Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Kako izgledaju prvi koraci?

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Kako izgledaju prvi koraci?

Nije tema baš ovako blesava kao što zvuči, znam i ja kako izgledaju: korak, trtl trtl drugi korak... ono što me zapravo zanima je kakvi su prstići - je li normalno ako su skvrčeni?
    Naime, Lucija hoda uz namještaj i ako ju se voda za rukice. Ima mekane šlapice s mekanim potplatom (praktički đona nema, kao deblja čarapa s neklizajućom podlogom). Prvo su se tome čudili kao picek glisti Sad svi upiru prstom u njene prstiće koji znaju biti skupljeni. To je "zbog šlapice", jer ona osjeća da nema sigurnost, ništa ju ne drži... Sve mi dođe da ih pitam kako znaju kakvi su prstići bebama u bakandžama, imaju li prozirni dio naprijed ili ti ljudi imaju rendgenski vid? A što se nesigurnosti tiče, pa za boga dragoga, tek je krenula u avanturu hodanja, ne može se očekivati da šiba sve u 16! Ili može? :?

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

koliko se sjećam šmizla nije imala skvrčene prste, ali ona je vječito bosa, još nisu izmislili čarape/papuče koje ona neće skinuti u roku keks
    probaj bez papuča, pa vidi jesu li u pravu
    koliko sam pri pameti, djeca hodaju punim stopalom

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja bih prvo rekla da je ne biste trebali voditi za rukice. od toga može krivo naučiti hodati (npr. na prstima).

pustite je na miru nek hoda koliko i kako hoće. tako ćete joj najviše pomoći da što bolje napraduje.

sjećam se da je i moja neko vrijeme hodala sa skvrčenim prstima (tad još nije zapravo hodala nego samo uz namještaj). I sjećam se da su joj svi noktići bili ispucani i savijeni Nama su rekli da je to faza i da se ne brinemo
    Kad se to ispravilo onda je počela hodati samostalno...

ako misliš da nešto nije ok, možeš se konzultirati s fizijatrom i/ili ortopedom

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Doma je u pravilu ne vodamo za ruke, koliko god to možemo izbjeći ali u jaslicama teta ima izibor: ili vodat ili slušat dernjavu. Ne vjerujem da će se nešto trajno loše dogoditi ako se s tim ne pretjeruje.
    Baš mi je laknulo što je i tvoje dijete imalo tu fazu. Sad još samo moram pronaći tekst koji govori o tome kakva bi prva obuća trebala biti pa da ih skroz skinem s grbe. Ako netko zna za tako što, uputite me molim vas.

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja se držala (i još se držim) ovoga
    Children's Footwear (Child's Shoes)

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Postoji li nešto na hrvatskom?

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I naša mrvica isto zna nekad imati tako zgrčene prstiće u čarapama ili kad obuvamo cipelice za van. Ali kad ju skinemo za kupanje staje cijelom nogicom i prstići nisu skvrčeni, skoro pa trči uz namještaj, jedva ju hvatamo. Bosa vlažna nogica joj fino prianja uz puzzle pa je sigurnija. Mislim da je to do "nesigurnosti" hodanja u bilo čemu što nije bosa nogica. Ali kad uspoređujem, najbolje hoda skroz bosa, nakon toga u čarapicama s absom a nesigurnije izgleda u krutim papučicama ili cipelicama.
    Mislim da su ti zgrčeni prstići samo u početku dok bebe ne steknu potpunu sigurnost u hodanju uz namještaj, a onda će se i osloboditi za prve korake.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •