Citiraj dorostina prvotno napisa
Moj mali, 9 mjeseci, lijepo motorički napreduje, već 2 mjeseca gmiže, prije 3 tjedna se iz četveronožnog posjeo i sad to već super radi, al baš me zanima dal neko ima sličnog zmajeka - naime, on je tako usavršio gmizanje, pregmiže 90 kvadrata stana u roku odmah, pa sad kao da mu se neda onak pravo puzati i vrlo ne pokušava, već se počeo pridizati uz namještaj i očito slijedi hodanje.

Znači li to da će prohodati, a prije toga ne propuzati? Čisto me zanima, ako netko ima slično iskustvo
Moj mali ima sada 8.5 mj i imali smo slično iskustvo, on je prije nekih mjesec dana počeo gmizati tj vojnički puzati i to su nam kod polovina zabranili, uz napomenu da neurorizična djeca ne smiju vojnički puzati dok je kod zdrave djece to samo prolazna faza u motornom razvoju... :?
Uglavnom porala sam ga poticati da se podiže u četveronožni i tako ga ljuljati..to je trajalo tj-dva, čim je on skužio da može dizati ručice od podloge i tako ih pomicati krenuo je puzati, automatski je počeo pomicati i noge i više ne staje...
U početku je to bilo nekoordinirano, nije uskladio ruke i noge, ali polako je to sve došlo na svoje, i to bez vježbe...taman imamo termin za kontrolu, mislim da će se prof. iznenaditi...