Janko - prijedlog za mlađeg brata Jurju
Naravno da bi mu mogli pjevati "Beži Jankec, beži Jankec...."
Sa svakim imenom se to može napraviti.
Janko - prijedlog za mlađeg brata Jurju
Naravno da bi mu mogli pjevati "Beži Jankec, beži Jankec...."
Sa svakim imenom se to može napraviti.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.11.2018. at 14:33
Peterlin, al Franova ima vec dosta, a ja bi neko ne tako cesto ime. Recimo Lori i Zari ima mozda jos 1-2 s kojima nismo u nekom blizem kontaktu, a dosle su i poslije mojih cura
A možda Frano, kao Frano Lasić - tako mi se sviđao u mladosti...
S druge strane, možda treba promisliti izvan kutije. Uzmite kalendar ili popis imena, sjednite zajedno i birajte... Moglo bi biti zabavno.
Mi smo tako odabrali ime mlađem sinu, a kasnije se pokazalo da ga mm ima u svom obiteljskom stablu u starijim generacijama
Kod nas je bio uvjet da nema slovo R u imenu (jer je stariji sin imao teškoća u razvoju govora, pa smo birali ime koje je lakše izgovoriti), da nema kvačica i sličnih slova specifičnih za ovo govorno područje i da je europski/svjetski prepoznatljivo muško ime koje je teško iskriviti i koje postoji baš u tom obliku u većini jezika https://en.wikipedia.org/wiki/Emil_(...)#Translations
jedino što sam ja htjela izbjeći je ime iz moje i njegove obitelji , bilo je teško jer je netko natuuknuo već porodiljno ime, kojeg ima i moj muiž ali kao krsno ime,
a muž je zahtjev dao da ime dečkiju bude u skladu s prezimenom, moram li reći da su mi za prvo ime tada smo odmah itzabrali i muško i žensko ime bilo ili sva imena dečkiju iz moje obitelji koji pašu u kriterij ili dalmatinska imena, što sma odmah prekrižila, kasnije mi je bilo lakše, napose kad je curaka došla, ali tada je trebalo izabrati i muško, jer sam ni za jedno dijete nisam htjela znati spol do rođenja. pitali jednom, rekla ne, i tak bilo do kraja. za treće me žena u rodilištu puta koji je spol, znatiželjno pitam , a kaj je to važno, da ona može izabrati rozi ili plavi fascikl jedan od drugog udaljen samo pol metra, ma hajde, pol sekunde posla. njoj upitnici nad glavom. ali bilo je po mom.
Frano je i sad in, i kao ime i kao pojava.