Stranica 24 od 62 PrviPrvi ... 14222324252634 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 3111

Tema: Imena za decke (5)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Jakov mi je jako lijepo ime.
    Muz i ja razmisljamo o tom imenu već dugo vremena..pa ako budemo imali sina jednog dana, vjerojatno ćemo mu dati to ime..osim ako mi se dotad ne svidi neko drugo.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj vucica prvotno napisa Vidi poruku
    Muz i ja razmisljamo o tom imenu već dugo vremena..pa ako budemo imali sina jednog dana, vjerojatno ćemo mu dati to ime..osim ako mi se dotad ne svidi neko drugo.
    E sad, jeli do larinog izbora ili nije ali odjednom je postalo ludilo s Jakovom i Larom a ja imam oboje. Baš mi je to bezveze. Mislim, to su dva savršena imena iovako ionako ali serija će me spizditi

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Nikako nije do serije..o imenu Jakov smo dosta ranije razmišljali. Čak ni ne gledam tu seriju i nemam pojma da se tako zove lik u seriji.
    Posljednje uređivanje od vucica : 11.04.2012. at 15:08

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Tako se zove sinčić od naših dobrih prijatelja, a naš će mrvičak biti Mak. Paše uz prezime i odmah mi je sjelo.

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

iako još neznamo spol, sviđa nam se ime Karlo, znam da je često ali nema veze, u mom susjedstvu i u rodbini nema niti jedan Karlo...ima dosta lijepih muških imena ali za većinu njih nemogu zamisliti da tako zovem svoje dijete, dok mi za curice ima hrpa super imena!

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

meni je Bartol divno ime....moja cura je u trubhu dugooo bila Bartol, mm je mislio da je to moj hir ali ja sam stvarno ozbiljno zabrijala na to ime

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

meni je Jakov jako lijepo ime, ali mm se ne sviđa.
    Bartol mi se zvao mačak.
    mi smo za sad u uži izbor stavili David, Fran i Karlo

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    meni je Jakov jako lijepo ime, ali mm se ne sviđa.
    Bartol mi se zvao mačak.
    mi smo za sad u uži izbor stavili David, Fran i Karlo
    David mi je super, Bartol isto, nevezano za mačka, Karlo onako a Fran mi se ne sviđa. (Frane bi prošlo ali ovako, umanjeno za to jedno slovo, ne)
    Posljednje uređivanje od Trina : 12.04.2012. at 09:50

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ma i meni je Frane mrak ime, ali mm kaže da ne bi još jednog dalmatinca ,

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma i meni je Frane mrak ime, ali mm kaže da ne bi još jednog dalmatinca ,
    Tu ti se ljudi ljeti onako, kako da kažem a da ne zvuči grozno, ajmoreći sprdaju s tim sjevernijim imenima tipa Fran, Jan (i slična kojima "fali" to zadnje slovo). Evo crvenim se dok pišem iako nebi trebala jer ja ne spadam u te ali čisto da znate, smatraju se nedovoljno muškima.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Tu ti se ljudi ljeti onako, kako da kažem a da ne zvuči grozno, ajmoreći sprdaju s tim sjevernijim imenima tipa Fran, Jan (i slična kojima "fali" to zadnje slovo). Evo crvenim se dok pišem iako nebi trebala jer ja ne spadam u te ali čisto da znate, smatraju se nedovoljno muškima.
    Evo, za protutežu, ja ću ispričati kako mi je prijatelj iz Zagreba, kojeg znam sto godina, jednom počeo kako mu je kad cura govori dalmatinski onak... (tu je zastao i mislio se hoće li dalje ili ne, i u što li se to uvalio)...ružno, ne? Nije mu ženstveno, kaže. Prasac jedan.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hahahaha
    a meni baš to "e" na kraju, nekako ublažava ime

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajme, lakše mi je kad vidim ovo "hahaha", mislila sam da ćete me izbaciti odavde

