Stranica 30 od 63 PrviPrvi ... 20282930313240 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 3111

Tema: Imena za decke (5)

Idnom avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Citiraj Shania prvotno napisa Vidi poruku
    Toma mi je predivno ime,moj prvi izbor, Petar mi je lijepo,ali ipak moj maleni bude Vili, uz nase prezime ispada bas fora...
    Shania, i nas ce biti Vili
    Vec ga neko vrijeme svi tako zovemo. Isto nam nije bio prvi izbor, ali mi je to tak nekako simpa ime i svima je vec priraslo srcu da ne moze biti vise nikako drukcije nego Vili

Shania avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj Idnom prvotno napisa Vidi poruku
    Shania, i nas ce biti Vili
    Vec ga neko vrijeme svi tako zovemo. Isto nam nije bio prvi izbor, ali mi je to tak nekako simpa ime i svima je vec priraslo srcu da ne moze biti vise nikako drukcije nego Vili
    pa sad sam se sjetila da sam to negdje procitala,meni je preslatko ime,vec je rucni rad iznad kinderbeta,sarena slova,VILI ,i mi ga vec zovemo tako od 25tt

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    nije maria bila dugo ovdje, ne zna da nema smisla tebi išta predlagati
    Kako nema? Jesam te lijepo pitala sta da radim s onom ogradom na stepenicama? Jesam se bunila kad si mi dala ideju?

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj bucka prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam "u posjedu" popisa imena koja su ljudi davali zg bebama u 2010. godini i ima ih stvarno zanimljivih
    najčešća luka 334x
    ivan 255x
    marko 215x
    petar, filip, karko, david...

najrjeđa isak, javor, ignacije, ijan, hamza, genc...
    Ma šta je moguće da je 2010. bilo TOLIKO Ivana, Luka i Marka (Markova?)?

Ja vam neću napisati koji su naši favoriti jer ne želimo još nikom reći , ali ću vam reći imena koja su mi jako lijepa, ali ih muž neće.

Daklem:
    Patrik
    Leon
    Eugen
    Tin
    Lovro
    Sebastijan
    Viktor
    Leopold

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

joj kaae jesi teska bas me zanima kako ce se na kraju bebica zvati
    meni su lijepa Benjamin,Adin,Dean,Bojan,Leon....

Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Albert-rijetko i lijepo ime

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj adal prvotno napisa Vidi poruku
    meni su lijepa Benjamin....
    E, da! I meni je Benjamin prelijepo ime, ali ovaj moj neće pa neće. Šmrc.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku

To samo zato sto je sad znamo da je musko. A ne znamo ni otprilike koje bi mu trebalo biti ime.

Nedavno mi je na pamet pao Paavo, na sto sam dobila povratnu informaciju u stilu:
    Bas je dobro ime, skandinavska varijanta.

Podsjeca me na Pcelicu Maju...onaj njezin prijatelj se tako zove.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Podsjeca me na Pcelicu Maju...onaj njezin prijatelj se tako zove.
    Tako se i moj pradjed zvao. Ali samo s jednim a

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

a Oleg, meni je baš krasno to ime

slonicanelica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ja odlučila a na mm je da se složi.
    bit će Krsto.
    već ga tako zovem.

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Sitno brojimo do dolaska malog Maka.
    Nismo htjeli ni tradicionalno ime (jer nismo ni mi), ni često, ni sa x i y, a opet smo htjeli neko koje će se slagati s dugim prezimenom na ić. E sada, nama je odmah nekako sjelo za naše dijete, zemljano je, prirodno, jednostavno, ali reakcije su svakakve. Naši prijatelji su oduševljeni, nekako im je sjelo, mojima također, svekrvići su malo u čudu kao i neki poznanici. To nas ne dira jer da se zove kako god bilo bi komentara. Premda je popis bio dug i imao dosta lijepih imena izgleda da nijedno drugo nama nije bilo za našeg mališu.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

ja sam odustala, prvo dite s ex. ja sam tila Roko,a on je htio Duje, ispala je curica srećom pa smo se lako dogovorili, inače ne znam kako bi...
    sad kad imam "normalnog" MM koji poštuje moje želje i ne pravi problem oko ničeg mali se opet ne može zvat Roko jer je to jedno od njihovih talijanskih prezimena, naravno pravopisno drugačije i opet se ništa od ovih šta se meni sviđaju ne slaže s njegovim prezimenom.... za sada je Len-germansko znaćenje snažan kao lav....
    al čekam dok se ne rodi...tek tad ću odlučit da li mu "stoji" to ime

manal avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Len! Zanimljivo... I like.

Ja sam baš zadovoljna s našim odabirom imena, Roman i Simon nadam se da ću i za par godina tako misliti, jer nekad ti se neko ime odjednom uopće više ne sviđa.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Mak-kao cvijet?

Len-niste u Primorju, zar ne? Mi tako kažemo za lijen.

Ma, svatko ima pravo dati ime po želji, ali ipak razmislite kako će biti tom djetetu kad odraste.

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Imam prijatelja koji se zove Lav! I baš mu stoji..nikad nisam cula da se tako netko zove, dok njega nisam upoznala.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Len mi fenomenalno! Iako ja volim da muška imena sadržavaju slovo R, jer mi zvuče snažno i uzemljeno, ali Len je , nisam nikad cula za to ime.
    Za Lav sam cula puno puta i isto mi je ok ime

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Mak-kao cvijet?

Ma, svatko ima pravo dati ime po želji, ali ipak razmislite kako će biti tom djetetu kad odraste.
    Da, Mak kao cvijet, kao Mak Dizdar, ..... Kako će im biti kad odrastu? Ja se nadam da će i Mak i Len biti sretni dječaci, a kasnije i muškarci.

MoMo avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
    Da, Mak kao cvijet, kao Mak Dizdar, .....
    Mozda tvoj Mak bude Mak kao cvijet, ali da je kao Dizdar onda je Mehmedalija Mak Dizdar
    U svakom slucaju, meni je to jako lijepo ime

Zrina avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Da, Mak kao cvijet, kao Mak Dizdar, ..... Kako će im biti kad odrastu? Ja se nadam da će i Mak i Len biti sretni dječaci, a kasnije i muškarci.
    Meni je Mak prekrasno ime- bio je moj favorit,ali sam se ipak predomislila je nam se rimuje sa prezimenom pa mislim da bi to ipak bilo malo previše.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ne Len je sasvim normalno ime vani...svi smo čuli za Leonardo Di Caprio i Leonardo da Vinci.... jer Len je skračena verzija od Leonardo...
    u ovakvom obliku leonardo se javlja u nas, italiji, španjoskoj i portugalu, a u drugim zemljama: lee, len, lenard, lenn, lennard, lennart, lennered, leonidas, leonides, leonis, lonnard … leo ...lenny
    i ne znaći Lav, nego baš odvažan, snažan kao lav

kao šta moja mala nije Antonija već Tonia, sukladno s tim da je moja baka bila Tona a dok nije došla u Split, tamo je postala Tonka

Mak-kao cvijet?

joj nasmijala si me, ne dugo e kao Lin, Lijen, Len, već brzo i kratko, a i btw. pitanje je di će to dite odrast, jer kad bi tako gledali u nekim zemljama se smiju našim najnormalnijim imenima, sad smo u Istri koja je multinacionalna i baš otvorena prema svemu, možda se vratimo u Split, a možda kod njegovih u Italiju, a možda kod moje rodbine u Švedsku, Ameriku...svejedno smatram to univerzalnim imenom čak i ako ode u Kinu

btw. baka mi se prezivala Ivica

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

i ja isto...i za sve Romane, Simone, Mate, Ante, Duje i ostale......

Nitenaja avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Meni su lijepa stara hrvatska imena,tako da imamo Juraja,u listopadu nam stiže Grgur,Grga.Curica isto ima domaće ime.Lijepo mi je čuti i ova modernija imena(Max,Tin,Sven,...),no mislim da su se imene masovno počela izmišljati,npr.čula sam nedugo ime Noemi,djevojčica iz susjedne ulice,kao da se imenom pokušava djete istaknuti,ili... sam ja konzerva!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj Nitenaja prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su lijepa stara hrvatska imena,tako da imamo Juraja,u listopadu nam stiže Grgur,Grga.Curica isto ima domaće ime.Lijepo mi je čuti i ova modernija imena(Max,Tin,Sven,...),no mislim da su se imene masovno počela izmišljati,npr.čula sam nedugo ime Noemi,djevojčica iz susjedne ulice,kao da se imenom pokušava djete istaknuti,ili... sam ja konzerva!
    noemi je biblijsko ime

meni bi prekrasno ime bilo zvir odd. na čakavštini izvor, što je i ime riječkog izvora - zvir. no, za dobar dio ljudi to bi bila samo zvijer

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Pa ja ću poludit

Više mi se ne sviđa ime koje smo odabrali za (eventualnog) sina.

Trebam nove prijeloge. Ime ne smije završavati na slova L, K, N, R ili S jer će biti teško izgovoriti s prezimenom. Možda bi bilo najbolje da završava na samoglasnik, a nijedno mi takvo ime ne pada na pamet, osim Ivano, što mi ne dolazi u obzir.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 29.08.2012. at 14:06

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa hrpa ih završava na samoglasnik
    marko matko natko nikola luka lovro mario dario grga karlo vito bruno

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

toni toma saša vanja borna vili ratko roko matija

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj mishekica prvotno napisa Vidi poruku
    Pa ja ću poludit

Više mi se ne sviđa ime koje smo odabrali za (eventualnog) sina.

Trebam nove prijeloge. Ime ne smije završavati na slova L, K, N, R ili S jer će biti teško izgovoriti s prezimenom. Možda bi bilo najbolje da završava na samoglasnik, a nijedno mi takvo ime ne pada na pamet, osim Ivano, što mi ne dolazi u obzir.
    Muška imena koja završavaju na samoglasnik:

Nikola, Nino, Vito, Leo ili Leonardo, Toma, Marko, Luka, Ivo ili Ivica, Mario, Mirko, Roko, Darko, Dario, Silvio ili Silvije... ima ih cijela hrpa.

Ako imaš dubovačke krvi, onda može i Stijepo

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hvala, ništa od navedneog

Borna mi je predivno ime, ali se isto teško izgovara s prezimenom (zbog tog R).
    Većinu imena koja ste nabrojale imaju ili moji ili njegovi bratići / nećaci / prijatelji... Nitko od njih ne zaslužuje da mi se dijete zove po njemu (ili da MISLI da se zove po njemu ).

Ma ne mora biti na samoglasnik, samo kažem da bi realno bilo lakše Smije završavati na, recimo, D ili T. To se da izgovoriti. I neću Vida

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Hm, od navedenih možda može Karlo. Vidjet ću hoće li mi se sutra sviđati.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa ako hoćeš nešto neobično, daj djetetu ime Kalisto ili Brcko... (mi na poslu obično tako predlažemo imena kad netko treba dobiti dijete ili unuka i super se zabavljamo...)

Može i Bartolomeo, ali to bi lako mogli kratiti u Bartol (što ne zadovoljava kriterije).

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ima i Maro

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj tangerina prvotno napisa Vidi poruku
    ima i Maro
    Ma mi smo tu totalni kontinentalci.
    Tako je kolega, inače Zagorac, nazvao sina Roko. Mislim, lijepo mi je ime, hrvatsko je itd., ali uz njegovo totalno zagorsko prezime zvuči naprosto smiješno. I to ne samo meni

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

A sad ozbiljno: Janko i Vinko su meni krasna imena, ali nisu nam pasala uz prezime

Kolege imaju sinove koji se zovu Hrvoje i Andrija

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Sad sam se sjetila imena Filip. To bi pasalo. Ne znam ima li muž nekog zadrtog neprijatelja s tim imenom.

Baš sam nedavno razgovarala s drugom trudnicom o tim imenima pa smo zaključile kako se sad vraćaju u modu ta neka, nazovimo, starinska imena. Meni se to baš ne sviđa pretjerano, bez uvrede ikome.
    S jedne strane imamo ta prastara imena hrvatskih kneževa i kraljeva koja su mi uvijek lijepa (osim Zdeslava i Tvrtka ), a s druge strane imamo ta imena naših djedova s kojima se ja nikako ne mogu pomiriti (npr. Franjo, Andrija, Đuro...).
    Dobro, koliko sam shvatila Peterlin je ipak malo starija od mene. Možda će se mojoj djeci (opet) sviđati takva imena kakva ja ne volim.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 29.08.2012. at 14:40

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Sad sam se sjetila imena Filip. To bi pasalo. Ne znam ima li muž nekog zadrtog neprijatelja s tim imenom.

Baš sam nedavno razgovarala s drugom trudnicom o tim imenima pa smo zaključile kako se sad vraćaju u modu ta neka, nazovimo, starinska imena. Meni se to baš ne sviđa pretjerano, bez uvrede ikome.
    S jedne strane imamo ta prastara imena hrvatskih kneževa i kraljeva koja su mi uvijek lijepa (osim Zdeslava i Tvrtka ), a s druge strane imamo ta imena naših djedova s kojima se ja nikako ne mogu pomiriti (npr. Franjo, Andrija, Đuro...).
    Dobro, koliko sam shvatila Peterlin je ipak malo starija od mene. Možda će se mojoj djeci (opet) sviđati takva imena kakva ja ne volim.
    Pa dobro si shvatila, ja sam okrenula 50 nedavno

Evo navodim još imena ljudi oko sebe, koja su generacijski između: Željko, Zdravko, Miljenko, Branko, Josip...

Ali nemam ništa protiv Filipa, više mi se sviđa nego Karlo. To je ime bilo "in" prije dvadesetak godina. Ne možeš tome izbjeći. I moj stariji ima ime za kojim se okretalo pol parkića kad smo ga zvali. Najbolji prijatelj mu ima isto to ime i najbolji bratov prijatelj...

Uostalom, biraj po osjećaju iz srca, ne možeš promašiti... Kad dijete jednom dobije ime, rijetko ćeš pomišljati na to da se moglo zvati i drugačije.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Možda na kraju ipak bude Filip. I mužu se sviđa. Zanimljivo je da nemamo nikog s tim imenom, čak ni u najdaljoj familiji. Imam par kolega iz srednje / s faksa, ali mi nikad nisu bili niti posebno dobri, ni posebno loši, tako da nema negativnih emocija.

mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

I, da, što se tiče pošasti imena... Sad ima TOLIKO tih klinaca koji se zovu Noa, Jan, Vito ili Vid, da to nije normalno.
    Mislim, divna imena, ali mislim da je došlo do zasićenja.
    Posljednje uređivanje od mishekica : 30.08.2012. at 14:53

medena8 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo da se i ja javim, mada je jos rano i ne znamo spol... Nekako oduvijek prizeljkujem djecaka i imam ime kojem mi nema premca, a evo gore procitah i znacenje... sad mi je jos draze. Dakle, Leni

BuBA avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

meni je Šimun predivno ime

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

I, da, što se tiče pošasti imena... Sad ima TOLIKO tih klinaca koji se zovu Noa, Jan, Vito ili Vid, da to nije normalno.
    Mislim, divna imena, ali mislim da je došlo do zasićenja.
    Pa da, uvijek to ide generacijski...

U mojoj generaciji u svakom je razredu bilo nekoliko Davora, Damira, Darka i Branka... Od cura svaka treća se svala Sanja, Tanja, Dubravka ili Marina. Prije toga je bila najezda ruskih imena tipa Igor, Boris, Tamara i slično (i danas mi se sviđaju, bila su mi ok ali ne pašu uz austrougarsko prezime).

Nakon toga su isplivala imena prethodnih generacija pa su dečki počeli dobivati imena svojih djedova - Martin, Matej i slično. Kad je moja prijateljica prije 25 godina kćeri dala ime Barbara (po svojoj baki Barici) mnogi su se čudili - uuuu, starinsko ime! Ime je vrlo brzo došlo na listu popularnih.

Sad su popularni ovi koje si ti napisala, ali ima i stariih ljudi koji se tak zovu (Vid Balog mi prvi pada na pamet)

Nema to veze. Kad nađete ime koje vam "sjedne", znat ćete da je to ok i analitika će ostati samo ovdje, na forumu i sličnim mjestima. A drugi ljudi se naviknu čak i kad im izbor djetetovog imena u prvom trenutku nije baš po volji.

Filip

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj ovca_i_janjad prvotno napisa Vidi poruku
    noemi je biblijsko ime

meni bi prekrasno ime bilo zvir odd. na čakavštini izvor, što je i ime riječkog izvora - zvir. no, za dobar dio ljudi to bi bila samo zvijer
    Ajme, Zvir, prepre
    Da imam još jednog sina sigurno bi ušlo u uži izbor, i strpljivo bi objašnjavala značenje
    Super bi se uklopilo s ostalima.

Jedno od boljih imena koje sam čula nedavno - Vihor, ali tu treba pogoditi i karakter djeteta. Ne mogu zamisliti nekog kmečavca (poput mog starijeg npr.) da se tako zove.
    I Jasen mi je lijepo.

thaia28 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

jako mi se sviđaju stara imena - Trpimir, Višeslav, Zdeslav, Bartol no MM nije oduševljen; favorit mi je Tvrtko, ali nam to nikako nikako ne paše uz prezime
    zasada je Filip

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ajme, Zvir!
    predivno nešto!

tko na ovim stranicama ne nađe nešto za svoje dijete, vjerojatno ni neće
    ima doista predivnih imena

gdje nam je Kaae

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Zvir je predivno.
    Meni je za mog prvorodjenog bio favorit Niksa.
    Trampolina imas pravo za vihora I jasena, isto tako ne mogu Ognjena zamisliti kao plavusana.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme, Zvir, prepre
    Da imam još jednog sina sigurno bi ušlo u uži izbor, i strpljivo bi objašnjavala značenje
    Super bi se uklopilo s ostalima.

Jedno od boljih imena koje sam čula nedavno - Vihor, ali tu treba pogoditi i karakter djeteta. Ne mogu zamisliti nekog kmečavca (poput mog starijeg npr.) da se tako zove.
    I Jasen mi je lijepo.
    uh, i tako paše na moju nevu i zoru. vidim se kako a njišemo pjevajući ​zvira voda iz kamena, lipa studena

još dodajem imena sinova djevojke s kojom sam dijelila kupaonicu u studentskom domu - val (uobičajenije) i sol (zaista neobično)

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaae ima ime vec par tjedana pa se ne javlja.

Nemamo jos middle name, ali i ovo je pocetak. Osim ako ne izadje van vristeci da on nije jedan od tih.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

pa da
    javljala si se dok si nas zlostavljala
    a sad kad bi trebalo podijeliti informaciju, ušutila se ko čir na g****i

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

To sigurno nikad nisi imala jedan od tih cireva... ta cuda ne sute. (Moj jedan jedini se zvao Pero, samo da znate, kad smo vec kod imena za decke. :rofl: )

Hm, sad da u isti post naguram i ime buduceg sina?

Ajd dobro. Markus.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

imam jednoga u obitelji

lijepo ime

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove