joj kaae jesi teskabas me zanima kako ce se na kraju bebica zvati
meni su lijepa Benjamin,Adin,Dean,Bojan,Leon....
Albert-rijetko i lijepo ime
ja odlučila a na mm je da se složi.
bit će Krsto.
već ga tako zovem.
Sitno brojimo do dolaska malog Maka.
Nismo htjeli ni tradicionalno ime (jer nismo ni mi), ni često, ni sa x i y, a opet smo htjeli neko koje će se slagati s dugim prezimenom na ić. E sada, nama je odmah nekako sjelo za naše dijete, zemljano je, prirodno, jednostavno, ali reakcije su svakakve. Naši prijatelji su oduševljeni, nekako im je sjelo, mojima također, svekrvići su malo u čudu kao i neki poznanici. To nas ne dira jer da se zove kako god bilo bi komentara. Premda je popis bio dug i imao dosta lijepih imena izgleda da nijedno drugo nama nije bilo za našeg mališu.
ja sam odustala, prvo dite s ex. ja sam tila Roko,a on je htio Duje, ispala je curica srećom pa smo se lako dogovorili, inače ne znam kako bi...
sad kad imam "normalnog" MM koji poštuje moje želje i ne pravi problem oko ničeg mali se opet ne može zvat Roko jer je to jedno od njihovih talijanskih prezimena, naravno pravopisno drugačije i opet se ništa od ovih šta se meni sviđaju ne slaže s njegovim prezimenom.... za sada je Len-germansko znaćenje snažan kao lav....
al čekam dok se ne rodi...tek tad ću odlučit da li mu "stoji" to ime![]()
Len! Zanimljivo... I like.
Ja sam baš zadovoljna s našim odabirom imena, Roman i Simonnadam se da ću i za par godina tako misliti, jer nekad ti se neko ime odjednom uopće više ne sviđa.
Mak-kao cvijet?
Len-niste u Primorju, zar ne? Mi tako kažemo za lijen.
Ma, svatko ima pravo dati ime po želji, ali ipak razmislite kako će biti tom djetetu kad odraste.
Imam prijatelja koji se zove Lav! I baš mu stoji..nikad nisam cula da se tako netko zove, dok njega nisam upoznala.
Len mi fenomenalno! Iako ja volim da muška imena sadržavaju slovo R, jer mi zvuče snažno i uzemljeno, ali Len je, nisam nikad cula za to ime.
Za Lav sam cula puno puta i isto mi je ok ime
Ne Len je sasvim normalno ime vani...svi smo čuli za Leonardo Di Caprio i Leonardo da Vinci.... jer Len je skračena verzija od Leonardo...
u ovakvom obliku leonardo se javlja u nas, italiji, španjoskoj i portugalu, a u drugim zemljama: lee, len, lenard, lenn, lennard, lennart, lennered, leonidas, leonides, leonis, lonnard … leo ...lenny
i ne znaći Lav, nego baš odvažan, snažan kao lav
kao šta moja mala nije Antonija već Tonia, sukladno s tim da je moja baka bila Tona a dok nije došla u Split, tamo je postala Tonka![]()
joj nasmijala si me, ne dugo e kao Lin, Lijen, Len, već brzo i kratko, a i btw. pitanje je di će to dite odrast, jer kad bi tako gledali u nekim zemljama se smiju našim najnormalnijim imenima, sad smo u Istri koja je multinacionalna i baš otvorena prema svemu, možda se vratimo u Split, a možda kod njegovih u Italiju, a možda kod moje rodbine u Švedsku, Ameriku...svejedno smatram to univerzalnim imenom čak i ako ode u KinuMak-kao cvijet?
Len-niste u Primorju, zar ne? Mi tako kažemo za lijen.
Ma, svatko ima pravo dati ime po želji, ali ipak razmislite kako će biti tom djetetu kad odraste.
btw. baka mi se prezivala Ivica![]()
Meni su lijepa stara hrvatska imena,tako da imamo Juraja,u listopadu nam stiže Grgur,Grga.Curica isto ima domaće ime.Lijepo mi je čuti i ova modernija imena(Max,Tin,Sven,...),no mislim da su se imene masovno počela izmišljati,npr.čula sam nedugo ime Noemi,djevojčica iz susjedne ulice,kao da se imenom pokušava djete istaknuti,ili... sam ja konzerva!
Pa ja ću poludit
Više mi se ne sviđa ime koje smo odabrali za (eventualnog) sina.
Trebam nove prijeloge. Ime ne smije završavati na slova L, K, N, R ili S jer će biti teško izgovoriti s prezimenom. Možda bi bilo najbolje da završava na samoglasnik, a nijedno mi takvo ime ne pada na pamet, osim Ivano, što mi ne dolazi u obzir.![]()
Posljednje uređivanje od mishekica : 29.08.2012. at 14:06
pa hrpa ih završava na samoglasnik
marko matko natko nikola luka lovro mario dario grga karlo vito bruno
toni toma saša vanja borna vili ratko roko matija
Hvala, ništa od navedneog
Borna mi je predivno ime, ali se isto teško izgovara s prezimenom (zbog tog R).
Većinu imena koja ste nabrojale imaju ili moji ili njegovi bratići / nećaci / prijatelji... Nitko od njih ne zaslužuje da mi se dijete zove po njemu (ili da MISLI da se zove po njemu).
Ma ne mora biti na samoglasnik, samo kažem da bi realno bilo lakšeSmije završavati na, recimo, D ili T. To se da izgovoriti. I neću Vida
![]()
Hm, od navedenih možda može Karlo. Vidjet ću hoće li mi se sutra sviđati.![]()
Pa ako hoćeš nešto neobično, daj djetetu ime Kalisto ili Brcko... (mi na poslu obično tako predlažemo imena kad netko treba dobiti dijete ili unuka i super se zabavljamo...)
Može i Bartolomeo, ali to bi lako mogli kratiti u Bartol (što ne zadovoljava kriterije).
A sad ozbiljno: Janko i Vinko su meni krasna imena, ali nisu nam pasala uz prezime
Kolege imaju sinove koji se zovu Hrvoje i Andrija
Sad sam se sjetila imena Filip. To bi pasalo. Ne znam ima li muž nekog zadrtog neprijatelja s tim imenom.
Baš sam nedavno razgovarala s drugom trudnicom o tim imenima pa smo zaključile kako se sad vraćaju u modu ta neka, nazovimo, starinska imena. Meni se to baš ne sviđa pretjerano, bez uvrede ikome.
S jedne strane imamo ta prastara imena hrvatskih kneževa i kraljeva koja su mi uvijek lijepa (osim Zdeslava i Tvrtka), a s druge strane imamo ta imena naših djedova s kojima se ja nikako ne mogu pomiriti (npr. Franjo, Andrija, Đuro...).
Dobro, koliko sam shvatila Peterlin je ipak malo starija od mene.Možda će se mojoj djeci (opet) sviđati takva imena kakva ja ne volim.
Posljednje uređivanje od mishekica : 29.08.2012. at 14:40
Pa dobro si shvatila, ja sam okrenula 50 nedavno
Evo navodim još imena ljudi oko sebe, koja su generacijski između: Željko, Zdravko, Miljenko, Branko, Josip...
Ali nemam ništa protiv Filipa, više mi se sviđa nego Karlo. To je ime bilo "in" prije dvadesetak godina. Ne možeš tome izbjeći. I moj stariji ima ime za kojim se okretalo pol parkića kad smo ga zvali. Najbolji prijatelj mu ima isto to ime i najbolji bratov prijatelj...
Uostalom, biraj po osjećaju iz srca, ne možeš promašiti... Kad dijete jednom dobije ime, rijetko ćeš pomišljati na to da se moglo zvati i drugačije.
Možda na kraju ipak bude Filip. I mužu se sviđa. Zanimljivo je da nemamo nikog s tim imenom, čak ni u najdaljoj familiji. Imam par kolega iz srednje / s faksa, ali mi nikad nisu bili niti posebno dobri, ni posebno loši, tako da nema negativnih emocija.![]()
I, da, što se tiče pošasti imena... Sad ima TOLIKO tih klinaca koji se zovu Noa, Jan, Vito ili Vid, da to nije normalno.
Mislim, divna imena, ali mislim da je došlo do zasićenja.![]()
Posljednje uređivanje od mishekica : 30.08.2012. at 14:53
Evo da se i ja javim, mada je jos rano i ne znamo spol... Nekako oduvijek prizeljkujem djecaka i imam ime kojem mi nema premca, a evo gore procitah i znacenje... sad mi je jos draze. Dakle, Leni![]()
Pa da, uvijek to ide generacijski...
U mojoj generaciji u svakom je razredu bilo nekoliko Davora, Damira, Darka i Branka... Od cura svaka treća se svala Sanja, Tanja, Dubravka ili Marina. Prije toga je bila najezda ruskih imena tipa Igor, Boris, Tamara i slično (i danas mi se sviđaju, bila su mi ok ali ne pašu uz austrougarsko prezime).
Nakon toga su isplivala imena prethodnih generacija pa su dečki počeli dobivati imena svojih djedova - Martin, Matej i slično. Kad je moja prijateljica prije 25 godina kćeri dala ime Barbara (po svojoj baki Barici) mnogi su se čudili - uuuu, starinsko ime! Ime je vrlo brzo došlo na listu popularnih.
Sad su popularni ovi koje si ti napisala, ali ima i stariih ljudi koji se tak zovu (Vid Balog mi prvi pada na pamet)
Nema to veze. Kad nađete ime koje vam "sjedne", znat ćete da je to ok i analitika će ostati samo ovdje, na forumu i sličnim mjestima. A drugi ljudi se naviknu čak i kad im izbor djetetovog imena u prvom trenutku nije baš po volji.
Filip![]()
Ajme, Zvir, prepre
Da imam još jednog sina sigurno bi ušlo u uži izbor, i strpljivo bi objašnjavala značenje
Super bi se uklopilo s ostalima.
Jedno od boljih imena koje sam čula nedavno - Vihor, ali tu treba pogoditi i karakter djeteta. Ne mogu zamisliti nekog kmečavca (poput mog starijeg npr.) da se tako zove.
I Jasen mi je lijepo.
jako mi se sviđaju stara imena - Trpimir, Višeslav, Zdeslav, Bartol no MM nije oduševljen; favorit mi je Tvrtko, ali nam to nikako nikako ne paše uz prezime
zasada je Filip![]()
ajme, Zvir!
predivno nešto!
tko na ovim stranicama ne nađe nešto za svoje dijete, vjerojatno ni neće
ima doista predivnih imena
gdje nam je Kaae
Zvir je predivno.
Meni je za mog prvorodjenog bio favorit Niksa.
Trampolina imas pravo za vihora I jasena, isto tako ne mogu Ognjena zamisliti kao plavusana.
Kaae ima ime vec par tjedana pa se ne javlja.
Nemamo jos middle name, ali i ovo je pocetak. Osim ako ne izadje van vristeci da on nije jedan od tih.![]()
pa da
javljala si se dok si nas zlostavljala
a sad kad bi trebalo podijeliti informaciju, ušutila se ko čir na g****i
To sigurno nikad nisi imala jedan od tih cireva... ta cuda ne sute. (Moj jedan jedini se zvao Pero, samo da znate, kad smo vec kod imena za decke. :rofl: )
Hm, sad da u isti post naguram i ime buduceg sina?
Ajd dobro. Markus.
imam jednoga u obitelji
lijepo ime