Kod nas su u igri Andro, Bran, Šandor i Dimitri. Kaj mislite?
Kod nas su u igri Andro, Bran, Šandor i Dimitri. Kaj mislite?
Dimitri i Andro su u uskom krugu. A vidjet ćemo. Možda bude curka![]()
nemoj Andro, nece moci na ljetovanje u dubrovnik sljedecih sto godina
Dmitrij je moje naljepše musko ime , Tina sto god odlucila tvoja je beba pa budes vidjela dok ga vidis koje mu ime bude najbolje ime pristajalo. tak sam ja kalkulirala između katrina i anabela pa imam katrinu!
a Šandora ima, ipak je to više domaće ime
Nije da tražim neko ime koje je rijetko i egzotično. Ali opet ne bih nazvala sina npr. Luka jer je to sada često ime. Nemojte me krivo shvatiti - Luka je krasno ime, ali je stvarno često. Ja imam ime koje je u osamdesetima žarilo i palilo. Od 15 cura u razredu 8 nas je imalo to ime. Tako da to ne bih htjela za svoje dijete. Kćer mi se zove Ena. Nije strano ime, nije neka egzotika, ali opet nema ih puno. Bar u Zagorju. Ima brdo Ema i Eva, ali Ena baš nema.
šandror je koliko znam mađarska inacica hrvatskog imena Aleksandar,jedna od mojih dragih prijateljica ima curicu koja se zove luka.Nisi uopce izabrala egzoticna imena.
Meni je Andro baš lijepo ime, nije ni Dmitrij loše ali malo je zeznuta deklinacija ono kako bi ga dozivali nekako se lomi jezik a tek kad ga djeca u vrtiću budu zvala, ali dobro zvuči ovako i neobično je
Posljednje uređivanje od Mali Mimi : 30.03.2014. at 22:03
Dmitrij je Medvev a posto je stanje sa Rusijom i Ukrajinom,ne bas sjajna.....a i moje je ime je rusko pa imam slicna iskustva, a Mojaa katrina je ispala ukrajinka....
![]()
jako lijepo, i nama je bilo u igri za drugo dijete... ali ipak je stigla cura
Hjooj. Mi imamo muke :D
On voli neobicna imena koja se meni uopce ne svidaju i cudna su previse...
Uspjela sam ga nagovoriti na Leonarda ako je decko.. tj Leo al je na kraju Leonardo..![]()
Mi cemo nazvat naseg decka JAN![]()
Kao što napisah na forumu za imena za curice, nisam nit udana nit trudna, ali obožavam imena i njihovu etimologiju.
Muško ime koje mi je favorit za sada je Rok.
Još su mi lijepa i Andrija, Jan, Adrian...
Adrian je i meni jako lijepo, ili Jadran jos ljepse. Ja nosim djecaka i sad smo poceli razmisljati malo o imenu. Kako mi je muz Turcin, ime bi trebalo biti nesto sto je lako izgovorljivo i mojoj i njegovoj familiji, a opet da ima neko lijepo znacenje. Dobra stvar je sto je u Turskoj sasvim uobicajeno davati dva imena, a u svakodnevnom zivotu koristi se ono drugo. Tako da imamo malo prostora za odabrati dva imena, tursko i hrvatsko.
Turska imena cesto imaju predivna znacenja, povezana s nebom (ona predmuslimanska), samo ta imaju turske diftonge koji se tesko izgovaraju. Mislimo nesto tipa Demir ili Kaya, mozda cak Toprak (jer znaci zemlja, i recimo spada u moderna, nevjerska imena). Za hrvatsko ime jos nisam sigurna, nekako se nadam da cu se jednog jutra probuditi i da ce mi samo doci.
Od hrvatskih imena obozavam ime Jagor, Donat, Andrija, Duje (Dujam), Petar, a znam i jednog Velebita koji je fenomenalna osoba, pa mi je i ime drago.
S curom uopce nije bilo problema, ali je i izbor modernih imena puno puno veci.
Adrian - prekrasno!
Moram priznati da m je ovo prvo musko ime koje mi je nakon duuugo vremena zapelo za uho
I uopce ga se nisam sjetila do sad
Meni je od muslimanskih lijepo Mehmet.
A sviđa mi se i varijanta -Arian.
Posljednje uređivanje od Lilly-rosalie : 21.04.2014. at 01:50
Može neki prijedlog za muško ime koje je rijetko, nije biblijsko i nije talijansko, niti staroslavensko?
Alek
Aleksa
Strahinja
Janko
Tibor
Sent from my iPhone using Tapatalk
Svibor mozda?
Val mi se jedino sviđa od predloženih, čini se da me teško zadovoljiti.Znate li neko moderno ime, ali rijeđe... Čini se da mi pašu malo pomodnija imena.
![]()
Posljednje uređivanje od Imogen : 26.04.2014. at 14:57
Danas na jednom automobilu oznaka: Jošua (dječak) i Noa (djevojčica)
Nisam do sada čula za niti jednog Jošuu, a niti za djevojčicu Nou.
Za curicu Nou bome ni ja...dečeci ima podosta al,vidiš nije loše za curicu.
A Jošue znam samo dva malca,jedan od naših kumova i čim sam čula to ime zaljubila sam se.
Jona je OK ime.