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma daj
    pa ima nas ovdje svakakvih i odsvakuda i normalno da za sobom nosimo ono sa čime smo rasli, kako smo odgojeni, u kakvoj okolini živomo ili radimo...

mene ovo tvoje gore ne bi povrijedilo ni da živim još 200 godina

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

sjetila sam se da ima kod mame susjed malog Franu. mali ima skoro 4 godijne i nitko živ u zg osim njegove obitelji ga ne zove Frane, svi Fran.
    a meni je dovoljno objašnjavat zašto je Joško Joško i da je stvarno tako a ne Josip ili neke druge sulude kombinacije.
    Posljednje uređivanje od babyboys : 12.04.2012. at 10:34

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

meni je više "muško" Fran nego Frane , e baš daje mekoću
    Joško mi je preslatko ime ali za Dalmaciju, i stoput ljepše od Josip
    Vlaho mi je isto divno, ali ne paše uz moje podneblje nikako

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Stvar navike i ukusa.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

inače meni su predivna David,Daniel,Noa, Fran .... a z cure me sad pere Judita (nemam pojma zašto)

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Neki dan čula da se jedan dječak zove Jona...imao je još tri sestre s vrlo neobičnim imenima, neznam jesu li starohrvatska ili neka Biblijska nažalost nisam zapamtila (stali u Macoli a mam ih dozivala)

moja seka će uskoro roditi jednog Marina (dobit će ime po njoj i ako moja seka nije Dalmatinka i živi u ZG...razmišljala je i Frani (Frane) kaže da joj je Fran - neznam je li smijem to reć na forum da se neko ne bi uvrijedio ženskasto...meni su obe inačice imena predivne

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hm! Jona je baš nekako cool!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

I meni je Jona super. Mislim da sam pročitala da se tako zove jedan od sinova onog zgodnog plavog voditelja(valjda jedini plavušan koji meni dobro izgleda).

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    valjda jedini plavušan koji meni dobro izgleda
    ne znam koji je, nego ni ja ne volim plave muške. ima ih lijepih, ali svejedno nekako... doduše moj sinek je plav i sladak, ali drugačije mi je kod plave muške djece.
    Nego, ja tvrdim kako se sve sami dečki rađaju ove godine, a ova tema ne mrda, nego se za curice gomilaju prijedlozi.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

je, onaj što vodi vijesti na rtl. djeca su mu Jona, Tin i ?

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Možda Vid? I Vid mi je super

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

je, vid. meni je fora, mm ni čut.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

je, vid. meni je fora, mm ni čut.
    Vid kao Vid Balog.

Zvali bi ga Videk...

Meni je isto dobro, ali nije pasalo uz prezime.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

evo moj izbor Bruno ,Mihael i Dorian
    ako se opet ne predomislim

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Mi smo odlučili da nam se drugi sin zove Janko i izazvali opće zgražanje svih osim mog tate. Al neka im, ostajemo kod Janka! Priviknut će se i ostali.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj jelenkić prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo odlučili da nam se drugi sin zove Janko i izazvali opće zgražanje svih osim mog tate. Al neka im, ostajemo kod Janka! Priviknut će se i ostali.
    Iskreno kad nešto odlučim, a onda se nekome to i ne sviđa postane mi još interesantnije i bolje. Ali moram se složiti s tobom i JANKO je super odlično ime.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

jelenkic, ja sam ti dosla samo cestitati na malom cudu prirode janku, pratila sam te na drugoj temi

I meni je janko bas slatko ime, mislim da se tako zove sin od ane.m

Bebinja avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

janko-baš lijepo ime.

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala! Kad bi moje okruženje razmišljalo kako i vi, bilo bi super. I Ivano tako lijepo izgovara Janko, preslatko.

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

jelenkić, i meni je janko super.
    a zašto je toliko bitno što okruženje misli? ti i tm se slažete, Ivanu se sviđa ime... ostali nek si rode dijete pa neka ga nazovu kako ih volja

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

meni je Janko lijepo i plemenito ime, jer me odmah vuče na Janka Draškovića...ali isto tako se ne mogu otet pomisli "idemo na janka" (kad hoćemo negdje na janjetinu) u istom loncu, a ljepše mi je Juraj

jelenkić avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Naše sve to asocira na onu poznatu zagorsku: "Beži Jankec, beži Jankec, cug ti bu pobegel". Ma nije opće bitna okolina, mi smo se čvrsto odlučili za Janka. Svako ime moža nekoga na nešto asocirati, treba se jednostavno priviknuti.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj jelenkić prvotno napisa Vidi poruku
    Naše sve to asocira na onu poznatu zagorsku: "Beži Jankec, beži Jankec, cug ti bu pobegel". Ma nije opće bitna okolina, mi smo se čvrsto odlučili za Janka. Svako ime moža nekoga na nešto asocirati, treba se jednostavno priviknuti.

Meni je Janko super ime, pravo domaće, a takva imena mi uvijek nekak muževnije zvuče. Vidim da si iz Ludbrega, pa mi smiješno da se okolina zgraža na Janka, da si npr. u Dalmaciji bilo bi mi razumljivije.

BuBA i Toma i Fabijan su super, Toma mi je malo ljepše.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Sirius Black prvotno napisa Vidi poruku

BuBA i Toma i Fabijan su super, Toma mi je malo ljepše.
    X

Prvo Toma, a onda planirajte dalje...

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Janko mi je divno ime

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

lijepo mi je ime Rafael, samo sto bi ga kod nas svi zvali Rafo a mene bi to živciralo

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj latika prvotno napisa Vidi poruku
    lijepo mi je ime Rafael, samo sto bi ga kod nas svi zvali Rafo a mene bi to živciralo
    Je, baš je lijepo Rafael! A imaš i pravo za nadimak... Zato sam se ja nećkala da Simon ne bude Simo, ali ipak ostajemo pri tome i nećemo dati da ga tko tako zove, od naših. Kasnije, kakav nadimak dobije od djece... pa samo se nadam da neće biti Simo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj manal prvotno napisa Vidi poruku
    Je, baš je lijepo Rafael! A imaš i pravo za nadimak... Zato sam se ja nećkala da Simon ne bude Simo, ali ipak ostajemo pri tome i nećemo dati da ga tko tako zove, od naših. Kasnije, kakav nadimak dobije od djece... pa samo se nadam da neće biti Simo.
    Moja svekrva je drukala da se naš mlađi zove Simon, ali nije bilo šanse, baš iz ovog istog razloga. Našli smo mu ime koje nije pogodno za iskrivljenja, pa tako sad dijete nema nadimak nego ga lijepo zovu imenom.

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Moja svekrva je drukala da se naš mlađi zove Simon, ali nije bilo šanse, baš iz ovog istog razloga. Našli smo mu ime koje nije pogodno za iskrivljenja, pa tako sad dijete nema nadimak nego ga lijepo zovu imenom.
    Da, to se stalno događa, ali ne mora biti pravilo. Moj stariji ima ime koje bi se dalo skratiti ili "odmiliti" pa se to opet ne dešava, još ga nikad nitko nije zazvao drugačije osim punim imenom.
    I tako znam Zvonimira koji nije Zvone i Nikolinu koju ne zovu Nina i Šimuna koji je samo Šimun.
    Za divno čudo, zna se potrefiti da ljudi poštuju nečiju želju kako da ga zovu

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Evo ja sam danas 17+6 i već znamo da ćemo dobiti dečka, razmišljali smo o dva imena, tj. ja sam htjela da bude Toma, a mm da bude Fabijan i na kraju je odlučeno da će ipak biti Toma Moj argument za ime Toma je također bio da mu nitko neće moći smišljati raznorazne nadimke jer ime samo po sebi već zvuči kao nadimak! Šta vi mislite Toma ili Fabijan?

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj BuBA prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja sam danas 17+6 i već znamo da ćemo dobiti dečka, razmišljali smo o dva imena, tj. ja sam htjela da bude Toma, a mm da bude Fabijan i na kraju je odlučeno da će ipak biti Toma Moj argument za ime Toma je također bio da mu nitko neće moći smišljati raznorazne nadimke jer ime samo po sebi već zvuči kao nadimak! Šta vi mislite Toma ili Fabijan?
    Meni je ljepše Fabijan, baš mi se sviđa. Prije mjesec dana prijateljica mi je rodila Tomu. Ja se ne mogu naviknuti na to kako ona naglašava, a to nije Toooma, nego kratko o, kao Toma Akvinski. Ne znam kak ste vi mislili izgovoriti.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Citiraj BuBA prvotno napisa Vidi poruku
    Evo ja sam danas 17+6 i već znamo da ćemo dobiti dečka
    hjooj, blago vama. ja sam 18 tt i još ne znamo spol iako imam neki feeling da bude i ova bebica dečkić. ali to je samo moj neki feeling, ne mora biti istinit.
    i tako mi razmišljamo o imenu Slaven, ako bude dečkić, s time da sam ja odmah rekla da ga budu ziher svi zvali Slavko i kaj nije moj tata odmah rekao: "aa, Slavek" (u slengu). odmah mi se ogadilo tak da se sad dvoumim i troumim i mislim da ne bude na kraju Slaven. Možda bude Krunoslav.

lijepa su mi imena Toma i Vili (moj je predak bio Vilko) .

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Moj sin se zove Janko . Ima ih jako jako malo i baš me vesel klad vidim da se još netko odlučio na to ime.

jelenkić i nama su se svi zgražali, ali onak, baš nepristojno. Nikad neću zaboraviti koelgicu na poslu koja mi je rekla da nisam normalna, da ću obilježit dijete, da će mu se rugati...I eto prošao vrtić, skoro i prvi razred i nitko mu se ne ruga, baš mi je poseban s tim imenom. A kaj se drugih tiče, ma šljiviš ih, to je tvoje dijete, ja sam bila još čvršća u odluci da dijete nosi baš to ime što su ga drugi više pljuvali.
    Pusti selo neka priča!

I Janko treba stići na moj rođendan! A i moj Janko je vaga!

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ja nemam ništa protiv nadimaka.
    Za mlađeg sam htjela da se zove Stjepan ali da mu tepamo Štefek, mm je dalmatinac pa smo je njemu jedino prihvatljivo Stipe.
    Tako da smo dali neko treće ime malcu.
    Za Antuna sam bila uvjerena da ćemo ga svi zvati Tuna i to mi je bilo ok, možda sam ponekad maštala o Tončeku ali eto nije nego je Antun uvijek i svugdje(osim pokojem dalmatincu kojem se omakne Ante).
    Ali to sam ja, kažem meni su nadimci ok.
    Ali ipak kako smo ih mi i najbliži zvali imenom tako su i ostali prihvatili puna imena.
    To ne znači da neće s vremenom zaradit neke nadimke koji će možda biti,a možda i ne vezani za ime.

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Hvala!! i meni je baš super ime, a naravno bake i dede su oduševljeni jer se njihova župa zove sv. Tome apostola i sad to svima po selu pričaju kak će se unuk zvati kao njihov zaštitnik župe!! A mi naravno nismo imali pojma o tome

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

za dečka sam imala rezervirano jednostavno imae Tomislav, pa inačice, Tomo,Toma, Tomas, tako da Toma je predivno ime..

A sad mi se nekako svidja ime Vili-mislim da je to kršteno Vilibald

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj Shania prvotno napisa Vidi poruku
    za dečka sam imala rezervirano jednostavno imae Tomislav, pa inačice, Tomo,Toma, Tomas, tako da Toma je predivno ime..

A sad mi se nekako svidja ime Vili-mislim da je to kršteno Vilibald
    Ja kad kažem da će mali biti Toma svi me onak čudno pitaju "misliš Tomislav?", a kad kažem ne, samo Toma, ništa im nije jasno, kao da nikad nisu čuli za to ime

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •