Citiraj luna_lana prvotno napisa
Citiraj dorostina prvotno napisa
Moj mali, 9 mjeseci, lijepo motorički napreduje, već 2 mjeseca gmiže, prije 3 tjedna se iz četveronožnog posjeo i sad to već super radi, al baš me zanima dal neko ima sličnog zmajeka - naime, on je tako usavršio gmizanje, pregmiže 90 kvadrata stana u roku odmah, pa sad kao da mu se neda onak pravo puzati i vrlo ne pokušava, već se počeo pridizati uz namještaj i očito slijedi hodanje.

Znači li to da će prohodati, a prije toga ne propuzati? Čisto me zanima, ako netko ima slično iskustvo
Moj mali ima sada 8.5 mj i imali smo slično iskustvo, on je prije nekih mjesec dana počeo gmizati tj vojnički puzati i to su nam kod polovina zabranili, uz napomenu da neurorizična djeca ne smiju vojnički puzati dok je kod zdrave djece to samo prolazna faza u motornom razvoju... :?
Ovo je stvarno totalna glupost :? Pa ne mogu vjerovati da doktori tako različito pričaju. Moj je sa 7 mjeseci vojnički puzao i pomalo dizao guzu u zrak.. Sa osam je, sam od sebe, propuzao kak spada. Od 7,5 se počeo dizati na noge, od 8,5 već po malo hodao uz namještaj. Mi ga nikad nismo ništa dirali... Lagana hipotonija... Btw. Meni su na GOljaku rekli - obavezno cipelice.