Pokazuje rezultate 1 do 31 od 31

Tema: Kad više neznaš dal ima pomoći??????

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Kad više neznaš dal ima pomoći??????

Drage cure, sve bi vas molila koje znate ili imate iskustva da mi pomognete savjetom, mišljenjem s bilo čime.
    Evo ovako dijagnosticirana mi je endometrioza još 2001 god. Prošla sam dvije laporaskopije i ivf postupkom na čuđenje dr.Jukića ostala trudna 2005. god.
    Evo sada 2 godine i 8 mj. nakon poroda ponovno sam išla na laporaskopiju na kojoj mi je odstranjen lijevi jajovod, očiščena endometrioza sa oba jajnika, maternice, koju su vračali i u prirodan položaj, čiščena i sa mjehura, i zdjelice ali ostala je na crijevima.
    Operacija je inače obavljena u Ogulinu 16.09. 10 dana nakon op. javili se opet užasni i jaki bolovi radi kojih sam opet hospitalizirana i nađen je hematom i opet ciste na desnom jajniku. Bolovi su bili tako jaki da sam primala dolantin(narkotik) koji čak nije ni pomagao.Zatim sam hitno poslana u Perovu na pregled i ultrazvuk.
    Ultrazvuk je obavio dr.Despot i vidio je taj hematom i ciste, a pregled mi je radio dr.Ćorić.
    E na pregledu sam ostala šokiran i plačući išla natrag za Ogulin.
    Ukratko nalaz jako loš.Preporuča mi resekciju crijeva, da napravim cistoskopiju na koju idem sada 21.10, mri zdjelice i i,v. urografiju te napraviti ponovni plan operacije i najvjerojatnije da ču ostati bez svega, znači vaditi i materniju i jajnike.
    E sada kolonoskopija mi je uredu, a daljnje pretrage čekam. Na magnetsku ču privatno u polikliniku Sunce.
    Moj doktor kaže da pričekamo oko godinu dana i da bi me držao na Cilestu i Danovalu pa onda na op. i vaditi sve van.
    I sve bi to bilo dobro da mi doktor Ćorić nije rekao da pošto mi je ta endometrioza več na crijevima da bi mogla ući u crijeva i krenuti dalje, da je možda i ušla u mjehur šta ću saznati nakon cistoskopije i pošto me znaju boliti bubrezi da je možda već i krenula prema njima.
    I sada nisam pametna, dali vaditi sve odmah van, čekati neko vrijeme, i riskirati da ode tako daleko. Jer ipak dijagnosticirana je duboka zdjelična endometrioza IV stupnja.
    Koga slušati, kamo krenuti, i šta raditi?????
    A bolovi ne prestaju i na ketonalima sam od jutra do večeri, ne spavam od bolova i čekam dan da se probudim i da ne boli. Hoče li taj dan doći????

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Užasno mi je žao, teško ti je
    ja bi išla na još milijun pretraga i vadila sve van. Možeš živjet bez maternice i jajnika, nemoj si ugrožavat život.

Joe avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

draga, samo ti šaljem virtualni zagrljaj
    žao mi je da moraš kroz to prolaziti

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ena, baš mi je žao,
    vibram da bol prođe.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

iva_luca avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

draga ena, o endometriozi ne znam puno pa ti osobno ne mogu pomoći.
    Ali, toplo preporučam da se prebaciš na Potpomognutu oplodnju i tamo potražiš informacije i savjete; puno se pisalo o endometriozi, vjerujem da će ti cure rado pomoći svojim sikustvima i mišljenima.

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

ena26 stvarno ružno, ne znam ništa o endometriozi ali evo šaljem puuuno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ pozz

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

O Enice draga... nemam ti savjet jer ne znam ništa o tome, samo da ti poželim svu sreću svijeta

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Ena, šaljem ti samo podršku. Ne znam što bih ja na tvom mjestu - možda bih otišla na još mišljenja u ZG-u - npr. na VV, kod Lučingera, ako si bila njihov pacijent. Meni su na op. našli endometriozu I. stupnja di je to najblaži, a IV. najteži stupanj (išla zbog dijagnostike - zašto ne uspijevaju IVF-ovi). Znam da za endometriozu baš nema lijeka, ali ako si u tako teškim bolovima... ne znam... za ove endometrioze o kojima sam ja sa curama pričala to su eventualno bolnije menge, bolniji odnosi i sl., ali ne baš tako da si na narkoticima i da se proširilo. Držim palčeve da bolovi čim prije prestanu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

E, da, dr. Šparac koji radi privatno u Pol. CITO u Splitu slovi kao dobar operater, oni se bave IVF-om (ako se sjećaš dr.sc. Romca - biologa s VV-a - on ti je sad prešao dole u ST). Eventualno i kod njega na mišljenje. Opet, bitno je je li planiraš ili se nadaš još djece... Čudno je i da imaš tako jake bolove odmah nakon operacije. Mislim da bih na tvom mjestu čula još eventualno jedno ili dva mišljenja i nakon toga donijela odluku - trebala bi otići možda nekome ko nije ginić da ti objasni koliko je opasno to širenje endometrioze i hoćeš li se vađenjem riješit bolova (ne znam tko to govori - internist?). Ovo ti sad razmišljam na glas kao totalni laik.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ena, od mene nažalost nikakve pomoći sa savjetom ali zato ti šaljem tonu vibri da sve prođe najbolje moguće i da se oporaviš ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja mislim da bi ti bilo dobro čuti još koje mišljenje (i Sveti Duh ti je dobra adresa), ali mislim i to da si bila kod dobrih doktora.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Nikome nisu ni jasni ti jaki bolovi baš poslije operacije.
    Mada mi je dr.Ćorić rekao da je i to moguče jer nakon napuhivanja plinom kod laporaskopije, se aktivirala ta bol u zdjelici koja inače i nije bila tako jaka.
    Kod nas u bolnicu na ispomoć još dolazi dr. Rajić i dr.Klobučar i ni oni nemaju objašnjenja.
    Uglavnom danas mi je najgori dan. Mislim da če opet završiti hospitalizacijom. Ali molim Boga da ne, jer Bruno je tako mali i sve već kuži

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i ja ti od srca savjetujem još koje mišljenje...

a u svakom slučaju je bolje odstraniti u ranijoj fazi, nego se kockati s vlastitim zdravljem, ali i bolovima kroz koje prolaziš

Lambi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

imala sam endometriozu ali blagu ,te je odstranjena laparaskopski,ali ipak ne mogu ostati trudna već 5 godina ,tvoj slućaj je složen ,moj savijet otić po par mišljenja naj bolim dr. sa svim nalazima koje trebaš napraviti
    možeš otići još kod dr Radončića u polukliniku Vili,čovijek puno zna vjerujem da bi dobila neko mišljenje vrijedno odluke

sretno

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Ja bi uvijek tražila drugo mišljenje, čak bi malo zagrebala i u alternativu.
    Dobro bi se savjetovala šta mi mogu donijeti/osigurati/onemogućiti moguće opcije...i donijela bih odluku.
    Isto tako, malo dijete, trpljenje boli, mogući rizik razvoja bolesti možda preveliki rizik? A opet, važno je znati šta se želi i koji je cilj, pa odlučiti i naravno raspitati se dobro i otići kod više dr.

~~~~~~~~~~~~~ za snagu za dalje i bolju budućnost ~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

imam i ja endometriozu, 3 stupanj, na karlicu, debelo crijevo i jajnike. odstranjena je laparoskopski ali se opet vratila. Za te bolove ja bi isto potrazila drugo misljenje.
    i da

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ja vam mogu poslati samo milijardu virtualnih

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

zao mi je sto ti se to dogadja!
    saljem puno pozitivnih vibri!!
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Eto sinoć sam završila oko 9 sati u bolnici. Prvo sam primila cijelu ampulu Dolantina jer nisam mogla ni stajati od bolova i tada me moj doktor odveo na pregled.
    Za nevjerovati endometrioza se vratila mjesec dana nakon op. Sve je u malim sitnim čvorićima. Svi smo ostali u šoku!!!!!
    Oko 11 sati sam otišla kući sa smanjenom boli ali danas boli opet isto, jednako neizdrživo.
    Izgleda da se organizam više nemože boriti.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

I da moj doktor je rekao da će kontaktirati i docenta Barišića.
    Sad čekam

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga Ena kad kazes da ti se organizam ne moze vise boriti ti mu zapravo govoris da se ne bori.
    moras misliti pozitivno i moras mu reci da se bori ko lav.
    jer ja mislim da ti to mozes.
    saljem puno

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj ENA26 prvotno napisa
    I da moj doktor je rekao da će kontaktirati i docenta Barišića.
    Sad čekam
    E to sam ti ja htjela predložiti, ne znam kako si došla kod dr. Ćorića, ali možda možeš i njega pitati može li i dr. Barišić dati svoje miščjenje.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ena, da li si zvala?

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

uf nije ti laka, a što da ti kažem!! Ustvari ljutim se na sebe jer sam se živcirala danas jer me bilo strah jedne pretrage, jedne pišlj... pretrage, a s druge strane ti s ovakvim problemima, stvarno sam užasna. Svaka ti čast na izdržljivosti prava si lavica i ne predaj se, bit će sve u redu!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    pozz

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ENA, ne daj se

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Ena

kikic avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Evo i ja šaljem vibrice da sve bude dobro

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo samo da ja vimim. Bila jučer na cistoskopiji i ok je. Sutra idem na magnetsku da se konačno to sve snimi i da utvrde kako dalje.
    I onda ću kod doktora Barišića na konzultaciju.
    A do Ćoriča sam došla tako da Barišića baš nije bil taj tjedan kada su me iz Og. bolnice hitno slali za Petrovu.
    Sorci nisam još zvala, jer čekam šta će mi ovi naši pametni umovi savjetovati

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ENA drži se

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ena bit će sve dobro!! pozz

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drugi tjedan radi prva 4 dana, a tjedan iza toga ga nema. ja bila prošli tjedan, danas, i idem sljedeći...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •