-
cokolada, hvala na utjesi, vec sam imala dojam da samo moja beba place. U pravu si, uzasno frustrira.
luna_lana, mi vjezbamo u Klaicevoj. Radimo 3 vjezbice: bocni polozaj u krilu i naginjanje glavice na jednu stranu, a druge 2 su okretanje glavice na ledjima i na trbuhu. Kakve vi jos vjezbice radite? Nama su jos u rodilistu rekli da imamo jako blagi oblik torticollisa, nismo imali kvrzicu tipicnu za torticollis nego samo skraceni misic, pa je ortoped koji ga je nedavno pregledavao cak rekao da to nije torticollis :/. Na srecu, fizioterapeutkinja inzistira na vjezbanju i kaze da trebamo vjezbati sto cesce da to ispravimo prije nego sto pocne potpuno forsirati desnu stranu tijela. Dosad nismo vjezbali, jer su nas svi uvjeravali da je dovoljno glavu nocu okretati na suprotnu stranu, a kad malo odraste, dok je budan mu s te strane nekom zveckicom odvracati paznju. Takav neagresivni pristup ipak je doveo do znatnog pomaka: glavicu kada gleda ravno jedva primjetno naginje na stranu (i to ne uvijek), a kad gleda na stranu fali mu jos vrlo malo da bi bradicom mogao doci u razinu ramena.
Fizioterapeutkinja nam je rekla da ga vjezbanje ne boli, a to se i meni cini, jer sam bez problema okrene glavu i bulji u crtic 5-10 min. bez da se pomakne, ali cim mu ja stavim ruku na glavu (bez da ga istezem) pocne se derati. A pocne se derati i kad mu drzim drugu stranu, gdje ga definitivno ne moze boljeti. Osim toga, ponekad ga uspijem dobiti "na prepad" pa kojih 15-ak sekundi uopce ne kuzi da vjezbamo jer se zagledao u nesto drugo. A mozda je njemu vec dosta izduzen misic pa ga zato ne boli (bar se nadam)? Koliko mj. ima tvoj mali i kad ste poceli vjezbati?
S fizioterapeutkinjom smo jako zadovoljni, i ona ga uspije izvjezbati bez jako puno suza, ali on ocito kuzi da mama zatitra svaki put kad zaplace pa kod mene uzasno urla. Jedino ne znam koliko ga trebam maltretirati s vjezbicama, jer mi uvijek na to pitanje odgovori "sto cesce", pa mi se stalno cini da premalo radimo. A koma mi je maltretirati ga cijeli dan s vjezbicama, jer se nakon 5 min. vjezbanja jos dugo ne moze smiriti i cesto se udobrovolji tek nakon sto malo odspava
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma