Pokazuje rezultate 1 do 4 od 4

Tema: smanjenje proizvodnje mlijeka zbog bolesti

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno smanjenje proizvodnje mlijeka zbog bolesti

Imam curu od 10 mj i još intenzivno dojimo iako ja radim (izdajam se prije i na poslu).Ima 2 kruta obroka dnevno.
    Ovaj vikend sam se razbolila - povraćanje, proljev, temperatura..smršavila sam nekoliko kila, prvi dan bila poludehidrirana jer sam sve rigala van, još sam sva slaba. Proizvodnja mlijeka mi se opasno smanjila! Malena mi piški vrlo malo nakon podoja, dojke su mi ispuhane, poluprazne kad sam se jutros išla izdojiti prije posla izašlo je jedva jedvice 50 ml (inače bude oko 130!) i za vrijeme posla 2 puta da bi skupila samo 100ml (a inače se izdojim samo jednom i bude oko 140 ml!)
    Ne znam šta da radim , očajna sam , mala je veliki ccicoljubac i mlijeko joj čini 2/3 prehrane..danas sam pojela tonu hrane i toplih napitaka da potaknem proizvodnju mlijeka međutim ništa, nema pomaka! A kad sam se izdajala to je bilo tako bjesomučno da su mi cike pune masnica kako bi iskapila zadnju kap za moje zlato

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nisam savjetnica, ali bih ovako:

- pazila na tehniku izdajanja zbog masnica;
    - kad sam s malenom nudila češće dojku;
    - osobito češće nudila dojku noću (na svako šuškanje);
    - lagane kompresije nakon podoja (2-3 min. izdajanja)

vjerujem da je samo privremeno

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ivana, baš mi je žao da te snašla boleština...

tvoja curica nije više tako mala da bi joj nekoliko dana promijenjene ishrane moglo naštetiti.
    ti se odmori, oporavi se, pa će se sve vratiti u normalu.

ako imaš snage, kao što ti je ovca rekla, neka doji noću: em što će se povećati proizvodnja, em što će nadoknaditi dan i to neizdajanje.
    nemoj se sada opterećivati mililitrima, opusti se i pokušaj misliti na sebe i svoj oporavak.

znam da si zabrinuta, ali malenoj se ništa neće dogoditi...

ivana b avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

cure hvala na savjetima

naprosto ne znam šta da joj dajem jesti jer mi se sad mlijeko smanjilo za duplo i ne može se više najesti! kako sam rekla, nakon podoja jako malo piški..od 8-16h pojede 2 kruta obroka i 2 boce mog izdojenog a poslije sve moja cica međutim šta sad..ako počnem sa 3.obrokom neće se ni povećati proizvodnja mlijeka jer će mliječni obrok zamijeniti s krutim (a još ga nisam mislila uvesti)

ovca i janje nažalost tehnika je takva kakva je zbog nedostatka vremena (ili žurim na posao ili radim)

ajme kud me snašlo..a sve se mislim, kako bi da me uhvatilo ranije, dok smo isključivo dojili...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •