrijeme pratim pa ćemo vidjeti.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

katalenić bravo za tvog i za sve ostale hodače!!! moj još ništa. ima 15,5 mjeseci. prije tjedan dana je iz čistog mira sam prohodao čak 5 koraka i od tada ništ, ni malo.brinem se ali još ne paničarim.

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma bude. Tako sam ja mislila za Svena da nikad ne bude i odjednom je samo prohodao. Treba samo vremena. Jel puzi? Sven nije puzao.

el-na

Početno

osmjeh ne brini. i moja malena je u svemu po malo kasnila. u principu sve je do odvažnosti djeteta, to sam naučila gledajući moju ziherašicu. ona je jedan dan hodala (napravila po nekoliko samostalnih koraka) i onda dvije sedmice nije uopće htjela na noge, samo je puzala.. nakon dvije sedmice je krenula hodat ono pravo , ali još uvijek kad je nesigurna vrati se na puzanje. zaboravih napisati sad ima 15 mj i 5 dana.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

katalenić moj mali puže od 6. mjeseca. u puzanju je ko navijeni .
    hoda ali stalno traži našu ruku da se vodi jer sam nikak da se odvaži.
    bude valjda uskoro. :D

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj el-na prvotno napisa
    osmjeh ne brini. i moja malena je u svemu po malo kasnila. u principu sve je do odvažnosti djeteta, to sam naučila gledajući moju ziherašicu. ona je jedan dan hodala (napravila po nekoliko samostalnih koraka) i onda dvije sedmice nije uopće htjela na noge, samo je puzala.. nakon dvije sedmice je krenula hodat ono pravo , ali još uvijek kad je nesigurna vrati se na puzanje. zaboravih napisati sad ima 15 mj i 5 dana.
    el-na imaš pravo. valjda je i moj mali ziheraš .
    jedva čekam da sam pojuri :D

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj osmijeh prvotno napisa

Tako je i Sven radio, tražio je našu rukicu, pa se počeo sam dizati uz namještaj, krevet ili šta mu je već bilo blizu i hodao je tako da se držao uz to. I odjednom se samo pustio. Vidjet ćeš, uskoro će te iznenaditi. jel se diže uz kaj?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj KATALENIĆ prvotno napisa

Tako je i Sven radio, tražio je našu rukicu, pa se počeo sam dizati uz namještaj, krevet ili šta mu je već bilo blizu i hodao je tako da se držao uz to. I odjednom se samo pustio. Vidjet ćeš, uskoro će te iznenaditi. jel se diže uz kaj?

diže se uz namještaj već odavno ali onda samo malo u jednu stranu pa u drugu i to je to. :/ , dok ako ga mi vodimo za rukicu hoda ak treba 10 minuta.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemoj ga voditi za rukicu. Ako ga baš moraš nekako voditi (a ne moraš!) lagano ga pridržavaj oko bokova da mu ruke budu slobodne jer pomoću njih održava ravnotežu.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Nemoj ga voditi za rukicu. Ako ga baš moraš nekako voditi (a ne moraš!) lagano ga pridržavaj oko bokova da mu ruke budu slobodne jer pomoću njih održava ravnotežu.
    hvala na savjetu! probat ćemo tako. na žalost mislim da smo MM i ja krivi.previše smo ga vodali za rukicu i njemu je sad to pod normalno. kad mu nedamo ruku često počne plakat.
    moramo pod hitno promijeniti taktiku i počet ga vodit ovak kak si predložila.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Radije ga nemoj nikako voditi. Pusti ga da sam proba i pada.

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Tako ti je i kod mene bilo na početku. Igrali smo se puno na podu i kad se on probao sam dići i slučajno nije mogao, počeo je plakati i ja sam odmah skočila i digla ga. Tako da je valjda znao da će imati pomoć ako zaplače. Poslije sam ga pustila neka malo cmizdri i onda se trudio dok nije uspio sam. I sa hodanjem ista stvar. Kad se digao nije htio sam napraviti ni jedan korak pa smo mu odmah dali ruku. Tak bi hodao cijeli dan. Poslije smo ga MM i ja zvali da sam dođe do nas. Nekako se počeo sam puštati, malo pridržavati za sve kaj mu je bilo pod rukom i sam od sebe se počeo puštati. To valjda oni sami osjete kad mogu.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa
    Radije ga nemoj nikako voditi. Pusti ga da sam proba i pada.
    probali smo mi već kad stoji uz stolić u boravku zvati ga da nam priđe al on ništa. sam stoji za stolićem i gleda nas, a razdaljina od njega do nas pa negdje njegova 2 koraka.
    uopće ni ne pomišlja da se pusti sam. :/
    ne znam...kak da skuži da sam krene? mi ga zovemo glasom i rukama mu pokazujemo da nam dođe a on ni da bi probao.

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ma skužit će on kad ga ne budete primali za rukicu. Dosadit će mu tako samo stajati i samo će krenuti, vidjet ćeš.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj KATALENIĆ prvotno napisa
    Ma skužit će on kad ga ne budete primali za rukicu. Dosadit će mu tako samo stajati i samo će krenuti, vidjet ćeš.
    budemo već sutra probali ( opet ) al ovaj put ćemo bit ustrajni. javit ću jel ima pomaka. nadam se da će se za nekoliko dana odvažit i krenut .

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Vidjet ćeš da hoće. Daj mu vremena. I ja sam muku mučila od njegovog 13.mjeseca, čekala da prohoda i sa 14,5 je napokon prohodao. Javi obavezno svaku novost.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

katalenić pratim sve od početka kaj si napisala u vezi hodanja odnosno nehodanja
    javit ću naravno svaku promjenu.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Paula isto traži ruku. Ona hoda uz kauč, ali sam ja uvijek uz nju i kad se počela puštati, gubila je ravnotežu pa sam ju uvijek primila da ne padne. Ne mogu stajati kraj nje i pustiti da pada, jer imamo dosta mali stan pa gdje god bila može se u nešto udariti ako padne.
    Navikla se da ju uvijek primim i sad ona dođe do ruba kauča i ako sam kraj nje, ona samo krene, a ja ju uhvatim jer je nestabilna. Prošli tjedan se tak samo naslonila na kauč jednom rukom u kojoj je držala lopticu i onda joj se ruka poskliznula , pa je pala i lupila glavom po parketu. Kak da ju onda pustim?
    Ne vodim ju nikad tak da ima ruke iznad glave, nego sam ju prije vodila tak da su joj šake u visini laktova, ko kad npr. gura guralicu, grozno za moja leđa. Sad hoda tak da joj dam da se jednom rukom primi za moju ruku, isto u toj visini, držim ruku ispred nje. Ili ju držim samo s dva prsta ispod jednog pazuha. Danas je hodala tako da sam ju držala s dva prsta lagano oko ručnog zgloba. Čim sam ju pustila zanjihala se i izgubila ravnotežu.
    Dovoljno joj je valjda da osjeti moj dodir pa se osjeća sigurnije.

Mene malo brine to što se ona ne diže samostalno u prostoru a da se za ništa ne uhvati, nego uvijek dopuže do nečeg pa se onda digne. U zadnje vrijeme jedino klekne kad je na podu, pa sjedne na pete, ali se ne diže. I kad puže postavi jednu nogu u iskorak, ko na startu utrke, nikad ne čučne

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sad sam skužila da je u sličnoj pozi curica na slici na početnoj stranici uz anketu o pelenama

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Sirius, jeste li vi vježbači?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ne. Zašto?

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Zato što (nama) vježbačima fizijatri stalno tupe isto - ne voditi za rukicu, nije bitno kad će prohodati nego da li je usvojila neki redoslijed radnji i pravilnu realizaciju.
    Kod nas je, naprimjer, ovako išlo:
    -klečanje
    -iskorak i podizanje uz oslonac
    -bočno hodanje uz oslonac
    -podizanje "iz elephanta" (4-nožni stav s ispruženim nogama, na punim stopalima i rukama, pa rukice približava nogama i uspravlja se) i balansiranje u mjestu
    -hodanje na koljenima
    -spuštanje i podizanje u čučnju sunožno
    -prohodavanje nakon podizanja iz elephanta, dakle kad je dobro savladala stajanje u mjestu
    -ovih dana vidim da vježba i ustajanje na isti način, ali iz čučnja.

