moji favoriti, ako bude momak, su Ilija i Niko![]()
Ako će biti dečko nazvat ću ga Gabrijel, to mi je prekrasno ime![]()
nakon mjeseci proucavanja i razglabanja, cini se da smo se konacno odlucili :D za dva tjedna smo u 37+ i nadamo se da nam dolazi brzo nas mali Petar!![]()
![]()
radne verzije imena su bile od Roko, Viktor, Matej, Borna, Jakov, do Karlo, Vilim....
meni termin i prošao, a od imena ni -i-![]()
kakvo vam je ime Rene za decka?
jel vam "gejasto"?
radim malo istrazivanje![]()
Meni se ne sviđa, recimo to tako 8)argentina prvotno napisa
potpisujem i jaMeni se ne sviđa, recimo to tako
ni meni![]()
auuu, dobro
mora da vas podsjeca na Bitorajca u Metastazama ili nesto slicno![]()
meni prva asocijacija bila na onog debelog mutikašu iz serije Alo-alo... još kako su ga sve one cure zvale s francusko-engleskim naglaskom, grozota![]()
ja i muž smo otprilike 2 mjeseca prije nego se Adam začeo odlučili da će nam dijete biti Adam i onda kad smo ga prvi put vidjeli na ultrazvuku i kad je imao 6 milimetara ja sam rekla :"daj pogle Adama kak je već veliki."![]()
a oko tog "Adam" je bilo scena sačuvaj me bože, od svekrve i svekra i sličnih ljudi.
mislim , ok, reci da ti se ime NE sviđa...ali brate mili ne pilaj me glupostima tipa "bit će peder" , "adam je židovsko ime", i ostale šovinističke i glupe ultra ne-smiješne fore. i to od početka pa do kraja trudnoće.
a tek kad se sjetim onog svekrvinog patološkog ispada:
"neće biti Adam. zaboravite na to."
da. ja ću ga nosit 9 mjeseci u sebi i rađat ga cca 15-20 sati a ti ćeš mi zapovjedati što ću i kako ću sa svojim djetetom... kako da ne.
Meni je Adam baš lijepo ime.
Meni se dopada. Nije bilo u uzem izboru za nase djecake jer nije pasalo uz prezime, inace.... sasvim je ok.argentina prvotno napisa
![]()
Meni je Rene jako dobro ime.argentina prvotno napisa
Imam Renea na poslu, nimalo nije feminiziran, niti gej, dapače, ne znam otkud vam to pade na pamet kao poveznica uz ime? :?
I da, da su mi bliža ino od domaćih imena, našlo bi se na spisku za bebu.
Ja sam več negdje napisala, da ne volim imena koja su i muška i ženska. Takvo je Rene. Poznajem i curicu Rene i dečka.
To zna biti problem na početku puberteta kad su djeca osjetljiva na sve i svašta, pa oni koji se "sporije razvijaju" obično znaju biti time i iskompleksirani. Banalni primjer: sve cure u razredu več imaju cice, a Rene (cura) nema, naravno to ju lagano muči, i onda kad joj se još i teta u dučanu obrati u muškom rodu, pa teta na kiosku, eto ti velikog nezadovoljstva. Pa kad se nekom predstavi: Ja sam Rene, a sugovornik pita: Muško ili žensko?:shock:
"Unisex" imena tako i tako su puno više zastupljena kod jednog spola, pa se ja recimo ne "čudim" dečku Reneu, ali se "čudim" djevojčici Noi.
E, ti su mi roditelji hrabri!
