Ne moraju si pasati. Nije uvjet. Zapravo, preferiram različitost, a ne da si budu kompaktna.
Ne moraju si pasati. Nije uvjet. Zapravo, preferiram različitost, a ne da si budu kompaktna.
Karlo :D salim se iako jako volim to ime. Imam ga cak tetoviranog :p
Jel vec netko predlozio Neo ?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
To je on meni predložio, ali ne sviđa mi se nikako. Zapravo, većinom imena koja počinju na S mi u startu otpadaju.
Neo, lik iz Matrixa, a glumi ga nekad mi zgodni, a danas samo vječito izbezumljeni Keanu. Ne.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 11.04.2016. at 17:48
Zna jednog šu**a po imenu Leon, a Noel skupa s prezimenom bi bilo bizarno.
Kakav keanu reeves.
Citala sam na netu da Neo na latinskom znaci,nov a ima i staro africko znacenje dar zivota
Vidjeli smo glumca Adrien Brodya preksinoć, koji nam je oboma drag. Rekao on "Adrijan". Ja: "Andrija?" Odbio je oba imena.
Adrijan
Nemoj zavrsit ko moji samnom. Nisu znali sta bi, nikako se dogovorit i na kraju je stara zadnji dan otisla samnom na opcinu i upisala mi prvo ime koje se sjetila.
Sa burazom su zato riskirali, dogovorili smo se da ako bude brat, da mu ja dajem ime, kakvo god da je. I stvarno su mi to ispunili. Samo da njih to ne zapadne, sigurna sam![]()
Igor, Dani(j)el, Denis, Dino, Dean, žbrkljo..
Ovo sam kopirala sa nekog foruma, možda nađeš inspiraciju...
Lucas, Rafael, Roko, Diego, Noel, Noa, Neo, Liam, Emanuel, Evan, Sven, Ray, Kian, Adrian(o), Enzo, Nolan, Maks(im), Rio, Marin, Teo, Leo, Mauro, Leandro, River, Reno, Kai, Gael, Tian, Bruno, Ian, Raul, Orlando, Alex(ander)
Jadran
Neprežaljena muška imena su mi Kries i Zvir (izvor).
Ali mislim da nisu konkurentni u ovom slučaju![]()
Ne, mislila sam kompaktna. Kao puzzle slagalica. Ili dio nekog uređaja koji nasjeda na drugi, a funkcioniraju kada se spoje. Tipa spremnik usisavača i ostali dio. Želim percipirati djecu kao individue, a ne kao slagalice koja ne idu jedna bez druge.
Na kompatibilnost moram paziti kod prezimena, jer je kratko i ne pristaje uz svako ime.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 12.04.2016. at 05:20
meni je to jako smješno kad starci od 2-3 mjeseca od začeća znaju koji je spol i nemogu se odlučiti još mjesec dana nakon rođenja, recimo to se desilo i mojoj frendici, i onda su rekli ajmo danas nekaj zmislit da na općina ne stavi svoje ime
zato sam ja pametnije postupila bar ja tak mislim pa smo odma u startu tj. nakon 5 mjeseca trudnoće, jer sam tek s više od 4 saznala da sam trudna dva imena muško i žensko, i posle smo samo smišljavali ono kaj nam fali, nismo pri tome gledali dal paše to detetu nego kak se nama hoće i ispalo je sasvim ok.
a onda su tvoji još veći p.... nek ja, tj. moj doktor, nemoj zamerit
Posljednje uređivanje od jelena.O : 12.04.2016. at 12:14
Curke, izluđuje me traženje imena za drugog sina.
Prvi ima jako rijetko (skandinavsko) ime i htjela bih da slično ima i drugi.
Svakakva mi imena padaju na pamet, ali dragi ulaže veto na sve (to im, valjda, ide u opis posla).
Tražim, dakle, rijetko, kraće ime (po mogućnosti, ali ne isključivo, skandinavsko).
Pa, idemo, dajte prijedloge, raspištoljite se!![]()
Nedavno smo upoznali malog Odina. Yngvie mi je super. I Ragnar iz Vikinga. Mislim, za nečije tuđe dijete.
Ivar, Ivor, Sven, Bjorn, Torvald, Erik, H(a)akon, Haldor, Halvar, Harold, Vigo, Magnus, Lars, Kai, Larson, OlafRalf, Rolf...
("Kristina Lavransova kci" mi je bila jedna od must knjiga u pubertetu, tamo hrpa lijepih/zanimljivih imena... Plus jos Kristina samo sinove radjala...)
Ja sam jucer vidjela jednu tablu za odvjetnika koji se zove Eol. Pa tko voli![]()
Zuta, ma znam značenje, ali mi taj pridjev ne ide uz ime, što ću...zato sam pitala![]()
Alek, Aren, Donar, Ebbe, Egil, Elof, Ingo, Gerd, Janik, Kirk, Kris, Loki, Malin, Olan, Oscar, Van.
I gore je vec napisano Bjorn, Eric/k i Rolf.
Kris i Oscarto su nasi nadimci
Ugravirali smo ih na prstenje uz znak infinity
Za sina sam ja htjela Oscar ali dragi nije htio cuti.
Znam samo djevojcice po imenu Malin, niti jednog djecaka.
I Jens nam je susjed. Nazalost ga zovu Dzens jer nemaju pojma.![]()
galicia, Ian je rijetko i lijepo ime, svugdje čitljivo i izgovorljivo
Pozdrav...pomagajte,mislim se između tri imena za dječaka.Dakle Marko ,Šimun ,Petar .. koje se vama najviše sviđa
Od predloženih na ovoj stranici večeras ću mu pročitati:
Igor, Evan, Gael, (Nolana već imamo u užem), Donat.
Kako se čita? Kriiis? Ili Kri(j)es?
Zapravo si u pravu. Mislila sam na imena za brata i sestru kao što su: Marijan i Marijana, Antonio i Antonija, Toni i Tonka. Takva. Može se reći da su kompatibilna. Zvuči manje prese*avaju*e.
@galicia, ja sam se sjetila imena Mads, po onom zgodnom glumcu, a ima i Ville, po pjevaču.
Šimun, Marko ili Petar ...?
Hvala, curke, na angažmanu.
Od imena koje ste napisale neka su mi divna, ali imaju već uložen veto od 50% roditelja (čitaj: oca).
Neka ne želim zbog slova kojih nema u našoj abecedi.
Da smo u govornom području u kojem tor ne znači obor i gdje postoji glas th, zvao bi se Thor.
Ivor je otpalo jer sam ih u zadnje vrijeme previše upoznala.
Ian mi je prije 15 godina bio favorit, ali toliko je Janova (pa i Iana) niknulo da je i to otpalo.
Velim, ne moraju nužno biti skandinavska imena. Samo da su kraća, rijetka i zvučna (meni).
Aren mi je super, recimo. Ili Ares. Arno. Dion ili Dioniz. Dante. Galen.
Odličan nadimak mi je Vili, ali ne nalazim meni zvučno ime kojega bi se u nj skratilo (Viliamovi ne dolaze u obzir, Vilibald mi nekako nije, Vilim također).
Žutaminuta, od ovih koje ćeš mužu predložiti, meni je najljepše ime Nolan.