Pokazuje rezultate 1 do 50 od 3111

Tema: Imena za decke (5)

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    mishekica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2012

Početno

Citiraj new mom prvotno napisa Vidi poruku
    Drage mame,voljela bih kada bi mi pomogle u traženju imena za dečkića,naime,muž mi je stranac i običaj je kod njih da dijete ima dva imena,tako da sada pokušavamo naći ime koje u sebi sadrži neko od hrvatskih slova kao što su č,š,ć...pomozite
    Osim nabrojanih, Đuro Krešimir Blaženko Snježan... Ma ima ih.

Datum pristupanja
    Jun 2014

Početno

Puno hvala svima,sada ih imamo dovoljno,kada se odlučimo obavijestim vas,pozdrav svima

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

uff..ja sam sad totalno sva u imenima..neznamo još sigurno jel cura ili dečko..i baš se mislim kako ćemo odabrati ime jer smo i za drugu curku jedva odabrali, a da je bio dečko u prve dvije trudnoće teško bi odabrali ime jer meni osobno je lakše pronaći ime za curicu nego za dečka..Muž je u prve dvije trudnoće dok još nismo znali spol, za dečka spominjao ime Bruno..meni se to ime malo sviđalo, pa malo nije..a starija kćer želi ako bude braco da se zove Filip..Ni jedno od ta dva imena meni nisu skroz sjela na prvu loptu..ali nekako imam osjećaj ako nosim dečka da će se borba voditi između ta dva imena..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    uff..ja sam sad totalno sva u imenima..neznamo još sigurno jel cura ili dečko..i baš se mislim kako ćemo odabrati ime jer smo i za drugu curku jedva odabrali, a da je bio dečko u prve dvije trudnoće teško bi odabrali ime jer meni osobno je lakše pronaći ime za curicu nego za dečka..Muž je u prve dvije trudnoće dok još nismo znali spol, za dečka spominjao ime Bruno..meni se to ime malo sviđalo, pa malo nije..a starija kćer želi ako bude braco da se zove Filip..Ni jedno od ta dva imena meni nisu skroz sjela na prvu loptu..ali nekako imam osjećaj ako nosim dečka da će se borba voditi između ta dva imena..
    Oba su dobra imena i vrijede za cijeli život, prepoznatljiva su u svijetu kao muška imena, nisu predugačka, nemaju hrvatska slova.... pa vidi što bolje paše s prezimenom i ostalim imenima u obitelji. Iz iskustva - puno se lakše dogovoriti kad imaš dva, nego cijelu dugačku listu... Mi smo odustali od drugog odabranog imena za mlađe dijete jer je to ime u sebi imalo R (Marcel), a starije dijete je imalo problema sa govorom, pa sam se bojala kako će to izgovoriti.... Nije neki razlog, ali tako sam tada mislila.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Oba su dobra imena i vrijede za cijeli život, prepoznatljiva su u svijetu kao muška imena, nisu predugačka, nemaju hrvatska slova.... pa vidi što bolje paše s prezimenom i ostalim imenima u obitelji. Iz iskustva - puno se lakše dogovoriti kad imaš dva, nego cijelu dugačku listu... Mi smo odustali od drugog odabranog imena za mlađe dijete jer je to ime u sebi imalo R (Marcel), a starije dijete je imalo problema sa govorom, pa sam se bojala kako će to izgovoriti.... Nije neki razlog, ali tako sam tada mislila.
    Da, što više razmišljam o ovim imenima to mi nekako više sjedaju. Definitivne odluke nećemo donositi dok sigurno ne budemo znali jel dečko ili cura. Doktor je na zadnjem pregledu natuknuo da bi mogao biti dečko, ali čekamo sljedeći pregled da budemo sigurniji.
    Ne volim dugačka imena, jer na kraju rjetko tko dijete zove pravim imenom, uvijek su tu nekakve skraćenice. Moja starija kćer se zove Nela i ne mali broj ljudi misli da joj je pravo ime Antonela.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •