Mi smo odlučili da nam se drugi sin zove Janko i izazvali opće zgražanje svih osim mog tate. Al neka im, ostajemo kod Janka! Priviknut će se i ostali.
Mi smo odlučili da nam se drugi sin zove Janko i izazvali opće zgražanje svih osim mog tate. Al neka im, ostajemo kod Janka! Priviknut će se i ostali.
jelenkic, ja sam ti dosla samo cestitati na malom cudu prirode janku, pratila sam te na drugoj temi
I meni je janko bas slatko ime, mislim da se tako zove sin od ane.m
Hvala! Kad bi moje okruženje razmišljalo kako i vi, bilo bi super. I Ivano tako lijepo izgovara Janko, preslatko.
jelenkić, i meni je janko super.
a zašto je toliko bitno što okruženje misli? ti i tm se slažete, Ivanu se sviđa ime... ostali nek si rode dijete pa neka ga nazovu kako ih volja
meni je Janko lijepo i plemenito ime, jer me odmah vuče na Janka Draškovića...ali isto tako se ne mogu otet pomisli "idemo na janka" (kad hoćemo negdje na janjetinu)u istom loncu, a ljepše mi je Juraj
![]()
Naše sve to asocira na onu poznatu zagorsku: "Beži Jankec, beži Jankec, cug ti bu pobegel". Ma nije opće bitna okolina, mi smo se čvrsto odlučili za Janka. Svako ime moža nekoga na nešto asocirati, treba se jednostavno priviknuti.
lijepo mi je ime Rafael, samo sto bi ga kod nas svi zvali Rafo a mene bi to živciralo![]()
Moj sin se zove Janko. Ima ih jako jako malo i baš me vesel klad vidim da se još netko odlučio na to ime.
jelenkić i nama su se svi zgražali, ali onak, baš nepristojno. Nikad neću zaboraviti koelgicu na poslu koja mi je rekla da nisam normalna, da ću obilježit dijete, da će mu se rugati...I eto prošao vrtić, skoro i prvi razred i nitko mu se ne ruga, baš mi je poseban s tim imenom. A kaj se drugih tiče, ma šljiviš ih, to je tvoje dijete, ja sam bila još čvršća u odluci da dijete nosi baš to ime što su ga drugi više pljuvali.
Pusti selo neka priča!
I Janko treba stići na moj rođendan! A i moj Janko je vaga!
Ja nemam ništa protiv nadimaka.
Za mlađeg sam htjela da se zove Stjepan ali da mu tepamo Štefek, mm je dalmatinac pa smo je njemu jedino prihvatljivo Stipe.
Tako da smo dali neko treće ime malcu.
Za Antuna sam bila uvjerena da ćemo ga svi zvati Tuna i to mi je bilo ok, možda sam ponekad maštala o Tončeku ali eto nije nego je Antun uvijek i svugdje(osim pokojem dalmatincu kojem se omakne Ante).
Ali to sam ja, kažem meni su nadimci ok.
Ali ipak kako smo ih mi i najbliži zvali imenom tako su i ostali prihvatili puna imena.
To ne znači da neće s vremenom zaradit neke nadimke koji će možda biti,a možda i ne vezani za ime.
Da, to se stalno događa, ali ne mora biti pravilo. Moj stariji ima ime koje bi se dalo skratiti ili "odmiliti" pa se to opet ne dešava, još ga nikad nitko nije zazvao drugačije osim punim imenom.
I tako znam Zvonimira koji nije Zvone i Nikolinu koju ne zovu Nina i Šimuna koji je samo Šimun.
Za divno čudo, zna se potrefiti da ljudi poštuju nečiju želju kako da ga zovu![]()
Evo ja sam danas 17+6 i već znamo da ćemo dobiti dečka, razmišljali smo o dva imena, tj. ja sam htjela da bude Toma, a mm da bude Fabijan i na kraju je odlučeno da će ipak biti TomaMoj argument za ime Toma je također bio da mu nitko neće moći smišljati raznorazne nadimke jer ime samo po sebi već zvuči kao nadimak! Šta vi mislite Toma ili Fabijan?
![]()
Hvala!! i meni je baš super ime, a naravno bake i dede su oduševljeni jer se njihova župa zove sv. Tome apostola i sad to svima po selu pričaju kak će se unuk zvati kao njihov zaštitnik župe!!A mi naravno nismo imali pojma o tome
![]()
za dečka sam imala rezervirano jednostavno imae Tomislav, pa inačice, Tomo,Toma, Tomas, tako da Toma je predivno ime..
A sad mi se nekako svidja ime Vili-mislim da je to kršteno Vilibald![]()
Mi jos ne znamo spol (nadam se da bi danas mogli saznati na uzv) i razmisljali smo da ako je deckic bude Vili. Druga opcija nam je Vito.
He he he, neka bude i nevjerni samo nek je živ i zdrav!!![]()
Idnom meni je Vili jako lijepo ime, ali Vito još ljepše!! Nećak mi se tako zove!
Sva imena se daju skratiti, izdužiti, iskrenuti..Moj Jakov je Jaki (s kratkim i s dugim A), Jale ili Jakiša. Meni je to simpatično.
Dajte bebi ime koje vam se sviđa, briga vas za predviđanja i komentare. Mada okolina zna pošteno ogaditi ime. Moja curka je trebala biti Saša pa su se djeca izlajala okolo a ljudi su reagirali grozno, strašno..svakako. Najčešće je bilo da je to teški srbizam ili da je muško ime. Pa su mi ga baš ogadili i nisam htjela.
A mlađi sin se rodio na našu feštu, dan jednog sveca. I bila sam prava babaroga kad mu nisam dala baš to ime.
Jakiša je meni baš slatko. A mog sina skoro svi zovu Jankić
I ja isto dijelim misljenje da je najvaznije da se roditeljima i braci/sestrama ime svidja. Tako i tako covjek nikad ne moze sve zadovoljiti i uvijek ce biti nezadovoljnika i razlicitih komentara. Zato treba cvrsto ustrajati u svojoj odluci i nikom ne popustati!
A uostalom, što netko ima biti zadovoljan ili nezadovoljan imenom mog djeteta?
Pa to je moje dijete i ja mu biram ime, a drugi se moraju naviknuti.
Tak je i moj stari njalke i za Janka i za Elu. Za Elu me kao podbadao da je li s dva L, je to strano ime, da ovo i ono. Ma tko njega pita. On je svoje odradio.
Poznajem jednog malog dečkića Janka
Mislim da neću više mijenjati ime...zapravo sam gledala emisiju s mojim sugradjaninom Davorom Gobcem, njihov sin je Vili...i tak mi je nekak to Vili "sjelo"
Još ako bude bucmasti i kovrčavi, VILI mi je naprosto savršeno....
Mi danas popodne saznali da je decko (ak doktor nije fulal) i sve smo blize odluci da bude Vili! Bas mi zvuci onak vragolasto i zivahno![]()
Idnom čestitam na dečkiću....ajde onda budu imenjaci![]()
simpa mi je Vili![]()
jedna prijateljica dala je sinu ime Riko. Meni baš slatko jer sam taman čitala jednu dječju knjigu s genijalnim glavnim likom Rikom.
A znate ono kad su ljudi pristojni, pa im se ne sviđa ime, ali ne kažu nego samo kimaju glavom?To sam danas doživjela s našim izborom.
Posljednje uređivanje od manal : 25.04.2012. at 21:54
meni je vili pregenijalno ime, a pogotovo kombinacija vili i maks, uvijek sam govorila da bih tako nazvala blizance da ih imam (iako mi se tata zove vilim, ali nema veze)
a bas sam nedavno primijetila istu kombinaciju tu na forumu LOL nisam mogla vjerovati![]()
I ja sam skuzila na forumu tu kombinaciju Maks i Vili i isto mi je prepredobra! Bas mi ima nekaj u tim imenima![]()
Dorian odlično ime već dugo nisam čula za neko djete s tim imenom. Super, super...
Jedan Dorian danas dolazi k nama! A sestra mu se zove Erin. Zgodna kombinacija imena! Braću koja se zovu Vili i Maks imam u susjedstvu. Druga kombinacija je Maks i Lukas.
Maks mi se ne sviđa (iako imamo među starijim članovima obitelji). Baš je i moj sin došao do istog zaključka čitajući Emila i detektive - lopov se zove Max Grundeis, he he he... Tko zna, možda je i meni ostalo u podsvijesti tako nešto, iako do prekjučer ne bih znala kako se taj lopov zvao. Ostao mi je u sjećanju samo minus uz to ime.
od frendice sin je Maks i super mi je ime.
ja sam dugo navijala za dorijana, Joško bi bio dorijan da je grah drugačije pao, ali nije, pa eto. a sad mi se čini i da ih je malo poplava, u zadnje vrijeme sam čula za jedno 5 novorođenih, što sa j, što bez.
mi smo došli na tri (za sad) imena. David (ovo je tu od početka, T i mm jako navijaju, ja još zahtjevam alternativu), Fran (kompromis za Franceka o kojem pili J) i Karlo (jedino što je ostalo od svih imena koje sam blebnula)
ali imamo čudo vremena još, vidjet ćemo. možda smislimo i neko četvrto
hjooj, blago vama. ja sam 18 tt i još ne znamo spol iako imam neki feeling da bude i ova bebica dečkić. ali to je samo moj neki feeling, ne mora biti istinit.
i tako mi razmišljamo o imenu Slaven, ako bude dečkić, s time da sam ja odmah rekla da ga budu ziher svi zvali Slavko i kaj nije moj tata odmah rekao: "aa, Slavek" (u slengu). odmah mi se ogadilo tak da se sad dvoumim i troumim i mislim da ne bude na kraju Slaven. Možda bude Krunoslav.
lijepa su mi imena Toma i Vili (moj je predak bio Vilko).
Je, lijepo je Slaven. I definitivno rijetko u zadnje vrijeme. Dakle ja Slavena nikad ne bi zvala Slavko, ali Krunoslava bi. Deda stric je bio Krunoslav, ali uvijek samo "uja Slavko" tak da sam se iznenadila kad sam čula da je Krunoslav.
Franny, imamo slicne predosjecaje. Mada se potajno nadam da ce nas prevaritiSamo da sve bude dobro i da budu zdravi/e
Meni se jako malo muskih imena dopada. Jedva cekam da saznam spol, da ne bih morala razmisljati previse, da mi se suzi izbor.
Od muskih mi se jako dopadaju imena kao Ivo, Ante, Romano...ali istina je da su prva dva precesta. Tako da cemo vidjeti jos.
Mi smo uglavnom uvjereni da je Sunko decko i onda mu je jednostavno bolje da je tako.
Od imena... joj, boli glava.
Muzu se jako svidja Darko jer mu to super zvuci.Nulabodova, nemasanse. Druga njegova ideja, koja mu mora biti prva jer Darko nece biti ni u snovima, je Marin. S tim bih mogla zivjeti. Neki generalni konsenzus oko sljedeceg prihvatljivog postignut je oko Tome (Toma, ne Tomo).
Moje ideje.. ehhh.
Nikako ne prolazi:
- Grgur, jer to ovdje nitko ne moze izgovoriti. (Tu propadaju i Vlaho (iako mi se tako zapravo zove pola obitelji), a i Maroje.)
- Ne moze ni Gaspar, iz razloga vrlo slicnom ovima gore, a i Bartol im je takodjer ?!
- Kaleb, David, Simon, Jona - ne moze, jer ne zelim, ni pod razno, Kejleba, Dejvida, Sajmona i Dzonu, a nema teorije da mogu engleskom govornom podrucju objasniti da im se nesto toliko poznato izgovara sasvim drugacije
- Fran je meni super, a muz kaze da je to ime za staru babu. Zapravo i je, u ovim krajevima. A ionako bi siroto dijete bilo Freeeeeeeeen, a to mi nije lijepo.
- Maks mi je super, ali ne Meeeeeeeex.
P.S. Trebaju mi po dva imena, naravno.
Eto problema.![]()
Posljednje uređivanje od Kaae : 27.04.2012. at 16:19
kaae, ti si stvarno u problemu.
a možda bi bolje prošla sa ženskim imenima?