što si stavila u vodu prije nego si napunila akvarij? nisi valjda stavljala vodu direkt iz pipe bez dodavanja aquasafe-a ili nečeg sličnog?

Citiraj clumsy mom prvotno napisa
E sad, pesak je umetni, plavi i sipan je direktno iz vrećice u akvarijum. par akvarijumskih ukrasa (stena sa prolazom i amfora) su PVC i opet direktno iz vrećice ubačene u akvarijum. Grejač nije PVC ali ni on nije prošao čišćenje pre unošenja u vodu i puštanja u rad. Pumpa je neka koju su preporučili u petshop-u a filter za istu je tanak sunđer od kojih 0.5cm (liči mi na one sunđere koje dobijete kad kupite novu matičnu ploču)
nikad ne stavaljaj ništa u akvarij ako nisi dobro oprala. jako jednostavno dođe do kontaminacije (zamisli kako su te plastične stvari proizvedene, sigurno ih je netko oprao prije pakiranja?! moš mislit). akvarij je osjetljivi eko sustav i što manje diraš u njega to bolje.
nadam se da si iz filtera, dok je radio u prazno, uklonila aktivni ugljen?! on se zna napuniti prljavština iz vode pa ga ukloni kad stavljaš nečistu vodu ili kemikalije.
koje ribe imate? skužila sam gupije, ali koje su ostale male? moraš definitivno nabaviti nekoliko čistaća, pitaj u petshopu koji se slažu s ribicama koje imaš. treba ti bar 2 čistaća 'poda' i 'lišća' i barem 1 čistać stakla. pazi što se puževa tiće, mi smo ih imali u nekoliko navrata i nikad nisu preživjeli dugo (plechostomus ih je sredio, a i botija se potrudila da ih se riješi ) uvijek pazi da ribe koje kupuješ 'idu' jedne uz drgue (nama se prije 6 godina dogodila havarija kad su se 2 grupe riba međusobno poklale pa je bilo leševa, i crne vode i fuj...bolje da šutim)
pogledaj ove stranice, naći ćeš korisnih savjeta.
Aquasvijet
akvarijske-ribe
ako imaš još pitanja...tu sam