Citiraj Mrvna prvotno napisa Vidi poruku
Što se tiče "boso-papuča" dileme, Lucija je bila bosa/u čarapama. SVi su se križali da djetetu treba stabilan oslonac za petu a meni jedinoj nije imalo smisla da djetetu nabijem nešto fleksibilno poput drvene klompe i onda kažem "ajde sunce, sad trčiiii mamiii!"
Što se skidanja čarapa tiče, možda je u fazi da je skužio kako se skidaju i sad to uvježbava. Imali smo i mi takav period. Kad on skine, ti obuj. Ako ti se čini da je dovoljno toplo da bude bos ili ako imaš tepihe, pusti ga.
Slažem se, mislim da je to više za one koje vole voditi bebice koje još nisu dovoljno čvrste na nogicama, a forsiraju ih da hodaju držeći za obje ruke. Takvim bebama zaista treba oslonac.
Bebe koje same slijede svoj ritam i koje nitko ne forsira da počnu hodati dignu se na nogice i počnu hodati tek kad potpuno očvrsnu i budu potpuno spremne.
I da, isto mislim da potplat treba biti što savitljiviji, jer vidim po sebi, ako je meni lakše hodati u takvoj mekoj cipeli, a teže u tvrdoj, mogu misliti kako je tek bebi koja počinje raditi prve korake, a cipela ju u tome sputava.
Moja malecka je sad cijelo vrijeme doma u čarapicama, a kad je jako vruće je bosa. Čarapice isto skida i jako se ljuti kad ih ne može skinuti (a ne može obično jer su joj nogice non stop znojne - jer je non stop u akciji po kući ) I da... obožava biti bosa u tome je na mene, ja sam vječno bila bosa u djetinjstvu i cijelo ljeto po vani.
Druge papučice po redu su nam premale, a i tako ih je non stop skidala i žvakala onaj dio s čičkom, tako da mislim da do zime neću kupovati nove...