Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: AS 15-36 i ISOFIX, ne razumijem

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2005

Početno AS 15-36 i ISOFIX, ne razumijem

imamo 2 kidfixa i 1 evolvu (ona je bez isofixa) pa me sad zanima:

ako booster s naslonom služi kao nadoknada djetetove težine do potrebne za zatezanje pojaseva kod sudara (nisam baš objasnila, ali jel kužite na što mislim :/ ) kako to onda funkcionira kod npr. kidfixa gdje je sjedalica čvrsto fiksirana u sjedalo, dakle ne 'poleti' s djetetom kod zatezanja pojaseva nego je jedina sila koja na pojas u tom trenutku djeluje dijetetova težina od cca 16kg :? ?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naslon boostera ne sluzi da bi nadodao tezinu vec da olaksa pravilno namijestanje gornjeg dijela pojasa, a kod odredenih boostera i zastitu glave kod udarca sa strane.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I jos da dodam, dijete ne bi trebalo ici u booster prije nego dostigne do 18 kg. S 15 kg je postiglo minimalnu granicu al preporucljiva je ona tek od 18 kg.

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

....nisam baš sve čitala o AS ali može jedno kratko pitanje-dvoumimo se između autosjedalice veće od Chicca i od Romera Kidplusa-naginjemo ovoj drugoj ali ipak bi željeli čuti mišljenja o obadvije....?

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Ancica prvotno napisa
    I jos da dodam, dijete ne bi trebalo ici u booster prije nego dostigne do 18 kg. S 15 kg je postiglo minimalnu granicu al preporucljiva je ona tek od 18 kg.
    odakle onda meni ovaj podatak o nadoknadi težine za zatezanje pojaseva :? ?
    sigurna sam da je bilo negdje spomenuto...

a što se tiče težine, junior ima 16,5-17kg, a kako se vozi u 4 automobila ne mogu priušiti kupovati još 3 roemerice 9-18 pa za nekoliko mjeseci sve mijenjati s kidfixom :/...

hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj LeeLoo prvotno napisa
    ....nisam baš sve čitala o AS ali može jedno kratko pitanje-dvoumimo se između autosjedalice veće od Chicca i od Romera Kidplusa-naginjemo ovoj drugoj ali ipak bi željeli čuti mišljenja o obadvije....?
    kid plus je, ako sam dobro shvatila, kidfix samo bez isofixa (njome ću za koji mjesec zamijeniti king ts jer u svom autu nemam isofix-eto, odmah najavljujem skoru prodaju ).

ako sam u pravu onda ti mogu reći da za sada nisam pronašla manu - bočne zaštite kod glave su doista impresivne (doduše, to onemogućava gledanje kroz prozor, ali... nek je on sigurniji), junioru paše 'k'o salivena', obožava 'ručkice' za držanje...

ne znam što da ti još kažem :/

kao što vidiš s popisa AS u posjedu - obožavatelj sam roemera pa nisam baš objektivna

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

nemojte se ljutiti, ali ne stignem čitati sve o boosterima, a potrebna mi je pomoć!
    imamo Renault Scenica i na sjedalima ima cedulja na kojoj piše Isofix. da li to znači da je sjedalo napravljeno sa sigurnosnim odrednicama koje nose naziv Isofix ili je sjedalo napravljeno kao preduvjet za sjedalicu? klinka ima 5 godina i "mršava" je 15 kg - ide u booster ili ne? nije mi baš za vezanje pojasevima koji su u autu, a i MM ih narikta da ju ne žuljaju, pa takvo vezanje nije dobro.
    koji booster uzeti - od Ivarice sam na Kegliću čula da ih ima od 50,00 kn nadalje, pa me zanima gdje ih najbolje nabaviti.
    hvala unaprijed!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa
    klinka ima 5 godina i "mršava" je 15 kg - ide u booster ili ne?
    Naravno! Prema važećem Zakonu mora biti u boosteru do 12. godine!

15 kg je minimum za booster, a budući da ima 5 godina, pretpostavljam da je previsoka za sjedalicu grupe I (od 9-18 kg).

Oznaka ISOFIX znači da možete koristiti i booster s ISOFIXom, ali ne morate.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj bilbo7 prvotno napisa
    koji booster uzeti - od Ivarice sam na Kegliću čula da ih ima od 50,00 kn nadalje, pa me zanima gdje ih najbolje nabaviti.
    ovi od 50 kunića su boosteri bez naslona
    po meni je za 5-godišnjakinju bolji booster s naslonom (kod većine se naslon da skinuti, pa kasnije imaš booster bez naslona)
    osim toga, booster s naslonom ima "vodilice" koje vode pojas auta ispravnim putem (pa nema namještanja "da ju ne žulja" - objasni TM da može biti opasnije nepravilno se vezati nego uopće se ne vezati)

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

naknadno mi palo na pamet:
    s obzirom na prilično malu kilažu tvoje klinke, najsigurnije rješenje ti bi bila kombinirana sjedalica grupe I+II+III, tzv. boster s naslonom i vlastitim pojasevima

o njima imaš nekaj ovdje http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=64561
    ovdje http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=63847
    ovdje http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=22309
    ovdje http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=52720
    ovdje http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=54053
    a možda bi se još gdje našlo

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Citiraj Juroslav prvotno napisa
    naknadno mi palo na pamet:
    s obzirom na prilično malu kilažu tvoje klinke, najsigurnije rješenje ti bi bila kombinirana sjedalica grupe I+II+III, tzv. boster s naslonom i vlastitim pojasevima
    pitanje, jer je vjerojatno viša od 110cm što je maximum za većinu sjedalica grupe 9-18kg.
    R. je visok samo 98cm pa su mu pojasevi u evolvi već na najvišem položaju i uskoro ćemo ih morati skidati :/

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

isoooo miki,koliko informacija!
    hvala za sve odgovore!
    još nisam sve uspjela pogledati, ali sam surfala po netu u potrazi za sjedalicom i nisam baš nešto sretna. boosteri bez naslona su od 150-250 kn, pa sa naslonom od 399 i jedna supersonična od 1100,00 kn. naravno da je prekrasna i naslon joj se miče i prilagođava i može se skinuti , ali soma kuna....znam da je omjer cijena-kvaliteta u pitanju, ali ja to nemrem isfinancirati. ništ - skupljamo polako, donacije primamo u bilo kojem iznosu!
    klinka je visoka 120 cm (prava roda, tanka i visoka!).
    ako je netko gledao na stranici od T.limača, molim za mišljenje jel to ok.
    pozdrav svima!

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

eh, da, koliko vidim na starim topicima, na burzi ima i polovnih. ja burzu ne vidim jer imam premalo postova, ali molim ljudove koji imaju priliku sudjelovati na burzi da mi preporuče ima li što - ja ću već naći nekoga tko može posredovati.

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

još jedno pitanje u vezi novog zakona: klinjo ima 10 godina, ali i 44 kg, znači guza ne stane u booster! da li je ok da on bude svezan pojasevima iz auta i što bi policija na to rekla?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

koliko je visok?

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

152 cm

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Bilbo, on po svojoj visini onda ne bi trebao u booster.

Posjedni ga na sic u autu tako da mu guza bude sasvim u pregibu sjedala, veži ga pojasom i provjeri:
    - jesu li mu noge presavinute u koljena preko ruba sjedala tako da donji dio noge slobodno visi (na strši prema naprijed)
    - prelazi li mu gornji dio pojasa preko sredine ramena (ne reže ga u vrat)
    - prelazi li mu donji dio pojasa preko kostiju zdjelice (ne trbuha)

Ako je tako, onda booster za njega nema više smisla, jer mu pojasevi automobila prelaze onim mjestima na tijelu za koja su i predviđeni.

Što se tiče policije, mislim da neće stvarati probleme. Mislim da je odredba o granici od 12 godina malo nespretna; boosteri imaju svoju funkciju do određene visine djeteta, nema smisla dvometraša vezati u booster samo zato jer ima još 3 dana do 12. rođendana, ali eto... bolje je nego je bilo u prošlom Zakonu.
    a možeš reći i da ima 12 godina

bilbo7 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hehehe, ja mogu, al sam dijete naučila da ne laže!
    morat ću izać iz auta da me ne čuje, jer bi se odmah pobunio!
    Hvala, hvala puno za ove informacije!

LeeLoo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

...mi se slijedeći tjedan bacamo na kupnju ove:
    http://www.turbolimac.com/Products/T...-11350317.aspx

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove