Da se još ubacim - kako su meni dr-ovi prezentirali Anino stanje je upravo tako kako piiše ovaj citat u italiku - da je to blago odstupanje, ne patologija, dobili smo pokazne vježbice, a ja smatram da je to u rangu hendlinga, nešto što bih ja možda radila s djetetom rado sve da i nije u nekoj obradi (da me tko naučio). Tj. distoni je najčešće takav i rečeno mi je da je 85% distoničara na kraju OK, a terapeutski cilj je educirati roditelja na što eventualno obratiti pažnju da ne nastane nekakav problem di ga ne bi trebalo biti tj. kako raditi na mišićnim grupama koje su hipotone i sl. Za svoju curu ja točno kužim da je po tonusu drugačija od druge djece s kojima se nađemo na kavi, plus to izvijanje, ali su mi objasnili da to nije nikakvo čudo, a i meni se ne čini da je neko čudo jer vidim da je zasad OK i da savladava sve korake i na lijepi način, još samo da hodanje bude OK, tu malo krvi nogice prema unutra što vidim da druge bebice iz naše "berbe" u pravilu ne rade pa joj nastojim u tom smislu pomoći, ako mogu.