Citiraj vesna2102 prvotno napisa
Cure, evo pitanje i od mene.Danas sam bila na pregledu drugom kod pedijatra, i sad neznam dali da se brinem ali me malo strah. Moja Iva je stara 2 i pol mjeseca. Problem je sto ona slabo drzi glavicu kad ju se diže u sjedeći položaj, i kad leži na trbuhu slabo diže i drži glavu. I sad i onaj potez kad doktorica je kao uzme za šake i ispusti joj ručice ona kao mlitavo ih pusti. Jest da je doktorica par puta sve te vježbe uradila s njom pa je ponekad odgovorila pozitivno jednom je i glavu pridigla i jednom rukama odgovorila. Poslala nas je neuropedijatru i na uzv glave, to sve idući tjedan. Sad me zanima dali je još rano jer nema puna tri mjeseca a svagdje čitam da glavu samostalno drži s 3mj. ili je tu mozda i problem jer sam je rijetko okretala na stomak svega par puta, mozda nije dovoljno ojačala mišiće koje je trebala.
kao da sam ja napisala
:/
s tim da nas na pregledu sa 2mj doktorica nije slala nikamo nego sam preporucila da ju sto cesce stavljamo na trbuh i zaigravamo tako pokusavajuci joj staviti paznju na nesto sto bi trazilo da digne glavu...ja vec 10ak dana to radim, ali ne znam da li je mojih 2-3 puta dnevno dosta. ponekaad mi ju je zao gledati kako se muci pa ju uzmem na ruke ili okrenem na ledja prije nego sto pocne plakati, ali nekad inzistiram na takvom igranju skroz dok se ne razljuti...
eh sad, kak sam hipohondar po prirodi vec vidim kak cemo morati na vjezbe i najradje bi odmah kod neuropedijatra ili fizijatra...a s druge strane, uzasno ne volim doktore i ne bi nikome ako bas ne moram...
sta vi mislite?