Tvoja će malena prohodati kad joj sazri u glavici i kad savlada ravnotežu, a neće je savladati dok je na bilo koji način pridržavaš. Pusti je da pada - i padove treba naučiti, ništa joj neće biti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Klečanje, iskorak i bočno hodanje i kod nas je bilo normalno. Ovaj četveronožni stav s ispruženim nogama nikad nije napravila. Puže i onda klekne i digne se uz namještaj.

Ja sam cijelo vrijeme s njom, i baka kad ju čuva. Jednostavno ne mogu ju pustiti da sama krene kad vidim da je nestabilna, nije istina da joj ništa neće biti ako padne, može udariti glavom gdje god stigne, u ormar, štok, vrata itd. Možda bi bilo jednostavnije da imamo veći prostor. Ali ovako mi se lagano pridržavanje čini manje opasnim i štetnim nego padanje. Neki dan mi je prvi put do sad pala i udarila glavom u pod i požderala sam se od muke kak mi se to moglo dogoditi.
    Ovo kak radim, zapravo je isto ko da gura onu guralicu jer ja držim ruku ispred nje, ona se sama drži i tak hoda, ne vučem ju ja. Guralicu ima, ali ide prebrzo po parketu pa joj to ne damo. Kaj je onda i ona štetna?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa
    Paula isto traži ruku. Ona hoda uz kauč, ali sam ja uvijek uz nju i kad se počela puštati, gubila je ravnotežu pa sam ju uvijek primila da ne padne. Ne mogu stajati kraj nje i pustiti da pada, jer imamo dosta mali stan pa gdje god bila može se u nešto udariti ako padne.
    Navikla se da ju uvijek primim i sad ona dođe do ruba kauča i ako sam kraj nje, ona samo krene, a ja ju uhvatim jer je nestabilna. Prošli tjedan se tak samo naslonila na kauč jednom rukom u kojoj je držala lopticu i onda joj se ruka poskliznula , pa je pala i lupila glavom po parketu. Kak da ju onda pustim?
    Ne vodim ju nikad tak da ima ruke iznad glave, nego sam ju prije vodila tak da su joj šake u visini laktova, ko kad npr. gura guralicu, grozno za moja leđa. Sad hoda tak da joj dam da se jednom rukom primi za moju ruku, isto u toj visini, držim ruku ispred nje. Ili ju držim samo s dva prsta ispod jednog pazuha. Danas je hodala tako da sam ju držala s dva prsta lagano oko ručnog zgloba. Čim sam ju pustila zanjihala se i izgubila ravnotežu.
    Dovoljno joj je valjda da osjeti moj dodir pa se osjeća sigurnije.

Mene malo brine to što se ona ne diže samostalno u prostoru a da se za ništa ne uhvati, nego uvijek dopuže do nečeg pa se onda digne. U zadnje vrijeme jedino klekne kad je na podu, pa sjedne na pete, ali se ne diže. I kad puže postavi jednu nogu u iskorak, ko na startu utrke, nikad ne čučne
    u potpunosti te razumijem. i ja se bojim da ne padne. i mi mu rukice nikad ne držimo iznad glave već skroz nisko kako je njemu prirodno. jučer smo sprobavali hodanje da ga držimo za struk a on da hoda. ljutio se i bio je nezadovoljan. on uopće neće sam ni malo probati krenuti hodati već se odmah baca na koljena pa makar je između njega i nas udaljenost 1 metar. :/

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

evo mi će mo za tjedan dana napuniti 16 mjeseci i još ništa od samostalnog hodanja, hoda uz namještaj, uz guralicu ali ne samostalno - malo se već brinem dali će do 18 mjeseci prohodati jer je to granica normale (tako su nam rekli na goljaku) - išli smo na vježbice na goljak 3 puta i više nema potebe rekli su nam nego samo kontrola kod fizijatra svaka 3 mjeseca, ima malo mlohave nogice rekli su nam na goljaku

došli smo do ovog zadnjeg koraka i dalje ništa još
    -klečanje

šta rade na goljaku sa djecom koja do 18 mjeseci ne prohodaju, dali ima netko iskustva kako ide dalje

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj blond lady prvotno napisa
    evo mi će mo za tjedan dana napuniti 16 mjeseci i još ništa od samostalnog hodanja, hoda uz namještaj, uz guralicu ali ne samostalno - malo se već brinem dali će do 18 mjeseci prohodati jer je to granica normale (tako su nam rekli na goljaku) - išli smo na vježbice na goljak 3 puta i više nema potebe rekli su nam nego samo kontrola kod fizijatra svaka 3 mjeseca, ima malo mlohave nogice rekli su nam na goljaku

došli smo do ovog zadnjeg koraka i dalje ništa još
    -klečanje

šta rade na goljaku sa djecom koja do 18 mjeseci ne prohodaju, dali ima netko iskustva kako ide dalje
    u ta dva mjeseca koliko ima do navršenih 18. mjeseci pretpostavljam da će prohodati. vidiš da je sve u redu s tvojim djetetom. ima kao što kažeš malo mlohave nogice ali to nije očigledno ništ čudno. a da prohoda i sa 18. mjeseci pa kaj onda. glavno da je inače sve u redu. mislim ja ti to pričam a isto se brinem. nema nam druge nego čekati da nam se klinci odvaže i sami krenu u istraživanje. moj nema mlohave nogice a neće hodat tak da se ne uzrujavaš. iskreno ne znam kaj se događa ako dijete ne prohoda do 18. mj. života. čeka se valjda daljnji tijek situacije. jednom moraju krenut.

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Slažem se sa osmijeh. Svako sijete je drugačije. I ja sam mislila da ću morati ići na vježbice sa Svenom jer su mi svi govorili da bi trebao prohodati sa 12 mjeseci, što uopče nije istina. Ne znam kako je na Goljaku, najbolje je da pitaš šta će biti ako slučajno ne prohoda do 18 mjeseci, u što sumnjam. Vidjet ćeš da će te jednog dana iznenaditi kao mene moj. :D Nazovi Goljak i pitaj, ako hoćeš.

Osmijeh...

kako je tvoj malac? :D

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Joj, ne sijete nego dijete!

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

katalenić hvala kaj pitaš za mog malca.
    sve je po starom. nema pomaka. kad npr. stoji za stolićem u boravku a ja sjedim na podu ni metar od njega i zovem ga glasom i rukama on samo gleda. ima i drugi primjer gdje umjesto da krene taj koračić baci se na koljena i propuže tih pola metra. :/
    stalno poseže za našim rukama. imam osjećaj da nema namjeru probati sam.čak se i naljuti kad mu nedamo ruku i počne plakat. pratim i dalje razvoj situacije...
    katalenić kak tvoj malac? :D

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Sven sad već hoda ko veliki. Isto kad mu se ne da spusti se i puza. Radio je isto kaj radi i tvoj malac. Prije nije htio sam hodati nego samo kad smo mu dali bar jedan prst. I odjednom se samo počeo puštati, kad je skužio da ga mi više "ne doživljavamo". Tak da se niš ne sekiraj, jednom će se pustiti i kad prohoda nećeš ga moći uloviti. A jel hoda recimo da se za nešto drži? Sven je hodao tak da se držao za krevet.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

hoda kad se drži za krevet,trosjed, stolić, ruku... al sam ne.još uvijek mu treba neko uporište.
    drago mi je za tvog Svena!!! :D :D

KATALENIĆ avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Hvala!!!! Vidjet ćeš da ćeš i ti uskoro napisati kako je malac prohodao! Ak se diže sad i hoda kad se za nešto drži onda je samo pitanje vremena kad će se pustiti. Bez forsiranja.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jel znate nekakve vježbice kako da je potičem da stoji samostalno, da održava razvnotežu, za dva tjedna idemo opet na goljak na vježbice ali možda bi već sada mogla nešto vježbati

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

hoda kad se drži za krevet,trosjed, stolić, ruku... al sam ne.još uvijek mu treba neko uporište.
    drago mi je za tvog Svena!!! :D :D
    I Paula isto ovako. Danas je napravila 5-6 samostalnih koraka držeći u rukama veliku praznu bocu od mlijeka, valjda je imala osjećaj da se za nešto drži pa je bila sigurnija

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

blond lady i ja bih rado znala neke vježbice.
    čekam kao i ti da se netko javi tko zna

Stranica 4 od 7 PrviPrvi ... 23456 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •