Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Trudnoća i posao

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno Trudnoća i posao

Ciao svima :D ! Evo mene nakon dužeg vremena ponovo želim trudnoću, samo što sam totalno na "vi" s informacijama o bolovanju za vrijeme trudnoće i o plaći za vrijeme trudničkog bolovanja. Ja sad radim na pola radnog vremena a od Nove godine bo trebala prijeći na puno radno vrijeme. Dal neko možda zna, u slučaju da bi odma kad zatrudnim trebala na bolovanje, u kojoj mjeri bi mi se to odrazilo na plaću? Dal bi bilo bolje pričetkat s trudnoćom do prelaska na puno radno vrijeme, tada bi pretpostavljam plaća bila veća pa bi se to pozitivno odrazilo i na primanja za vrijeme bolovanja i kasnije na rodiljnu naknadu..??? Ništ ne znam :?

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Općentio su sve naknade i za bolovanje i za rodiljni dopust napravljene pod uvjet prethodnog rada u punom radnom vremenu. Znači, ako si prije odlaska na bolovanje odnosno rodiljni, radila na pola radnog vremena, takav će ti i biti izračun naknada.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

ali ako ona radi na pola radnog vremena i poslodavac joj isplacuje pola place onda je to isto kao da dobiva punu placu za puno radno vrijeme, barem kada se gleda prosjek zar ne? :/

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da ali ona umjesto npr 168 sati mjesečno radi 84 sata i sukladno tome izračunata joj je vrijednost satnice, npr. 25 kuna.

Tada joj se i kad ode na bolovanje / porodiljni za mjesec koji npr. ima 172 radna sata (jer se tako obračunava bolovanje i rodiljni) pretpostavlja rad u pola radnog vremena pa se ovih 25 kuna množi sa 86 sata (pola radnog vremena).

V&NMama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ako imam sad na pola radnog vremena plaću 1400 kn, koliko bi onda mogla dobivati za vrijeme porodiljnog :?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj V&NMama prvotno napisa
    Ako imam sad na pola radnog vremena plaću 1400 kn, koliko bi onda mogla dobivati za vrijeme porodiljnog :?
    pa otprilike isto toliko.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mamma san hvala na objasnjenju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •