Meni je Franko prekrasno ime. Znam jednog Franka (poseban je, pravi mali "komad"). Meni je to bilo u užem izboru, ali se MM-u nije sviđalo. Jona mi je isto krasno ime i meni iskreno baš muško, za curku mi nebi pasalo. Mi smo ime smislili tek nekih tri tjedna nakon što se sinak rodio i to jedva..., a tako je skoro bilo sva tri puta. Prvi sin je trebao biti Simon, a kad ono par dana prije prijave smo se predomislili, pa su ljudi ostali u šoku.
Imamo novog konja u utrci. Mm-u i meni se sviđa, mali baš nije oduševljen, ali nije ni izričito protiv, tako da ćemo vidjet hoćemo li ga nagovoriti.
E da, ime je Tomaš! I da, obožavam Kunderu, ali nema veze s Lakoćom postojanja...
Obzirom na udio slovenske krvi u obitelji, da mi odabiremo ime, bilo bi TomaŽ.
Imamo u obitelji i među prijateljima različitih oblika tih imena. Dobro ime! Dijete ga ne preraste s petom godinom nego mu je prikladno za cijeli život.
Tomaš!
Genijalno!
(mene ipak, više od Kunderinog, asocira na Zagorca Tomaša koji je napravio pičvajz kod Maeterlincka)
ime je super!
sva sreća da se mi prezivamo na Š, inače bih ti ga ukrala LOL
Mene užasno sad smeta moj muz želi da se deckic zove Antonio,a on će ga zvati Tonček to mi tak ide na živce.Rekla sam muzu ok nek ostane tak al kad budem vidjela bebu kad rodim onda ce bit konacno ime.Dok nismo imali bebu s svim imenima se slozio,a sad izvoljeva.Bas šteta kaj kad se dite rodi moraju oba roditelja ic na opcinu zapisivat ime ja bi inace sama upisala ime koje se meni svidja.
I nama je tako s imenom...rekla sam mužu da smo morali početi birati ime za dečka kada smo se upoznali (a tome ima ohohoho vremena).
Uglavnom, on bi neko da kad zazove sineka ne okrene se pola vrtića dok ide po dijete, a što se mene tiče nije važno samo da je lijepo.
Do sada su nam u uži izbor ušla: Noel, Lorin,Marin,Dorian, Arian
A ko zna na kraju kako će se zvati.
Mi nažalost nemamo bracu ili seku da nam pripomognu u odabiru...
Meni su te varijacije na Tomu sve o.k; Toma,Tomaš,Tomo.....
Šimun i Gašpar su meni lijepa imena
Dobro mi je i sa, a i bez dijakritickog znaka. Toma mi je najbolja varijanta, ali izgleda da, barem u nasem slucaju, na tog imam veto.
Dijakriticke znakove koristim samo u sluzbenim dopisima za 'rvate. Inace mi je ovako najjednostavnije..![]()
Posljednje uređivanje od Kaae : 06.01.2011. at 00:06
Meni najdraža imena su Karlo i Bruna...zapela za njih![]()
Nakon dugog razmišljanja mi se napokon odlučili- Hrvoje.........mm je htio Roko,Niko,ja sam htjela Bruno,lovro i eto našli se
Moj će biti Vito! Dogovoreno je prije 6 godina kada nam nije palo napamet da ćemo zaista i imati zajedničko dijete...![]()
I mi smo isto rekli da ce se zvati Leon jos prije 3 godine i sad me muz moli da se zove Antonio zato jer se njegov deda tak zvao,ja se nisam navikla na to ime ja ga zovem Leon,a ak mm ne ispunim zelju mozda bu mislio da sam presebicna.Ne znam to pitanje oko imena stavljam za sad pod tepih,rekla sam muzu da cu kad vidim bebu znat odlucit kak se bu zval
pa nek se zove leon antonio![]()
Bit će Tomaš! Vijeće je jučer donijelo odluku![]()
Sad me tri prijateljice pljuju da će mi dijete imat traume i da će ga zezat u školi i užasno me živciraju s tim stavom, ali ime neću mijenjat![]()
Kad se dogovore roditelji za ime (u našem slučaju i stariji sin), više te se nema što ticat tuđe mišljenje. Oni neka nazovu svoju djecu kako žele. Znam da mojoj mami nije baš ludo sjelo, ali je dovoljno pristojna da kaže da glavno da se nama sviđa. Mislim da će svekar dobit fraze, ali isto me zaboli đon, samo me živcira kad netko osjeća da ima pravo da te pljuje
Ma nisu meni problem rodbina i prijatelji njih lagano otpusim vec nas dvoje...mm je dobio cast da bira ime, ali nam nista ne sjeda nikak da nađemo nesto i kazemo to je to...zamisljam sliku naseg decka i nikak da mi nesto padne na pamet i ukljuci se lampica...svidi nams e jedno ime navacer, a ujutro kad ga izgovorim s prezimeniom uzas i tako stalno... no, valjda cemo i mi nesto smisliti...za curicu kad sam rekla mojima i njegovima svi su okrenuli ocima i pitali kakvo je to ime, ali to sam rijesila u sek i poslije nije bilo pitanja i pogovora, ali za decka uff...
Aaaa, na to si mislila. Ma da, i meni je puno teže za muškog nego za curu naći ime. Nego, vidim da imaš još dosta do termina, ja sam u 37. tjednu, pa smo se eto tek sad uspjeli dogovorit, a počeli krajem kolovoza (dobro, većinom s fazama kad nismo uopće raspravljali o imenu)
Ma stvarno si ljudi previše dopuštaju kad je u pitanju ime tvojeg dijeteta. Od kud meni pravo da komentiram nečiji ukus. Sva sreća, zato se i djeca (i ljudi poslije) drugačije zovu. Naravno uzimam u obzir tuđa razmišljanja (i ona se odnose samo na obitelj) ali krajna je odluka moja i MM-ova. Mi smo imali žestoku raspravu s prijateljima jer ja hoću da bebač ima i moje prezime. Stvarno, kako se usudim dijetetu dati i svoje prezime.
Izgleda da će nakraju ipak biti Sven. Al konačna odluka je kada ga vidimo.
zeljana02 kod mene ista stvar kao i kod tebe.Samo kaj mm vec odlucio da bu Toncek i kad ga tak nazove kosa mi se dize.Ja samo sutim isto sam rekla kad se rodi i vidim ga onda bum znala kak se bu zval. Kad sam rekla da bu Leon onda svekrva joj jel bum ja to znala izgovorit jel bum ja to zapamtila boli me briga napisi na celo ak nemres zapamtit. Sad se on mora zvati Toncek zato da gospoda svekar i svekriva budu mogli zapamtit,kak mi idu na zivce
A naša će beba biti Matija ak bude muško, a to je još upitno?![]()
Mi za Enolu nismo nikome rekli kako će se zvati dok se nije rodila. I moja mama i njegova su morale zapisati na papirić jer nisu mogle zapamtiti.
Zamisli scenu, sretne nekog po putu i taj pita jeli ti rodila kćer...a što je rodila...a kako se zove unuka? A moja mama prvo kopa pola sata po torbi dok ne nađe papirić da bi mogla reći kako se to zove njena unučica.
Ma preživjeli su i to...tako će i tvoji. Ako je tebi u srcu zacrtano da ti sin bude Leon onda ga tako nazovi
mi nemamo pojma.. meni se uglavnom nista ne svidja... a moj savjet je da ne govorite nikom ime dok se ne rodi! tako cete se postedjeti nepotrebnih komentara, narocito od strane rodbine (jer svi ce komentarisati, makar iza ledja). tako cemo mi uraditi i svima sam vec rekla da nece niko znati do rodjenja. provjeren recept, nekoliko puta...
Nakon tri curke, stiže nam za nekih 5 tjedana i jedan dečko.... nažalost, nemamo nikakvu ideju kako da ga nazovemo.... Meni se uglavnom sviđaju: Dario, Marin, Filip (MM ni da čuje...) i Marko. Cure navijaju za Daria, a srednja je čak predložila Šime... Važno mi je samo da nema č,ć,đ, itd... jer će imati strano državljanstvo, pa tako neka i ime bude na neki način i "internacionalno"... By the way, moja seka je prije nekih mjesec dana nadila svom sinu ime Tomi....
I meni je Matija lijepo, ali mi se tako zove bivši, pa nije ni bilo na popisu![]()
Meni se sviđa Matija za curicu![]()
ja ću se ubit. 30+ tjedan, imena muškog ni na vrh jezika, a trebaju mi dva
znam da neću da se rimuju i da budu na isto slovo. ajde bar znam šta neću![]()
Prijateljica mi nosi blizance, dva dečka i odlučila se: Bruno i Gabrijel. Meni se baš sviđa!![]()
moji bi bili nešto ovako:
oskar i feliks
maks i vili(m)
miron i matko
lenard i grgur
Oliver i Tibor
Meni se svidjaju internacionalna imena... Bruno, Adam, Martin, David, Julijan, Leo...Ivan
tata je odabrao imeNOA
, a ja sam se slozila...bilo je u opciji i JONA...
nadam se da se tata nece predomisliti, ali ovo ime nam se sviđa cak 2 tjedna![]()
a da mi je znati odakle ti ta ideja??
moj je prvo trebao biti Josip, a kako se sve zakopliciralo sa bivšem, i sama odlučujem, odlučila sam se za Noa...
ali su mi prekrasna imena Tibor i Dorian i sva se pašu uz moje prezime...
samo što sada me baba za****** da ako rodim u subotu beba se mora zvat Josip jer je Josipovo, i da je "Noja" jako ružno ime...... e spizdila sam ju u taj čas...!!!!
e i da još prije sam htjela da mi se muška beba dok bi ju imala zvala Leon, ali i taj ko i kod ripcord na popisu bivših ljubavi pa ne bi bilo baš jelte khm...
kod nas je bio dogovor ako bude curica ja biram ime- a bilo bi JOSIPA po mužu i mom tati.al ipak je decko pa sam opet ja tila biratiFILIP,MATEJ,FRANE..,a muž je tia KRŠEVAN-po zaštitniku grada Zadra.nikako mi se nije sviđalo.al onmda je on svaki dan spominja to ime.i ja se navikla i pristala.
![]()
od srca sam se nasmijala kada sam ovo pročitala...podsjetilo me na davna vremena, kad sam furala film da će se moj sin zvati Noa (u to vrijeme mi se jako sviđao glumac Noah Wilde)...kad sam to kazala svojim ukućanima, moj dragi (sada pokoji) djed je reagirao sa: "kako? Nooj!!!"
ime mi više nije u favoritima, a ni bebača još nema na vidiku, ali kad god čujem to ime, sjetim se anegdote s djedom![]()