"Pravo" unisex ime za mene je samo Vanja.
cool, svakavih komentara ste dale, dobih i losih, zato radim istrazivanje![]()
hvala
isto tako, ne moze me odbiti od moje nakane da dijete nazovem kako sam zamislila, ako se to odredjenim ljudima ne svidja, no ipak zelim vidjeti asocijacije i misljenja ljudi.
glavni argumenti po kojima biram ime su slijedeci:
- da nije cesto (da ih nema vise u razredu jednoga dana, te da kad netko kaze npr rene, s obzirom da nije cesto ime - ne mora pojasnjavati o kome se radi, vec se zna tocno na kojega se misli - dakle da je jedan medju mnogima i da ga nece zvati po prezimenu recimo
- da je krace ime
- da je internacionalno po mogucnosti, da se izgovara dobro na anglosaksonskim jezicima, romanskim itd, i da se po mogucnosti jednako pise (recimo adam i rene tu zadovoljavaju apsolutno)
- da se svidja meni i mom muzu
- da pase uz nase prezime
jos imamo vremena, i mislim da cemo kad vidimo bebu mozda cak odluciti: "to je nas ....![]()
zanimaju me prijedlozi imena za vase bebe!![]()
mi smo jedno vrijeme samo razglabali imena koja završavaju na -or....Viktor Hektor Tibor....pa je mm rekao da će na kraju biti Traktor![]()
Samo da ne bude TerminatOR...stellita prvotno napisa
![]()
A i mm je DavOR, moj bratić DalibOR...
IgOR - ime iz moje generacije, a više nije tak često....![]()
Pa ako netko voli I.B.Mažuranić, može i JagOR...
Super mi je ova tema!
I tek kad smo birali ime, shvatila sam šta je moja mama mislila kad je govorila da je najteže odabrati ime svome djetetu!
Ja sam imam neki čudan problem s muškim imenima: nemam favorita, imam masu imena koja su mi ok, ali kad je trebalo odabrati THE ime, nikako... u startu smo se dogovorili da nećemo nikoga 'častiti'
Vijećali mjesec dana, podijelili imena na starinska, moderna, klasična, obična, neobična, ali nikako odabrati... prošao nam i zakonski rok.
U kombinaciji bili Lovro, Borna, više se ni ne sjećam..
Ugl. stalno je negdje bilo i Sven (koje se meni uvijek sviđalo), još on onako sav plav, svijetal i nježan... i jednu noć, oko 2 ga gledamo i kažemo uglas 'Neka bude Sven'![]()
U našem kraju je prilično neobično (ima ih par u Mostaru), ponekad vidim čuđenje kod ljudi, ali njemu tako dobro stoji (vjerojatno sam subjektivna 8) )
Za eventualnog drugog potomka, meni se jako sviđa IVOR, ali MM-u baš i ne (i ja se malo bojim da bi ljudi griješili i mislili da je Igor)
Čini mi se da bi mi lakše bilo odabrati žensko ime, ali mislim da bi opet bilo isto (neodlučnost je do mene a ne do imena![]()
joj. meni uopće nije bilo teško odabrati ime.
jednostavno mi je pufnulo i to je bilo to.
isto ko kak sam se u svog dragog mužića zaljubila na prvi pogled i shvatila da je to to bez ikakvog premišljanja..tak sam shvatila da je moja beba Adam i ne može bit drugo nego Adam :D :D :D
pošto sada nosim blizance i to dva dečka onda sam jedno ime ja dala a jedno mm![]()
ajme kad citam sve te prijedloge, muka me lovi jer se mi nikako ne mozemo odluciti... imamo doma malog Brunu i njemu smo dosta lako odabrali ime, ali smo rekli ako opet bude sin, necemo imati inspiracijui tako je i bilo da opet cekamo malog deckica......
U igri su nam Oliver, Janko, Viktor, Tonko i Noel...
Inace vidjela sam da je netko spominjao ime Gaj... naseg susjeda sva djeca sad zovu Geji mali je uzasno isfrustriran......... a ime ko ime mi uopce nije bilo tako lose tak da mislim da ponekad valja biti jako oprezan
![]()
a kad muz tvrdi da ce ga svi zezati zbog janjca na raznjumeni je to bilo i prvi puta zelja.. a sad nekako navijam za viktora.. u stvari totalno smo u sukobu misljenja....
He he he.... Ma ne treba se previse time opterecivati. Bitno da se tm i ti slozite oko izbora.
Kad dijete jednom dobije ime, malo tko misli da je moglo biti i drugacije izabrano... Ime postane dijete i gotovo.
Viktor je isto lijepo ime.
slazem se u potpunosti. A najbitnije da ste ti muz zadovoljni, ako bake i ostali nisu, ne brigas, nauciti ce se s vremenoPeterlin prvotno napisa
![]()
Naš sin je Lovre. A ako druga beba bude dečko najvjerojatnije će biti Vlade. Iako se meni više sviđa Vlad, no MM podsjeća na Drakulu.
(inače imam strogu muževu zabranu na Ante, Jere, Šime, Mate i sl. imena iz mog kraja)
U uskoj konkurenciji za Lovru je bilo "Ron" i "Luj", no MM je lupio šakom po stolu.![]()
Ja sam bila uvjerena da je Luka. :?icyoh prvotno napisa
A kako je prošao Vlade "dalmatinsku" zabranu?
Mi još nemamo ideja...
Dobro da ne zna da se u zadarskoj regiji gotovo svaki Vlado preimenuje u Vlade...![]()
Meni su ovo baš lijepa imenaicyoh prvotno napisa
Moje su obje bile Ante u trbuhu, al se, eto, drugačije zovu
![]()
I lijepo mi je ime Frane.
Kosta
Dominik
mi smo se dogoorili da cemo mu ime dati kada dodjemo kuci iz bolnice.....kad vidimo na koga najvise "baca"
Divac?icyoh prvotno napisa
btw koliko ti imaš djece, nije mi jasno iz potpisa![]()
i p.s. lijepa su ti imena
meni je Noel lijepo.noklica prvotno napisa
I mi muku mučimo s imenom! Što kažete na Grga? Meni i mužu je totalno super to ime, ali nevjerojatno je koliko te okolina može ubiti u pojam svojim komentarima tako da više ni sam nisi pametan. Druga opcija nam je Viktor. Ajd curke, što vi velite Grga ili Viktor?
hm, ak se vama sviđa nemojte se zamarat okolinom, al jednostavno smo takvi da komentiramo svasta, meni Grga nije nesto, ko nadimak mi je - nekak smijesno, Viktor mi je preozbiljno, al bolje nego Grga. Mi imamo Mihaela, al njemu bi super stajalo ime Šime - al to nam je smijesno...
Grga definitivno. Obožavam to ime![]()
TAMARIS11 prvotno napisa
Ako mora bit jedno od ta dva, i ako te zanima mišljenje okoline onda Viktor!! a Grga nek mu bude krsno
Lutonjica prvotno napisa
I ja.
Zapravo još mi je draža naša istarska varijanta - Grgo.
zasad jedno, ne računajući mužamaria71 prvotno napisa
(on je prvi stavka potpisa)
meni je grgo super ime (u dalmaciji je grgo ne grga)...i u mom uzem izboru (razrednica sam jednom grgi i super je decko, mene strasno podsjeca na mog muza po karakteru...onako siguran, samouvjeren, inteligentan a i po izgledu, pokretima..... )
mi imamo malog Andrijukoji je dobio ime vrlo lako. kad smo saznali da se radi o dečku, to je ime meni prvo palo na pamet i ostalo je a i predivno nam paše uz prezime tak da zvuči ko neki grof/vlastelin.
sad čekamo bracu ili seku, još ne znamo ali imena su već tu, ako je momčić bit će Šimun jer obožavamo stara biblijska imena (Šimun i Andrija braća apostoli) ili moooožda Petar (iz istog razloga) a curetak će biti ili Jelena ili Marta, oba nam pašu po svim kriterijima pa šta nam više sjedne s vremenom.
ja isto uvjerena da imaš dva sina, i još mi bilo čudno kako stalno imaš avatare samo s jednim djetetomicyoh prvotno napisa
![]()
i ja istomelange prvotno napisa
sad sam naprosto u šoku :shock:![]()