Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: HEMANGIOM

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    dunja&vita:-))) avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno HEMANGIOM

Evo ukratko,moja curica ima 2 mjeseca i prije nekih dva tjedna na ramenu smo primjetili malu kvržicu.Ta kvržica se sad malo povećala i pocrvenila.Bili smo jučer kod pedijatrice i ona je rekla da je vjerojatno u pitanju hemangiom, ali u petak idemo kod dermatologa da on točno vidi.Ona je meni naime objasnila da je to kao neki dobroćudan tumor i ja sam se smrzla kad sam to čula, pa molim sve koji su se susreli sa nečim sličnim da mi prenesu svoja iskustva i malo umire jednu jako zabrinutu mamu...

M&A avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: HEMANGIOM

Citiraj dunja&vita:-))) prvotno napisa
    Ona je meni naime objasnila da je to kao neki dobroćudan tumor ...
    medicinskim rijecnikom receno,ali nama se upali alarm cim cujes rijec "tumor".

ne brini zabrinuta mama,hemangiom nije nista opasno
    i mojoj curi se s tri mjeseca pojavila na sred prsiju takva neka kvrzica koja se povecala i pocrvenila kao krv (meni izgledala kao neki madez).
    dermatolog mi objasnio laicki da je to samo splet krvnih zilica koji ce nestati sam od sebe najkasnije do trece godine starosti.
    nestao je kad je mala imala godinu dana,jednostavno polako izblijedio,smanjio se i na kraju nestao bez ikakvog traga (fleke,oziljka)kao da ga nikad nije ni bilo.

imas ovdje ponesto o tome http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...78dddce290152c

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Hemangioma postoje dva tipa: kapilarni i kavernozni. Kavernozni su na unutrašnjim organima. Kapilarni mogu biti različiti. Moja Mia ih ima četiri. Radi dva je morala dva puta na operaciju i još mora jednom. Na srednjem prstu je toliko rastao da je prijetila opasnost da joj se prst izdeformira. Na potiljku je takva kvrga ispod kože da me bilo strah to pipati. I naravno taj je dio puno topliji jer je cijeli ispunjen krvlju. Nama je dr. Cigit iz Klaićeve naš spasitelj. Prve dvije operacije su bile sa 2 i 4 mjeseca, a sad čekamo na zadnju. Dakle, kad je ocijenio da je hitno, jer su enormno brzo narasli, poslao nas je na operaciju, a prije ljeta nam je rakao da pričekamo još malo. Otiđi k njemu ili nekom kirurgu i bez straha. Oni najčešće prođu do 3 godine (njih 70%) i njih još 20% do 9. godine. Ostali moraju pod laser, nož ili već neki drugi način. Mi smo se na to navikli i živimo s tim bez da razmišljamo o tome. I svaki dan zahvaljujem Bogu da Mia ima samo to. Ja kažem da je nju Bog odabrao da bude posebna, drugačija (iako je drugačija samo sada, dva se gotovo ne vide, a ostala dva će također proći).

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Nađa ima jedan veliki, pored pupka, u obliku srca.
    Isto je nikao negde sa 2 meseca, bio je jako ispupčen i crven, evo i fotke:
    http://public.fotki.com/nadjolina/na.../dsc03753.html

Sad, sa 18 meseci je mnoooogo bleđi, skoro u ravni sa kožom a deo se skroz povukao. Bitno je da se štiti od sunca.
    Ima još jedan na potiljku, i taj se povlači.
    Tako da ne moraju svi hemangiomi da se tretiraju hiruški, ne brini

mmagnolija avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

I L. ima dva, jedan tik do pupka, promjera 1,5 cm i jedan manji na leđima. Ovaj napred joj je bio jako crven i ispupčen par tjedana nakon rođenja, i mogu te razumjeti jer sam i ja na početku bila jako zabrinuta, ali kao što cure vele, ne radi se o ničem ozbiljnom. Mi ga nismo morali uklanjati i evo, s nepune godine dana, jako je izblijedio i postao je potpuno u ravnini s kožom. Vjerujem da će uskoro i potpuno nestati.

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moja Buba ima hemangiom par centimetara iza uha, velicine, recimo, nokta, i ispupcen je oko 2 mm. Bili smo jucer kod dr Cigita i on kaze da to treba uklonit laserom, jer da bi mogao narast veci, sto ce dodatno zakomplicirat stvari. Meni se to bas i ne svidja (prvo sve te pretrage, pa onda zahvat pod opcom anestezijom, a vjerojatno ga ce trebat ponovit 2-3 puta), pogotovo kad citam neka pozitivna iskustva s foruma.
    Ukratko, moze li mi netko preporucit jos kojeg doktora kome bih mogla otici po drugo misljenje, prije nego sto se eventualno upustim u cijelu tu pricu?

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Dr. Cigit je jedini koji se bavi hemangiomima u Hrvatskoj. Nas je spasio. Bili smo 2 puta, moramo još jednom, a na početku je rekao da ćemo morati 6-7 puta. U medicinskoj sam branši pa sam kod 10 anesteziologa ispitivala o posljedicama opće anestezije. Ukratko, za ovakve anestezije koristi se anestetik koji se u potpunosti izlučuje iz organizma. I meni je bilo teško prihvatiti da Mia mora na operaciju, ali danas, kad vidim hemangiome koji su rasli kao ludi kako se povlače sam najsretnija mama na svijetu.

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I moja curica ima hemangiom na 2 mjesta. Jedan poveći na leđima iznad guze oko 4cm promjera, drugi je mali na nozi. U biti nije ni ispupčen niti raste, primjentila sam ga mjesec nakon rođenja ovaj mali je jos kasinije se pojavio,doktorica rekla da netreba dirat ako neraste i ako nije na vidljivom mjestu jer ih se dosta odluči na operaciju zbog tog jer je na licu ili na nekom mjestu sto ih smeta da ih neko stalno zapitkuje sta je to itd.

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Twin, hvala ti na odgovoru. Stvarno mi je lakse pri dusi kad cujem da se netko temeljito raspitao i saznao da ta anestezija nije tako strasna.
    Vesna, ako su hemangiomi u razini koze i ne rastu, onda ih stvarno ne treba dirati. Kod nas je nazalost ispupcen i jos uvijek raste u visinu ...

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Palagruža vidim da ti bebica ima 2.5 meseca. Nađi je negde do 5 meseci rastao a onda stagnirao jedno pola godine i negde oko prvog rođendana počeo da se povlači lagano. Još ga ima, ali je mnogo bleđi, na jednom mestu je ravan a na jednom još ispupčen.

Palagruža avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

vissnja, mozes li mi reci koliki je hemangiom bio kad je bio najveci?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •