-
Prevenar vs. Pneumo 23
Molila bih Mujicu ili bilo koju stručnu osobu da mi napiše koje su razlike između ovih cjepiva i koje bi radije preporučili mome djetetu!
Ivan je 27.09. napunio 2 god, ide u jaslice i non stop mu curi nosić, nekoliko puta je rađen bris i nalaz je uvijek bio poz na neku bakteriju, zadnji put streptococcus pneumoniae, završio je na antibiotiku Sulotrim.
Inače je redovito cijepljen po programu. Muka mi je sad od antibiotika pogotovo jer je do polaska u jaslice bio iznimno zdravo dijete koje do 1,5 god imalo temp. jedan put-trodnevnu virozu.
Čitala sam nešto o ovim cjepivima i pitala pedicu za mišljenje. Ona je preporučila Prevenar uz objašnjenje da on posebno štiti od invazivnih bolesti npr. upale pluća itd. Međutim na cybermedu dr. Richter uglavnom za djecu iznad 2 god preporučuje Pneumo 23.
Ne znam bi li mu išta od ovih cjepiva moglo koristiti i olakšati boravak u jaslicama?
Unaprijed hvala na odgovorima!
-
Možda bih trebala dodati kako je zadnji put jedini simptom za odlazak pedici bio cureći nos dugo vremena i naravno produktivan kašalj. Do tada je svaki put uz te simptome utvđeno da je imao i upalu grla ili uha ili oboje
-
Ili ništa ili samo jednu dozu Prevenara.
Skloniji sam ništa.
-
jesi vidjela ovaj topic o Pneumo 23 cjepivu?
imaš nešto linkova i rasprave na njemu pa ti možda pomogne.
offtopic; mujice, sad sam tek vidjela zadnji post
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma