Naš će se dečkić zvati Tin, to ime nam se od početka svidjelo. I tražeći neko drugo ime nikako ne nalazimo ništa što nam se sviđa kao ovo.
Meni se to ime prije sviđalo, ali sam saznala da Tin na hindskom znaci "tri" pa mi se prestalo sviđati.
Tin na hindu znači kositar
ne znam što je hindski jezik
ali možda je trica nekome nešto stvarno strašno
puno strašnije od kobile
Isto što i hindu :D sluzbeni jezik u Indiji
Za kositer ne znam, znam da smo na jezicnima učili brojeve pa zato znam..
Ne kazem ja da je 3 nekakvo strasno znacenje, samo meni osobno nije nesto
a tko zna što naša imena znače na nekim svjetskim jezicima
možda sam ja kora od drveta, a ti limena posuda
važno je da se nekome ime sviđa i da na poznatijim jezicima baš ne znači - govno
a rječnik kaže da tin na hindu jeziku znači kositar
nikakva trica
a viš da je i na hindu
https://translate.google.hr/?hl=hr&t...er=0#hi/hr/tin
ahahahahaahahhaahahah
to ne znam pročitati
pa pristajem i na kositar
Hahaha nije devanagari težak त- je naše normalno t, ी je dugo i, a न je n. Ili brojkom ३
Naravno, svatko bira ime koje mu nesto znaci. Da meni znaci nesto broj tri, vjerojatno bi ovo ime doslo u obzir.
Meni se broj 4 vrti u zivotu, a na hindskom je 4 चार (čar) pa mi ni to ne odgovara :D
Zapravo bi moglo biti univerzalno, s laganom prednošću za muško.
Moja je lista imena je malo veca haha: leon, arijan, noa, mihael, dorijan hmmmmm?
Mojih top 5: Andrija, Domagoj, Bartol, Aleksandar, Filip
A kaj kažete na ime Toma? To je MM-u zapelo i hoće me nagovoriti! Nekako mi ne sjeda...a uostalom, kao da će biti muško![]()
I ja isto volim starinska imena i bitno nam je oboma da bude tradicionalno hrvatsko kršćansko ime. MM bi žarko želio to ime. To ime nosi njegov otac, no nije ni zbog tog već zbog biblijskog značenja samog imena. Ne znam...za sad mi ne zvuči lijepo, jer u kraju gdje sam ja rođena naglasak bi bio na krivom slogu i onda mi ružno zvuči. Možda se s vremenom i predomislim i ispravljam sve svoje kad se krenu obraćat djetetu![]()
Andrija i Toma su mi super
Šimun mi je baš jako lijepo
moji favoriti su Šimun i Nikola, Luka mi je isto divno iako ih u zadnje vrijeme zaista ima puno
Šimun je isto lijepo ime! I Luka i Ivan su vrlo vjerojatno najbrojnija imena...Meni je Ivan najljepše muško ime, ali na žalost zauzeto - u bližoj rodbini postoji to ime i isto prezime pa bi bila dvojica imenjaka i prezimenjaka![]()
Ivan je predivno ime, stvarno je često, ali tako je moćno i profinjeno
Ja sam htjela da se dečko zove Toma. To mi je prelijepo ime.
Ali mm ne želi ni čuti. Lijepa su mi i Šimun i Petar. Tako da mi čekamo Petra.
Ja i dragi smo se odlucili za Kai, ali me brine da ce se ljudi sprdati
sa Kaj I Kai ovdje u Zagorju...razmisljam jos da Mu predlozim Vili, Leo ili Daniel....odustala Sam od Luka jer dragom zvuci ko Loco (on je Inace stranac)
Kai i Gerda
Kao u priči. Meni je ime lijepo, ali da, vjerojatno bi se ljudi zezali.
Ma ne treba se opterećivati time da li bi se ljudi zezali... Uostalom, zar nije lijepo da ljudi znaju odakle su ta imena došla? Uostalom, moje mlađe dijete je isto predmet takvih asocijacija na lektiru - njega obično pitaju "A gdje su ti detektivi?" Meni je drago da njegovo ime prepoznaju iz literature: http://www.superknjizara.hr/?page=kn...d_knjiga=44761
Jucer smo saznali da je decko i bas me briga sto je ucestalo meni se bas svidja Luka a sad spomenula sam Luka Toprak svom suprugu (Toprak je mislim spomenula Dilek ako se ne varam) i zaista mi je snazno i zvucno ime, i suprugu se svidja ali ja mislim da cemo ostati samo pri Luka i to je to..... Ma samo neka mi je zdrav a sve ostalo ce na svoje. Juhu.....Feeling happy!!!!
Jedno od cudnijih imena u zadnje vrijeme koje sam cula za decka je Zonični![]()
Ovo je neki žešći neologizam, Google ne izbacuje nista...
Da,da- mislim na to ime!
vjerujem ti, samo kazem da su roditelji u ovom slucaju bili (pre)maštoviti :D
Drage mame,voljela bih kada bi mi pomogle u traženju imena za dečkića,naime,muž mi je stranac i običaj je kod njih da dijete ima dva imena,tako da sada pokušavamo naći ime koje u sebi sadrži neko od hrvatskih slova kao što su č,š,ć...pomozite
Puno hvala svima,sada ih imamo dovoljno,kada se odlučimo obavijestim vas,pozdrav svima![]()
uff..ja sam sad totalno sva u imenima..neznamo još sigurno jel cura ili dečko..i baš se mislim kako ćemo odabrati ime jer smo i za drugu curku jedva odabrali, a da je bio dečko u prve dvije trudnoće teško bi odabrali ime jer meni osobno je lakše pronaći ime za curicu nego za dečka..Muž je u prve dvije trudnoće dok još nismo znali spol, za dečka spominjao ime Bruno..meni se to ime malo sviđalo, pa malo nije..a starija kćer želi ako bude braco da se zove Filip..Ni jedno od ta dva imena meni nisu skroz sjela na prvu loptu..ali nekako imam osjećaj ako nosim dečka da će se borba voditi između ta dva imena..
Oba su dobra imena i vrijede za cijeli život, prepoznatljiva su u svijetu kao muška imena, nisu predugačka, nemaju hrvatska slova.... pa vidi što bolje paše s prezimenom i ostalim imenima u obitelji. Iz iskustva - puno se lakše dogovoriti kad imaš dva, nego cijelu dugačku listu... Mi smo odustali od drugog odabranog imena za mlađe dijete jer je to ime u sebi imalo R (Marcel), a starije dijete je imalo problema sa govorom, pa sam se bojala kako će to izgovoriti.... Nije neki razlog, ali tako sam tada mislila.
Da, što više razmišljam o ovim imenima to mi nekako više sjedaju. Definitivne odluke nećemo donositi dok sigurno ne budemo znali jel dečko ili cura. Doktor je na zadnjem pregledu natuknuo da bi mogao biti dečko, ali čekamo sljedeći pregled da budemo sigurniji.
Ne volim dugačka imena, jer na kraju rjetko tko dijete zove pravim imenom, uvijek su tu nekakve skraćenice. Moja starija kćer se zove Nela i ne mali broj ljudi misli da joj je pravo ime Antonela.
u zadnje mi se vrijeme Šimun stalno mota po glavi....
new mom, evo još ideja za ime s hrvatskim slovima:
Željko![]()
Posljednje uređivanje od Peterlin : 13.06.2014. at 14:35