Pokazuje rezultate 1 do 14 od 14

Tema: Zanima me - suradnja između škole i vrtića

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Zanima me - suradnja između škole i vrtića

kako funkcionira suradnja između škole i vrtića u vašem kvartu, selu, općini, gradu ili di god da ste?

kod nas nema nikakve suradnje između vrtića i škole pa se eto zna dogoditi da učiteljica u rujnu ostane paf :mokromkrpompoglavi: kada u razred dobije dijete sa izrazitim poremećajima u ponašanju.... onda jadna ostane ko trica, i dok se uspije iti snać prođe pola prvog polugodišta... problem je normalno na razini cijele škole jer to dijete nema samo tu učiteljicu i nastavu, već postoje odmori, vrijeme prije i poslije škole itd.

da je vrtić na vrijeme obavijestio školu kakvo dijete stiže možda su si mogli i nešto organizirati itd. ovako, dok se cijela ta mašinerija pokrene prođe vlak...

imaju li kod vas nešto organizirano za učiteljice prvaša u vrtiću, odnosno za predškolce u školi?
    razgovaraju li vrtićke tete s učiteljcama o djeci koju im ˝prosljeđuju˝
    postoje li sastanci ili druge aktivnosti?

ako već ima tema sory, ali nisam pronašla ništa slično...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

kod nas - ništa od nabrojanog.
    eventualna veza je jedino mišljenje vrtića koji svaki budući učenik mora dostaviti doktorici školske medicine koja daje završno mišljenje o pripremljenosti djeteta za školu, što se mora dostaviti u sklopu dokumentacije pri upisu u školu.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nista
    odgajateljica je na zadnjem sastanku vise puta istaknula kako je steta sto programi vrtica i skole uopce nisu uskladjeni (kad je govorila o starijoj grupi i pripremi za skolu)

a zakaj avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

u zg u jedan razred obicno dolaze djeca iz razl vrtica.

ali mislim da cak i izmedju kvartovskih skola i vrtica nema suradnje tog tipa.
    znam samo da klince-predskolce odvedu u jedan posjet skoli.

jednom je antunov razred isao nekud po kvartu (cini mi se, do podrucne skole); pa su svratili i do njegovog bivseg vrtica, i tamo je uciteljica s velikim interesom popricala s tetama koje su cuvale dobar broj njenih prvasica. Rekla bih da prije toga nije imala nikakvih informacija.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ajde, bar nismo najgori :/

ja sam noćas sanjala :shock: kako ravnateljici vrtića objašnjavam da se treba nać sa ravnateljem škole i uspostavit suradnju između predšolskolaraca i njihove buduće učiteljice ... očito me puno ovo muči

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koliko ja znam djeca su pred kraj zadnje godine vrtica isla u posjet skoli i nekoliko sati sudjelovala na nastavi. Isto tako, uciteljice koje preuzimaju prvasice su jedan dan dosje u vrtic i porazgovarala sa svim tetama i strucnom sluzbom kako bi kvalitetnije poslozili razrede.

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ni kod nas nema suradnje
    valjda misle malo misto svi se znaju pa šta će im
    ali ja baš zbog toga jer večina tih koji su u velišima idu u školu zajedno
    (ovu godinu su samo 2curice ostale u vrtiću) i bilo bi lijepo da ih i
    buduća učiteljica upozna prije a i da dozna ponešto o njima

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Isto tako, uciteljice koje preuzimaju prvasice su jedan dan dosje u vrtic i porazgovarala sa svim tetama i strucnom sluzbom kako bi kvalitetnije poslozili razrede.
    u nasem vrticu tak nesto ne bi imalo nikakvog smisla jer ce se djeca iz melitine grupe upisat u najmanje 3 razlicite skole

Arwen avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a mene i rečenica

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Arwen i kod nas je ovako... malo misto pa svi misle da sve znaju... a ne znaju tim više šta smo zadnjih godina okupirani došljacima pa sve manji postotak ljudi znam u ukupnom zbroju pučanstva...

mislim da bih mogla malčice porazgovarat s vrtićem... ovdje djeca idu posli vrtića jednoj učiteljici pa mislim da ovi neki predsusreti ne bi trebali predstavljati problem... samo malo ˝političke˝ volje bi trebalo biti dosta...

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

u nasem vrticu tak nesto ne bi imalo nikakvog smisla jer ce se djeca iz melitine grupe upisat u najmanje 3 razlicite skole
    pa i kod nas idu u vrtic djeca iz najmanje tri kvarta, nema veze, kvartovska skola razgovara o djeci za koju zna/vjeruje da ce se kod njih upisati...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Suradnja vrtića i škole velikim dijelom ovisi o ljudima iz te dvije ustanove.

Naša psihologinja iz vrtića godinama njeguje tu suradnju. Djecu vode u školu, a isto tako organiziraju se roditeljski sastanci u vrtiću za predškolce, i to odvojeno za tri škole u kvartu. Na sastanak dolaze budući učitelji prvih razreda, stručna služba vrtića i roditelji.

Nda, škole su druga priča. Škole su puno zatvorenije za tu vrstu suradnje (i za roditelje ) ali mislim da je to do sustava, a ne do učitelja ili stručnih službi. No, iskreno vjerujem i trudim se odškrinuti i ta vrata za suradnju. Dobar "kadar" za to su roditelji koji imaju djecu istovremeno u vrtiću i školi, pa su uključeni na obje strane.

U manjim mjestima to bi trebalo biti lakše, ako je neformalno.

Gdje djelovati da se to i formalno objedini? Ne znam... Možda AZOO

flower avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

da je vrtić na vrijeme obavijestio školu kakvo dijete stiže možda su si mogli i nešto organizirati itd. ovako, dok se cijela ta mašinerija pokrene prođe vlak...

vrtic ima obavezu napisati i predati komisiji misljenje o djetetu, u komisiji je i predstavnik skole - tako da i bez direktne kom. vrtic-skola informacije imaju sluzbeni nacin za doci do uciteljice.

vecina vrtica radi ovako kako je opisano u zadnjem postu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naša psihologinja Heart iz vrtića godinama njeguje tu suradnju. Djecu vode u školu, a isto tako organiziraju se roditeljski sastanci u vrtiću za predškolce, i to odvojeno za tri škole u kvartu. Na sastanak dolaze budući učitelji prvih razreda, stručna služba vrtića i roditelji.
    Ovako je kod nas u kvartu. A s obzirom da se unaprijed ne moze znati ko ce se u koju skolu upisati, nakon samih upisa, pedagogica iz skole kontaktira psihologicu a vezano uz djake koji su dosli u skolu a isli u taj vrtic.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •