Stranica 9 od 10 PrviPrvi ... 78910 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 401 do 450 od 473

Tema: Prve cipele- 2. dio

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Brat MM-a zivi u Americi,pa mi on poruci.
    A posalje po nekom ko dolazi.
    Tj,ja tempiram porucivanje kada znam da je neko odavde vec tamo
    Nisam nikada porucivala sama preko neta,kod nas takvi paketici jako lose prolaze,ako ih uopste i dobijes...

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Ah, to sam i mislila. Morat ću nagovoriti nekoga da ode živjeti preko bare.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Hahahaha
    Ode i Mm bar jedanput godisnje,nije lose...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo imali te funkee feet 12-18mjeseci, nisu loše, ne kližu se po parketu, izolacija za hladnoću
    sad su joj male i uzeli smo robeez 18-24 mjeseca i nekako mi te čine još bolje, vidi se da je koža bolja, gumica oko nogice mi se isto čini bolje izvedena, ali u konačnici nema velike razlike-to su nijanse u kvaliteti
    mi smo robeez uzeli na sniženju u stiefelkonigu sada za 125kn (inače su od 250 do 285kn što je puno), tako da sad i nije neka razlika u odnosu na ove druge, mi smo bili prije 2 tjedna, i izbor je već bio dosta sužen, ne znam što je još ostalo

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj KayaR prvotno napisa Vidi poruku
    Prosurfala kroz sajt,ali nigde ne vidim te Robeez tredz?Koje su to?
    Ja sam mojoj sad porucila jedne njihove patikice za po kuci i jedne cizmice za sledecu zimu,na snizenju
    ovo su tredz
    http://www.tinysoles.com/robeez-tredz/

a ovo su 1st stepz
    http://www.tinysoles.com/robeez-1st-stepz/

KayaR, jeste imali koju verziju? kako ti se čine?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

tina,nisam ni znala za ovaj sajt,ja sam gledala i porucivala s www.robeez.com
    Tamo nisam videla tredz....
    Cine mi se lepe i dobre
    A svojoj malenoj sam sad prvi put porucila Robeez,pa cemo videti uskoro kakve su.
    Za sada smo imali samo Gucio i Pediped,kao i Beeko(neka kanadska firma,nisu lose)i Primo(nisam zadovoljna...)

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

stranica nije loša, dostavljaju i kod nas za 13 $

meni su one robeez organic 1st stepz

dvoumim između tih robeez i pediped, kakve su pediped

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Stigle Robeez...
    Jedne cizmice za sledecu zimu,one su mi super.Djon sasvim savitljiv,i lepe su na oko.
    Ali,Soft Soles su toliko tanke da uopste nemaju djon!
    Umesto toga je samo jedan sloj tanke prevrnute kozetako da u namenu za koju sam ih kupila nikako nisu.
    A htela sam ih za vrtic....
    Bilo bi joj hladno,a o gacanju po cesto mokrom podu u kupatilu da i ne govorim....bas sam se razocarala.
    Za po kuci imamo one carape s nasivenom kozom dole,koja je znatno deblja od ovoga.Inace su super uradjene,gumica okolo fino obradjena,ma to je sve ok.
    tina,Pediped smo imali Originals,jedne kao Mary Jane model a druge patikice na cicak.S oboje sam prezadovoljna.
    Ove prve jos uvek nosi u vrticu,ali su joj sad zaista male,a vece ne prave.Sto je ziva steta,jer kao obuca za vrtic mogu posluziti i vecoj deci.
    Zatim sandalice proslo leto,isto su super.Fina savitljiva guma dole,a tabanica od memorijske pene,meka "ko dusa"(sto bi babe rekle)
    Imamo i jedne Flex,ali ih nije jos nosila osim za Novu godinu,trebale nam uz haljinicu,uzela sam dosta vece pa ce ih iznositi na prolece.
    Jos imaju i tanki dodatni ulozak pa podmiruju 2 broja.
    Super su Pediped,sve pohvale!
    Zna li neko,da li Prescholians patikice imaju deblji sloj dole od Robeez(i da li je nepromociv koliko-toliko),pa da sad porucim njih

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a te robeez čizmice sa savitljivim đonom su koja vrsta: tredz ili 1st stepz?
    znači pediped su dobre, ja gledam flex, original su mi prelijepe no bojim se da bi joj đon bio pretanak, no za ljeto bi možda bio ok?

mi imamo preschoolins dvoje: walkers i runners
    runners imaju deblji đon, walkers imaju đon, ali dosta tanak, za suho i toplije vrijeme je ok, ali ne za zimu, no ni runners nisu baš za zimu
    inače preschoolians su jako meke, savitljive i lagane

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ijuuuu,ja tek sad skapirah da i ti imas curu
    Onda mozemo ramenjivati iskustva
    Cizmice su 1st stepz.Ali vise su fensi-smensi nego sto su za neki sneg.
    Stavila bih link ali ne umem
    Ako te zanima,kada udjes na njihov sajt,pa u girls shoes,pa u 2-4 godine,one su druge s leva u trecem redu.
    Iskreno,porucila sam ih jer su na snizenju,nije da nam nesto ozbiljno trebaju.Ali su mi lepe.
    Proslo leto je moja bila otprilike stara koliko ce i tvoja biti,oko 1.5g.
    Originals su sasvim dobre za van,jer tako malo dete jos ne pravi neke vratolomije,tipa pentranja po penjalicama i ozbiljnog trcanja,malkice se klizaju,nema gume,koza s donje strane je glatka.
    S vremenom u njima je ipak vruce,to smo premostili s njihovim sandalicama.
    Jos je imala Crocs i neke neopren sandalice za vodu i plazu i dovoljno.

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Eh,da,patikice su prve u prvom redu,ljubicaste s 3D cvetom.
    Meni super izgledaju,ali im jos ne znam namenu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Mi imamo jedne Robeez Tredz, kupljene ovdje na burzi.
    Nismo ih još isprobali jer su još malo prevelike, ali čine se stvarno odlične, kvalitetne, savitljive.
    Kad nam je curica stabilno prohodala, za ovo hladnije vrijeme vani smo joj ipak uzeli jedne Froddice. Nastojali smo izabrati čim fleksibilnije i mekše, i mogu priznati da sam se ugodno iznenadila.
    Imala je i ovakve Elefantice:
    http://www.elefanten.de/catalogue/ca...&favOid=232306
    I jedne super tople mekane Baren-schuhe.
    Željno iščekivane Preschoolians čizmice na kraju nije nosila jer smo naručili prevelike.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

je, i ja imam curku
    ove s 3d cvijetom su jako lijepe

moj izbor se suzio na robeez tredz ili 1st stepz, pediped flex ili original za ljeto
    za original me muči što je veličina 18-24 mj pa se bojim da bi joj na ljeto bile male, koji je to eu broj otprilike?

Lady Grey, i mi smo naručili prevelike preschoolians, srećom jedne kao tenisice, jedne kao cipelice pa će ih nositi na proljeće
    zato joj sad pod hitno moram uzeti neke, doma je u robeez šlapicama, ali za van (unutarnji prostori) ima samo te preschoolians koje su joj malo ipak prevelike, mislila sam danas uzeti baš te elefanten za koje si stavila link, baš su udobne, meke, jeste vi i po vani hodali u njima ili samo unutra?

KayaR avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Sto se velicine Pediped Original's tice,
    na cipelicama 18-24 pise da je to EU br.21ali ja ne bih rekla.
    Moja ih je glatko nosila celo proslo leto,i tek sad su joj zaista knap,tj ima jos koji milimetar do kraja.
    A poprilicno je nogata,realno sad nosi br.23,iako sam joj ove zimske kupovala 24 zbog deblje carapice.
    Tako da sigurna budi da ce joj biti dobre do 2 godine,moja sad ima 26m.
    Sa Flex je druga stvar.Kada smo kupovali ove poslednje,bile su joj dobre i 23 i 24(kupljene su u prodavnici kod nas)a ja uzela 25
    Imaju dodatni ulozak,koji cipelicu ispuni i smanji je za broj,pa kad nogica poraste dalje se nose bez njega.
    A jesi li razmisljala o grip 'n go?One se prave od br.19-23 i namenjene su deci koja su pocela hodati.Meni izgledaju lepse od Flex...koje imas od br.20-31.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

sad ću pogledat i grip 'n go ponudu

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    Lady Grey, mislila sam danas uzeti baš te elefanten za koje si stavila link, baš su udobne, meke, jeste vi i po vani hodali u njima ili samo unutra?
    Tina, koristili smo ih i po unutra i po vani, stvarno su bile prekrasne! Onda je došla zima, a sad mi je jako krivo što nema veći broj takvih pa da joj uzmem i za proljeće, super su!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Lady Grey prvotno napisa Vidi poruku
    Tina, koristili smo ih i po unutra i po vani, stvarno su bile prekrasne! Onda je došla zima, a sad mi je jako krivo što nema veći broj takvih pa da joj uzmem i za proljeće, super su!
    znači po vani samo po toplom vremenu ili?
    sad recimo ne bi mogla van u njima?
    još ću na kraju i ja morat uzet neke teže do proljeća da mi dijete može van
    Posljednje uređivanje od tina55 : 02.02.2011. at 12:01

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno Nike Sensory Motion

Cure za sve vas koje tražite fine i mekane cipelice za malecke - mi smo (nakon mekanih Elefanten cipelica, kojih nažalost nema u većim brojevima) otkrili da Nike ima prekrasne mekane tenisice do broja 27. Novi par je kupljen za proljeće (prije zime smo imali isti model, ali skroz niske), evo link:

http://store.nike.com/si/en_gb/#l=sh...300/pid-326554

Trenutno su na sniženju, oko 200 kuna E da, jedino izgleda da nema modela za dječake - teta rekla da je ovo bio jedini model koji su dobili, ali da navodno dolaze novi skoro...

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ima li netko iskustva s clarks cipelicama?
    http://www.clarks.co.uk/first-shoes/walking
    Posljednje uređivanje od tina55 : 03.02.2011. at 09:58

Matovila avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ne stizem sve pazljivo iscitavati, ali koliko sam skrolala kroz postove vidim da razno razne marke i proizvodjace spominjete.

Molila bih nekoga sa iskustvom za preporuku prvih cipela za hodanje. Dakle, trazim neke udobne proljetne cipelice, a opet da su cvrste, uvjet je da su visoke tako da pruzaju stabilnost. I hm, da ne zelim se gnjaviti s narucivanjem preko neta, nego bih htjela otici u ducan. Takodjer, kako ce nam ovo biti prve cipelice, nisam zapravi sigurna ni u broj koji nam treba, ali valjda tete u ducanu pomognu u snalazenju s tim.

Moja malena ima godinu dana, jos uvijek hoda uglavnom uz namjestaj, ali tu i tamo se pusti i napravi koji korak sama.

Do sada je uvijek bila ili bosa ili samo u carapicama. Ovu zimu smo koristili neke sminkerske cizmice iz benetona, ali u njima nikad nije hodala, nego su vise sluzile da joj utople nogice. Medjutim i njih je sad vec prerasla, pa pod hitno trebam nesto.

Moze neka preporuka sto se tice marki i ducana? Unaprijed hvala!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi imamo preschoolians, zadovoljni smo, ali pošto im đon nije predebeo, dugo sam tražila meku, savitljivu, laganu cipelicu, bez anatomskog uloška, a da je đon deblji, tako da ju može nosit i po hladnijem vremenu
    i napokon sam našla takvu cipelicu marke Ecco
    ovaj vikend idemo po jedne takve
    mi smo bili prošli tjedan u njihovom dućanu u West Gate, a mislim da imaju dućan i u Ilici, a može se naručivati i preko njihovog kataloga, besplatna im je poštarina (samo onda mislim da nema sniženja)
    evo njihove stranice
    http://www.ecco.com/hr/hr/index.jsp

za broj ćeš vidjeti kad probate u dućanu, mislim da mora imati malo mjesta u cipelici, ali ne previše

p.s. trenutno imaju sniženje od 30%

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Tina55, nemam iskustva s Clarks cipelicama za prve korake, ali moja curka od 5 godina ih nosi redovito već dvije godine i odlične su joj. Neki dan su i meni stigle moje prve Clarks čizme i mogu ti reći da su savršeno udobne, a i curka je svake svoje voljela nositi (inače je teški probirač). Da nisam malome već kupila Preschoolians za prve korake svakako bih mu tražila nešto od Clarksa.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

znači i clarks imaju savitljiv i mekan đon
    ja sam gledala njihove cipele u trgovini za odrasle i izgledaju totolno udobno, pa me baš zanimalo kakve su za male

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

znači i clarks imaju savitljiv i mekan đon
    ja sam gledala njihove cipele u trgovini za odrasle i izgledaju totolno udobno, pa me baš zanimalo kakve su za male
    Imali smo mi jedne Clarksice za prve korake. Moja curkica ih je obožavala i sama ih je obuvala i skidala bez problema, to su ovakav model, meni su isto bile preslatke i vjerujem udobne. One za puzanje su još mekanije i još laganije od ovih.
    Kasniji modeli za hodače mi baš nisu nešto atraktivni modeli, mada vjerujem da su cipke kvalitetne... jedino ih je teško nabaviti, treba ih kupiti u UK, jer čak se ne mogu ni preko online shopa kupiti, jer oni imaju politiku da se dječja cipela mora isprobati, tako da željeni model pošalju u prodavaonicu u UK koju se odabere i tamo ih se treba pokupiti.

I samo da dodam, nisu ni upola tak savitljive kao preschoolians...
    Posljednje uređivanje od Nia_Zg : 10.02.2011. at 12:47

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ma pala je odluka za ove ecco (savitljive i mekše od preschoolians, a tople), za vikend idemo u shopping po cipelice, i imamo preschoolians za toplije vrijeme
    iako sad kako je bilo toplije vrijeme, hodale smo vani u preschoolians i začudila sam se koliko su zapravo tople uz tanak đon-pošto sam se bojala da joj nije hladno, svako malo sam joj skinula cipelicu da vidim da li je joj je nogica hladna, a ono vruča svaki put, tako da nisu loše

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Preschoolians opet imaju akciju! -40%

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi smo kupili i Ecco čizmice sad za hladno vrijeme, ali očito nisu tako dobre kao Preschoolians jer ih moja mrvica ne želi nositi, viče ne i ne i pokazuje na Preschoolians

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj fgm1236 prvotno napisa Vidi poruku
    Preschoolians opet imaju akciju! -40%
    a nije li to sam za SAD akcija ili je bespaltna poštarina samo za SAD? uopće nisu to jasno naznačili

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Ma meni se čini da je akcija za svih (ne znam zašto bi mi inače poslali e-mail) ali poštarina je besplatna samo u SAD.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Akcija je samo za par modela koje mogu isporučiti idući dan, znači samo one modele i brojeve što imaju na lageru što im valjda duže stoji.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Da ali tako je i prošli put bilo i netko od nas je i nešto naručio

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj fgm1236 prvotno napisa Vidi poruku
    Da ali tako je i prošli put bilo i netko od nas je i nešto naručio
    i mi

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Kad se dite krene oslanjat na nogice dal mu tribaju cipele sa tvrdim dnom il one mekane...ak sa tvrdim čemu onda one mekane veličine 19.
    mi imamo takve fine cijele kožne njemačke marke elefant ( to je nešto ka kod nas ciciban ) a jedna cura mi savjetovala kako mu te nesmim oblačiti već tvrde_pa šta sad?!

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Onavi prvotno napisa Vidi poruku
    Kad se dite krene oslanjat na nogice dal mu tribaju cipele sa tvrdim dnom il one mekane...ak sa tvrdim čemu onda one mekane veličine 19.
    mi imamo takve fine cijele kožne njemačke marke elefant ( to je nešto ka kod nas ciciban ) a jedna cura mi savjetovala kako mu te nesmim oblačiti već tvrde_pa šta sad?!
    neki zagovaraju tvrde, neki mekane cipele (i ortopedi imaju različita mišljenja)
    odluka je na tebi za što ćeš se odlučiti
    u svakom slučaju najbolje je da je dijete što više boso, u čarapicama, i dok ne počne stabilno hodati po vani, ni ne trebaju mu cipele
    doma može biti u čarapicama ili u čarapicama s kožnim đonom ili u mekanim kožnim šlapicama (ovako nešto http://www.robeez.com/Robeez-Soft-So...t=2&Lang=EN-US, ima i kod nas za kupiti takvih šlapica u web shopovima)

mi smo se odlučili za mekane cipelice bez uloška kad je počela dobro hodati, kao što su npr. elefanten (kvalitetna i dobra marka mekanih i laganih cipelica) jer mi se to čini logičnim izborom pošto svi savjetuju da dijete bude što više boso
    inače i dijete mi obožava te meke lagane cipelice koje imamo
    Posljednje uređivanje od tina55 : 14.03.2011. at 12:39

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

a njemu samo za vanka oblacim te mekane postolice...bez uloska su.
    a ova me cura prosto napade da moraju biti tvrde sa uloscima vec od samog pocetka oslanjanja na noge.
    a meni je to glupo...ove su ditetu puno udobnije i mekanije.
    a doma smo naravno cilo vrime bosi tj. u carapicama.
    al te pepe sta si poslala link su mi ajme smisne

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

neki zagovaraju tvrde, neki mekane cipele (i ortopedi imaju različita mišljenja)
    odluka je na tebi za što ćeš se odlučiti
    u svakom slučaju najbolje je da je dijete što više boso, u čarapicama, i dok ne počne stabilno hodati po vani, ni ne trebaju mu cipele
    doma može biti u čarapicama ili u čarapicama s kožnim đonom ili u mekanim kožnim šlapicama (ovako nešto http://www.robeez.com/Robeez-Soft-So...t=2&Lang=EN-US, ima i kod nas za kupiti takvih šlapica u web shopovima)

mi smo se odlučili za mekane cipelice bez uloška kad je počela dobro hodati, kao što su npr. elefanten (kvalitetna i dobra marka mekanih i laganih cipelica) jer mi se to čini logičnim izborom pošto svi savjetuju da dijete bude što više boso
    inače i dijete mi obožava te meke lagane cipelice koje imamo
    Potpisujem.
    Moje dijete je nosilo mekane i kad je prohodala (prohodala je s 13 mj., u kolovozu). Do tada je vani bila u papučicama/čarapicama s kožnim (samo mekana koža) potplatama, a kasnije u PediPed sandalicama, sve do rujna kada smo joj kupili Elefanten cipelice.
    Kod kuće je i sada u čarapicama s malo debljim potplatom, ne gumenim, kao deblje čarape.
    Papučice koje je linkala tina imaš i u trgovinama obućom, primjerice Deichmanu. Ondje imaš i cipelice za klince koji još prohodavaju, potplat je tek djelomično gumen i skroz je savitljiv. http://www.deichmann.hr/site/hr/cata...roduct=1037332

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj SikaPika prvotno napisa Vidi poruku
    Papučice koje je linkala tina imaš i u trgovinama obućom, primjerice Deichmanu. Ondje imaš i cipelice za klince koji još prohodavaju, potplat je tek djelomično gumen i skroz je savitljiv. http://www.deichmann.hr/site/hr/cata...roduct=1037332
    te na koje si stavila link mi se čine jako dobre, iako mislim da su te jako dobre i za po vani, možda ne baš za zimu

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

http://www.elefanten.de/catalogue/ca...&favOid=225723
    nama je kupila baka ove nedavno u njemackoj...samo sa vezicama i bez boje.
    meni su super

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

http://www.elefanten.de/catalogue/ca...&favOid=225723
    nama je kupila baka ove nedavno u njemackoj...samo sa vezicama i bez boje.
    meni su super
    kad otvorim, ne pokaže mi cipelice
    ali mislim da su sve elefanten dobre

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

te na koje si stavila link mi se čine jako dobre, iako mislim da su te jako dobre i za po vani, možda ne baš za zimu
    Da, sigurno.
    Jedino nisu baš za kišu i općenito vlažno vrijeme budući da potplat nije u potpunosti gumiran, guma je djelomično nanesena, ne znam kako objasniti.

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

kad otvorim, ne pokaže mi cipelice
    ali mislim da su sve elefanten dobre
    nekuzim zasto nece da pokaze sliku

tua avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

neće

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ni meni

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

http://a2.pics-mirapodo.de/is/image/mirapodo/1020602-10-02?$PVD$

evo nasla sam neki drugi link, pa mozda ovaj uspijete otvoriti,,iako mi nije jasno zasto ovaj prije ne moze.
    ove su cak identicne sa onima koje mi imamo

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

evo nasla sam neki drugi link, pa mozda ovaj uspijete otvoriti,,iako mi nije jasno zasto ovaj prije ne moze.
    sad vidim
    te su super mekane i lagane za prve korake, osim nisu baš za snijeg i kišu, ali sad ionako dolazi toplo vrijeme

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

da, čine se jako lagane i mekane

andreja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a gdje ima kod nas za kupit te cipelice?

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj andreja prvotno napisa Vidi poruku
    a gdje ima kod nas za kupit te cipelice?
    deichman, mislim da su 229kn, ali zna ih biti na sniženju po 149kn
    Posljednje uređivanje od tina55 : 18.03.2011. at 17:45

Onavi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

u njemackoj su 40e tako da ne virujem da su kod nas jeftinije...mozda sandalice da..al cipelice sumnjam

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •