Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: koliko izdojiti ako neću biti s bebom cijeli dan?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno koliko izdojiti ako neću biti s bebom cijeli dan?

Evo pripremam se za svatove na kojima ću biti kuma. Mojoj bebi će tada biti skoro 3 mjeseca (sada mu je 1.5mjesec). Koliko ću ml mlijeka morati pripremiti do tada i na koji način, da već počnem izdajati po malo ili?
    Nemam nikakve predstave ni sada koliko ml moja beba posisa ni otprilike. Ima li netko iskustva s tim. Pripremila bih mu 4 obroka za to vrijeme kada neću biti kod kuće.

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ne znam ti pomoći iz iskustva ali evo tekstovi pa pročitaj
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2562
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=277&Show=2135

I ne zaboravi se izdajati taj dan na svadbi,
    čak bi ti preporučila da barem preko dana uzmeš bebea sa sobom, a navečer nek ga uzme tko već će ga ćuvati.

I sretno!

P.S. Obrati pozornost na ovo:
    Specifična je situacija da neke žene primjećuju okus mlijeka koje kao da je pokvareno. To se događa kad je mlijeko puno lipaze (enzima koji razgrađuje mast u mlijeku), te ovisno o njegovoj količini, čudan žareći okus može se primjetiti i ako je kratko bilo pohranjeno u hladnjaku, a ponekad tek ako je bilo zamrznuto.

Kako se to može spriječiti? Prvo treba zamrznuti nekoliko vrećica ili posudica, te ih nakon tjedan dana odmrznuti i provjeriti jesu li u redu. Ako okus nije dobar, majka ubuduće treba postupati na način da izdojeno mlijeko odmah nakon izdajanja zagrije gotovo do vrenja (da se pojave mjehurići na rubovima) i zatim ga naglo ohladi zamrzavanjem. Zagrijavanjem se sprječava aktiviranje lipaze.
    Jer eto ja sam napravila zalihu i nažalost morala sve baciti

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa
    Jer eto ja sam napravila zalihu i nažalost morala sve baciti
    I ja! Bila sam tako nesretna, od početka kuburila s količinom, pa kad sam morala baciti tih bijednih (meni su tada bile čitavo bogatstvo) pola litre, srce mi se paralo. Mislim, nije Jani tada to falilo, mlatila je po dohrani ko blesava, ali u mojoj glavi, pa i dan danas, stajalo je da moram čuvati svaku kap. :/

crnarupa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Već sam vas čitala kako vam je mlijeko postalo sapunasto
    Ja sam već ledila bilo je ok, fino ga je popapao.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •