Stranica 21 od 63 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 3111

Tema: Imena za decke (5)

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kako ime Pave za dečka prolazi u zagrebačkim ušima?
    Meni je sjelo od prve, sad mi se čini da ga tu u zg baš ne simpatiziraju..
    Prije 3 godine sam očekivala Roka a dobili Irenu .. Sad mi se Roko nekako ofucao..
    ..pogotovo u zg naglasku

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Da se i ja malo priključim na ovu temu...

Mi do praktički neki dan planirali da se bebonja zove Dubravko...al me pokolebalo i totalno uzdrmala reakcija kolegice s posla(koja je bila btw. samo jedna u nizu mnogih) koja je skomentirala da je ima koma i da pa kak ću tak obilježit djete i bla i bla....baš me to bilo ubilo u pojam i sad totalno odustala...

A i imali smo razlog zašto to ime, pa sam malo čitajući Vaša mišljenja na temu imena vidla da to i nije neka fora (dat ime po nekom pokojnom)...

I sad smo ponovno u potrazi...
    Za sad nam neki favoriti Aleksandar il Arijan(Arian)

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Čuj dati ime po pokojnom,jel fora ili ne to samo vi znate. To nije stvar trenda.
    Moji sinovi imaju imena koja su dosta otpora izazivala u okolini, s nekima sam se objašnjavala ali brzo sam odustala. I prihvatili su, odnosno ovi propitkivači su prestal propitkivat.
    Još sam zaboravila napomenuti moj stariji je dobio ime po svekru(još uvijek je živ), meni se ne sviđa to davanje imena po nekome ali mm je to jako puno značilo, drugo to ime mi je katastreofa, grubo, odbojno...no uspjeli smo naći neki kompromis pa smo dali ime od kojeg je zapravo svekrovo ime inačica. Sada ne mogu zamisliti da mi sin ima drugo ime, a zbog tih malih izmjena nemam doživljaj ko da gledam produžetak svekra.
    Sad sam ga odužila, ali ako se vama to ime sviđa, ako vam je stalo do toga da se bebač zove po pokojnom ne vidim razloga zašto ne bi dali to ime.

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ma valjda 20-30ak ljudi koji su nas pitali dal imamo ime već, kad su čuli su reagirali kojekakvim glupim komentarima il slagali kojekakve face negodovanja.

Kako se vaši zovu ako se smije znat?

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Evo i mene mi čekamo sina i zasad nam se oboma sviđa jedino Mikula i Tadej.

Mm je htio da bude Vid al imamo kratko prezime koje počinje s B i ta dva slova su mi se jako tukla u izgovoru s tim da ja imam nasljedni astigmatizam i nosim naočale otkad znam za sebe a i mm pa i dijete ima šanse za naočale i nebi da ga mrcvare jednog dana što se tako zove a nosi naočale jel, pa je to nekako otpalo.

Ja sam od početka bila za da bude samo Mika jer je kratko i jasno al je mm izjavio da mu je to ime za curicu i neće tako da smo na Mikula i Tadej.

Šta vam se čini?

i da, meni je lijepo i Damjan

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Lupe prvotno napisa Vidi poruku

Mi do praktički neki dan planirali da se bebonja zove Dubravko...al me pokolebalo i totalno uzdrmala reakcija kolegice s posla(koja je bila btw. samo jedna u nizu mnogih) koja je skomentirala da je ima koma i da pa kak ću tak obilježit djete i bla i bla....baš me to bilo ubilo u pojam i sad totalno odustala...

A i imali smo razlog zašto to ime, pa sam malo čitajući Vaša mišljenja na temu imena vidla da to i nije neka fora (dat ime po nekom pokojnom)...

Meni se sviđa Dubravko. Ja volim ta imena koja danas nisu u điru. Nema više Ivana, Vesni, Dubravki, Marka, Darija, Danijela...Djeca s takvim imenima bar se ističu po njima, za razliku od Noa, Luka, Nika, Lara i Mia, svako drugo dijete se tako zove. Da se nebi netko uvrijedio, ja imam dijete koje se zove jednim od ovih imena.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Vanchriban prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene mi čekamo sina i zasad nam se oboma sviđa jedino Mikula i Tadej.

Mm je htio da bude Vid al imamo kratko prezime koje počinje s B i ta dva slova su mi se jako tukla u izgovoru s tim da ja imam nasljedni astigmatizam i nosim naočale otkad znam za sebe a i mm pa i dijete ima šanse za naočale i nebi da ga mrcvare jednog dana što se tako zove a nosi naočale jel, pa je to nekako otpalo.

Ja sam od početka bila za da bude samo Mika jer je kratko i jasno al je mm izjavio da mu je to ime za curicu i neće tako da smo na Mikula i Tadej.

Šta vam se čini?

i da, meni je lijepo i Damjan
    Mikula mi je super. Tadej mi preslovenski zvuči . A Damjan mi je super bilo dok mi muž nije rekao da je njemu prva asocijacija na to ime nešto ružno, neću ni napisati što ali sad je i meni tako. Inače da se samo mene pitalo, moj J bi se tako zvao.

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

evo i mene opet na ovoj temi. i opet imam isti problem, muško ime.

recite, koliko pazite na to da vam se imena djece "slažu"?

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Paaa, pazila sam, no samo u toliko da ne lomim jezik dok izgovaram oba imena jedno za drugim.

I vi cure s imenima koja su ponešto neuobičajena - ne dajte se smesti - okolina se brzo navikne!
    Posljednje uređivanje od enchi : 10.12.2011. at 08:51

M@rtin@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

meni nije bio uvjet da se slažu već da su kratka kad nam je prezime dugačko. ali ispada da su tj. bit će oboje da im završava ime na A (uskoro trebam rodit i mali se bude zvao Miha, a prvi je Noah)

astral avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

a nama izgleda ako bude dečko da će se zvat jure- nije mi baš nešto posebno to ime pogotovo jer se i moj i njegov otac zovu slično ali nemam bolju ideju.. tj imam nekoliko ali MM nije oduševljen mojim izborom..ne znam imam još par mjeseci za razmišljanje pa možda smislim nešto
    Posljednje uređivanje od astral : 10.12.2011. at 13:00

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Pa Dubravko je predivno ime!
    I gotovo izumrlo...

Ja uopće ne bih dvojila (osim ako vam prezime baš nema 14 slova)

bijelko avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

moj nećak je dobio ime po pokojniku, i to starinsko. neki su se zgražali a neki oduševili, to je tako.
    ja se ne bih dala pokolebati pogotovo jer znam koliko bi tom pokojniku značilo da zna kako mu je prijatelj nazvao dijete. a i ime je lijepo.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Pa tko god dovoljo kopa naći će nekog pokojnika s izabranim imenom. A Dubravko je bas super. Ne znam kako bi ga to vise ili manje obilježilo od Arijan, Pavao ili Mislav.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma valjda 20-30ak ljudi koji su nas pitali dal imamo ime već, kad su čuli su reagirali kojekakvim glupim komentarima il slagali kojekakve face negodovanja.

Kako se vaši zovu ako se smije znat?
    Kao prvo to je tvoje dijete i ne bi te trebalo biti briga što netko drugi misli o tome...
    Kad sam ja izjavila da će mi se sin zvati Janko, bila sam popljuvana od 99% ljudi. Isto su mi govorili d aću dijete obilježiti, da ovo i ono, da će mu se rugati u školi... Ma užas jedan od komentara.
    Doduše,mene nije bilo briga kaj netko drugi misli i još sam samo više htjela da se zove baš tako. I eto ga u školi, nitko mu se ne ruga . I samo je jednom jedna osoboa komentirala kakvo je to ime, da kaj ga nisam radije nazvala Janez.... Ali to samo govori dovoljno o toj osobi...

I meni je Dubravko (Dudo) baš ok ime.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

U obitelji od mog muža svaki Mate je imao nesretnu sudbinu, jedan je umro sa 7 mjeseci, a drugi je umro u ranim dvadesetima. Tako da bi se ja bojala dat to ime, možda bi išla na opciju Mateo il tako nešto.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sviđa mi se ideja da ako se već daje ime po nekome da se to ime malo modificira. Nikako mi ne sjeda davat ime po nekome,pogotove ne nekome tragično preminulom-kao da u toj maloj bebi tražiš baš tu osobu (imam u blizini taj slučaj i stvarno je, pomalo, onak...).

Dubravko mi i nije neko ime, iako ima super značenje, no nije mi neobično davanje tih "starijih" imena.I Trina, oko nas, hrpetina Marka

Moji klinci imaju moderna imena, dvojac prilično rijetka, no kod treće sam morala popustit pa je ona Lara, a ja htjela Lena. (I bolje bi joj pasalo Lena, definitivno )

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ajme, i mi smo u problemu...
    Koje ime?!
    Jedva smo i ova tri izabrala. Za curku nije bas bili tesko, ni sada ne bi bilo, ali decko...
    Za sada nemamo niti jedan favorit, ni ja ni mm, a bogme ni decki. Meni se svida Luka, ali mm nece ni cuti, a i zbilja je cesto.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Luka mi je najljepše muško ime. Ne znam,nekako ima ''ono nešto''..ali je istina da je prečesto,stalno drži 1. mjesto na listi imena koja se daju dječacima.. Al svojoj curici sam dala Lana,iako je i to ime prepopularno i malo me živcira kaj je svaka druga curica Lana.. ali mi je ime prelijepo i tako nježno i nijedno drugo mi nije se moglo usporedit. Al MM kaže da će on drugom djetetu dat ime (pošto sam ja Lani), i kao ak bu cura bit će Ana, a ak bu muško bit će Ante jer su mu to kao najljepša imena na svijetu.. a pazi slučajnosti tak mu se zovu mama i tata,al ne želi priznat da daje po njima. Još uvijek si ne mogu to prihvatit,pogotovo Ana jer glupo mi je imat Lanu i Anu.. kad ću zvat jednu, obje će doć.. još mi fali da imam četri curice pa da budu Lana, Ana, Jana i Hana.. katastrofa :p

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

meni je predobro ime Zen i tak bi nazvali sina da ga imamo. nazalost frendica mi kaze da se svaki drugi pas na igralistu zove Zen. jocer sam, se sjetila jos jednog koje mi je skoro dobro ko Zen (ako bi imali jos jednog sina) - Don.

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Joj Mala Vilo .
    A Dan, nije Don ali možda bi moglo proći

enchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Moje ime je jako često, bar kod cura moje dobi (plus, minus koja godina). U srednjoj nas je u razredu bilo 3 s istim imenom, kuma mi se isto zove kao i ja, i tak. Ali, moram priznati da me to nikada nije smetalo, baš ni najmanje. Moja cura ima ime koje i neje toliko uobičajeno pa ih u vrtićkoj grupi ima 3 (!!) s istim imenom, dok dečko ima valjda najpopularnije muško ime pa u blizini ne znam niti jednog.

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj ani4 prvotno napisa Vidi poruku
    Koje ime?!
    Jedva smo i ova tri izabrala. Za curku nije bas bili tesko, ni sada ne bi bilo, ali decko...
    Za sada nemamo niti jedan favorit, ni ja ni mm, a bogme ni decki. Meni se svida Luka, ali mm nece ni cuti, a i zbilja je cesto.
    Ista stvar. Cini mi se da bi zensko izbrala bez problema...stali smo na luki i ni makac...

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Vi koji razmišljate o Luki, a prečesto vam je: šta kažete na Lukas? Meni je baš lijepo. Iako mislim da bi ga na kraju ionako svi zvali Luka, bez tog s. Isto tako mi se sviđa Nikolas, ali Nikola npr. ne. A bio bi Niko. Još sam se sjetila da mi se baš sviđa Simon, al taj bi jadan na kraju bio Simo.
    Nadam se da nosim curicu. Inače imamo problem s imenom...

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    Vi koji razmišljate o Luki, a prečesto vam je: šta kažete na Lukas? Meni je baš lijepo. Iako mislim da bi ga na kraju ionako svi zvali Luka, bez tog s. Isto tako mi se sviđa Nikolas, ali Nikola npr. ne. A bio bi Niko. Još sam se sjetila da mi se baš sviđa Simon, al taj bi jadan na kraju bio Simo.
    Nadam se da nosim curicu. Inače imamo problem s imenom...

moj sin se zove Lucas i odmah smo stali na kraj svima koji su ga htjeli zvati Luka ili Lukica... To nije njegovo ime i točka....
    sad i sam,kad mu neko kaže Luka odbrusi :"ja nisam Luka, ja sam Lucas"....

a Nikolas/Nicolas mi se također jaaaaaako sviđa (Nikola ni najmanje) ali mm-u nije lijepo...tako da smo se za sada, mjesec dana do poroda, uspjeli dogovoriti oko dva imena: Leon iili Tom.....

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

zakaj se smijes? ja sam ozbiljna

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Lukas-predobro!! ( meni je super i Jonas).

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

lukša

genius avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

lukša je odličo ime,zvučno i jakoo lijepo i poznam jednog....

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Koje ime?!
    Meni je jako lijepo muško ime Erik! Ozbiljno! Ja sam htjela to ime ali muž niej htio čuti. Poznavala sam kao mala jednu obitelj s petero djece od kojih su se dva najstarija brata zvala Bruno i Erik. A i imenima tvojih dečki bi pasalo nekako to ime

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Bravo za Lukasa! I Jonas je lijepo, pa da!
    Sviđaju mi se i Leon i Tom, a Leon je pomalo pomodno, pa ako vam je bitno što je rjeđe, za Toma nisam čula.
    Erik čak ima jedan u našoj vrtićkoj grupi! Bilo mi je fora kad mi je njegov deda! rekao da je dobio ime po Ericu iz CSI Miami
    a ja kad sam rodila Romana i kad su mi ga stavili na trbuh s onom narančastom kosom, pomislih: Horatio!

Bodulica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kad mi se rodila nećakinja nadjenuli su joj jako često ime.

Ja sam malo progunđala u stilu da se svaka druga cura tako zove, ali mi je sestra odbrusila: Ali to nije bilo koja A, to je naša A i nama je jedinstvena. Tu sam se složila s njom.

Na kraju i moja djeca imaju također dva najčešća imena u RH u posljednjih 20-ak godina, ali to me uopće ne tangira.

Računam da su ta imena tako česta baš zato jer su i lijepa.

No, ako netko želi i nešto "neobičnije" ime za svoje dijete je čisto OK.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Meni je recimo moje ime baš lijepo iako je jednostavno i često...Puno mi je ljepše nego dosta slično IVANA....Ivana mi je bzvz, ali mi je s druge strane Iva

sorry na offtopic

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ja nekako ne volim muška imena sa S na kraju tipa Lukas, Nikolas.. Vuče na američka imena, a pobornica sam hrvatskih imena Meni je prekrasno ime Borna, al MM ne želi ni čut..

bubimira avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    Ista stvar. Cini mi se da bi zensko izbrala bez problema...
    Koje ime?!
    Za sada nemamo niti jedan favorit, ni ja ni mm, a bogme ni decki.
    ima nas još s istim problemom
    za curu bi imala barem 3 imena, neznam za koje bi se prije odlučila, ali za dečka....jao, ni blizu

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja sam dobila ime po baki koje je bila pokojna kada sam se ja rodila...bilo je tu i do znacenja imena uglavnom fina prica ja svoje ime volim i cijela priva oko imena mi je nekeko legala- to samo za ilustraciju kako je nekom "tesko" dati ime po pokojnicima a nekome to stima

nisam trudna (niti planiram biti) ali od muskih imena lijepa su mi Vinko, Gregor, Gašpar i Nikša

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Hvala Vam na podršci.

Vidjet ćemo šta će na kraju biti....
    za sad smo još u premišljanjima..

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

ja sam htjela Stribor za dečka, a Zora (čita se kao zora, ono što dolazi prije jutra , bez zatezanja na o), jer su mi super ta staroslavenska imena, a koristi ih i Ivana Brlić Mažuranić u svojim bajkama (Zora djevojka iz ribar Palunko i njegova žena i šuma Striborova), ali na kraju kad sam promislila nije mi se nikako slagalo uz prezime, i svi su se podsmjehivali osim mojih sestara, one su bile oduševljene. Mama je navijala za neko staro hrvatsko kao Tomislav ili Krešimir, pa sam je zezala da je ovo još starije od staro hrvatskog.

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Kad smo kod imena I.B.Mažuranić, nama je prekrasno za curicu Kosjenka.....al nebi se nikak išlo s prezimenom...
    Stribor je isto zgodno...a i od Zore muška inaćica, Zoran je lijepo.

Lupe avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

uduplala bezveze poruku
    Posljednje uređivanje od Lupe : 12.12.2011. at 18:52 Razlog: dupli post

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Lucas prvotno napisa Vidi poruku
    moj sin se zove Lucas i odmah smo stali na kraj svima koji su ga htjeli zvati Luka ili Lukica... To nije njegovo ime i točka....
    sad i sam,kad mu neko kaže Luka odbrusi :"ja nisam Luka, ja sam Lucas"....

a Nikolas/Nicolas mi se također jaaaaaako sviđa (Nikola ni najmanje) ali mm-u nije lijepo...tako da smo se za sada, mjesec dana do poroda, uspjeli dogovoriti oko dva imena: Leon iili Tom.....
    Predlozila sam ja vec mm i Lucas, ali nista...

Moj mali je Mark i isto tako se od malena uopce ne odaziva na Marko. Mozes ga zvati sto puta Maaarko, ali se on uopce ne obazire. Na kraju isto onda odbrusi; Ja nisam Marko!

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je jako lijepo muško ime Erik! Ozbiljno! Ja sam htjela to ime ali muž niej htio čuti. Poznavala sam kao mala jednu obitelj s petero djece od kojih su se dva najstarija brata zvala Bruno i Erik. A i imenima tvojih dečki bi pasalo nekako to ime
    Budem ga predlozila na sljedecem vjecanju!

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Lukas mi se ne svida i uopce ga ne povezujem s Lukom. Prestrano mi zvuci. I cin mi se da bi se trebalo pisati Lucas

Svida mi se jos Niko, bruno, Mislav....ne znam. Meni je Andrej prelijepo, ali mm ni cut...

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moj mali je Mark i isto tako se od malena uopce ne odaziva na Marko.
    meni je jako važno da se ime može sklanjati po padežima

ne mogu zamisliti da dijete dozivam u nominativu, tako da bih nekoga tko se zove Mark, vjerojatno zvala - Marče.
    kao što Patrika zovem - Patriče.

sve ostalo mi je neprirodno

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sto se onda uopce druzis samnom? ja muza si u nominativu zazivam

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa ne družim se.
    vidiš da sam te zbog toga na drugi kraj svijeta poslala.
    da ne slušam kako ga grdno zoveš.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj andiko prvotno napisa Vidi poruku
    . Meni je Andrej prelijepo, ali mm ni cut...
    Moj sin je Andrej. I jedini je u našem mjestu od djece s tim imenom (kao i sva druga djeca osim najstarijeg ali to su me kopirale druge mame). I ako ime ima ikakve veze s karakterom, ja bi sve dječake tako nazvala jer mi je dijete, što je je, pregenijalno

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Moj sin je Andrej. I jedini je u našem mjestu od djece s tim imenom (kao i sva druga djeca osim najstarijeg ali to su me kopirale druge mame). I ako ime ima ikakve veze s karakterom, ja bi sve dječake tako nazvala jer mi je dijete, što je je, pregenijalno
    Vjerujem ti da je divan...i ja sam bila zaljubljena u jednog divnog kad sam bila klinka.... ali niš od toga...mm je baš odrješit. Njemu se sviđa Bartol... Ne znam...ja se nekako ne mogu poistovjetit..

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    meni je jako važno da se ime može sklanjati po padežima

ne mogu zamisliti da dijete dozivam u nominativu, tako da bih nekoga tko se zove Mark, vjerojatno zvala - Marče.
    kao što Patrika zovem - Patriče.

sve ostalo mi je neprirodno
    E to me jako nervira kod mog sinčića. Kako je tata iz DBK, zove se Maro i super ide uz prezime, a sklanja se isto kao i sva druga muška imena koja završavaju na O kao npr Marko. Normalno je reći idem kod Marka, isto tako idem kod Mara, a ovdje svi govore kod Mare, što se zapravo odnosi na ženski rod.
    Moji svi tako govore, već mi dosadilo ponavljati MARO je isto kao i MARKO samo bez K

Mali će poluditi od ispravljanja kad počne socijalizacija...

Vanchriban avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Mi smo se sinoć napokon dogovorili da nam stiže Mikula

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •