a ako bude dečko Jakob ili Jakša!!
inace moje najljepše muško ime je Dmitrij ali ima problem sa tim imenom u Hrvatskoj kao i ja sa svojim a jos su mi lijepa : Nikolaj, Jerko, Janko. Ne volim kratka imena moje je dugo i ponosna sam na njega jer u Hrvatskoj ga ima samo 50 osoba ali to su zene u godinama ili bake!
Kaj je čudno? Ja imam normalno i uobičajeno ime, jedno od poznatijih u povijesti Hrvata, ali mi je svejedno nekoliko ljudi komentiralo da imam srpsko ime, a jedan čovjek me čak i pitao da li sam srpkinja
. Meni je to svejedno, ali u nekim krajevima to može predstavljati problem.
baš sam bedasta! zaboravila sam da ima primitivaca koji na temelju imena određuju tuđu nacionalnost
nikad mi to neće biti jasno. sad sam se sjetila da su me nekad davno uvjeravali da sva prezimena koja završavaju na -vić su srpska.
Posljednje uređivanje od ljubilica : 03.10.2013. at 17:55
da ljubi moje ime je i rusko i srpsko onda mi svi pitaju da li sam sa j ili ij a ja samo sa e.Onda ih to jos vise zbunjuje, jer nazalost smo sto se nekih stvari jako zaostali!
taj problem sam imala i ja, samo zato što se ime mog djeteta češće koristi u Srbiji. Što je najgore sumnjam da postoji grad u Hrvatskoj koji ne nosi ime jednog poznatog imenjaka mog sina.
Gluposti, uostalom koliko god se neki trudili biti veliki hrvati obazirući se na takve gluposti zaboravljaju da mi imamo velik dio povijesti vezan za njih, da ima puno svetaca zajedničkih...
Jao kad se sjetim tih primitivčina koji su gatanjem određivali porijeklo tamo nekih ludih godina zlo mi je! Zar još ima takvih budala?
Da digne malo temu iz prašine.
Ajmo ideje na sunce![]()
Mi još nemamo number 1. ime. Sva u užem izboru su nam okali ne baš super. Treba mi inspiracije.
Neki dan sam vidjela dečkića imena Zigi![]()
Ja sam u trudnoći maštala o imenima: Marin, Filip, Roko.
Rodila nam se curica.
Da sam sad opet trudna, ne bih dala niti jedno od tih imena.
Već dugi niz godina Marko mi je najbolje ime za sina![]()
Meni je lijepo Emil. Zapravo, ok mi je. Ali tražim nešto ljepše![]()
Naš sinčić dolazi u 3. mj. i odabrali smo ime Dan. Dosta nam se ljudi smijalo, ali mi ne odustajemo! prvo dvoje su dobili imena iz Biblije, točnije iz starog zavjeta - David i Rebeka, pa smo i ovaj put tamo potražili inspiraciju. Super nam je sjelo to ime i imamo osjećaj da smo dobro odabrali, bez obzira na druge!!!
Ont. ja volim starinska i ne predugačka imena koja je teško iskriviti u nadimak: Viktor, Simon, Oto ili Eugen
Za one koji preferiraju hrvatska imena nemam ništa protiv Damira, Davora i Dražena - to su imena moje generacije i uvijek ih mogu povezati s dragim ljudima
Za curicu sam imala puno ideja ali kako stiže dečko bit će škakljivoVolimo kratka i nesvakidašnja imena. Meni se sviđa Leon ali kako je danas dosta često ime mislim da će to otpasti. Kao ideja pojavilo se ime Neo ali stalno se lomimo i nikako odlučiti. Znate li vi kojeg dečkića sa tim imenom?
Posljednje uređivanje od Peterlin : 21.11.2013. at 11:04
Još jedno ne baš svakidašnje ime je Rino (podrijetlo ne znam, možda Davorin).
pošto planiramo imati djete u skoroj budućnosti, i o imenima smo već usput pričali, moj muž je zapeo za muško ime Florijan, ispočetka mi je bilo bezveze al što ga on češće spominje to mi sve ljepše zvuči, tak da će nam sin biti Florijan (ako bude muško)
Errico ili Eirk su mi divna imena.
Kako nastavljam skladati imena po dva () stalno mi u glavi zvone Jadran i Val ...
evo da se ubacim,naš pišulinac će se zvati Gašpar
Evo i mene na ovoj temi.Za 2 i pol mj. nam stiže pišulinac. Muž bi da bude Marko,meni je to ime ok. Međutim,obzirom da je on ime dao našoj princezi,ovaj put je izbor na meni.
Uglavnom,meni se jako sviđa Jakov. Jedino što me muči je to da naše prezime počinje na V,pa ne znam jel bi onda moglo Jakov V.? Ajde,žene,pomoziteHvala.
Meni se dopada Jakov, a i inicijali J.V. Pokusaj da se "potpises" pa ces da vidis kako izgleda.
Moje malo cudo ce imati dva imena, po zelji tate Alessandro Thor R.
ako u ova mjeseca jos nesto naraste moj sin bi se Jakob , Jakša ili Dmitrij.
Da sam kojim slučajem imala sina, bio bi Andronik- kad sam to rekla dobila sam svakakvih reakcija-tipa android? terminator?
- a meni ime prelijepo.
Ja imam tipicno, popularno zensko ime koje zavrsava na -a (kao i sva imena), a prezime mi pocinje slovom A-. Nikad nisam imala problema, jer se vidjelo da ja kao zensko, se ne mogu zvati kao musko. Naime, bez a, to je musko ime. Kao Dominik-Dominika (to je samo primjer, ne zovem se tako).
Sto se tice ovog imena, jasno je da je Jakov - Jakov, a ne Jako.
Fan! Fan! Bas lijepo ime. Takva imena mi se svidjaju.
Sad vidim da su postovi iz prosinca, valjda cete procitati moj odgovor vama. Heheh.
Posljednje uređivanje od Imogen : 23.01.2014. at 17:32
nadala sam se da bum pisala na temi-imena za curice,al niš od toga
kaj mislite o imenu Darin?
ja niš
ljepše mi je Dario
ili Marin
osim ako se ti ne zoveš Daria, a partner Marin
pa hoćete povezati
Kad sam na pocetku trudnoce jojs mislila da cemo dobit sineka....razmišljala sam između.....
Jagor, Franko, Pavle!........ta 3 su mi najljepša muška imena![]()
Kod nas su u igri Andro, Bran, Šandor i Dimitri. Kaj mislite?