Jadro-nemam pojma od kuda je, u pol price sam upalila tv
Gonger-jedino ako bude upsic! :D
Dugo nisam pisala, pa evo mali update
Još nismo donijeli konačnu odluku o imenu. Patrik je i dalje na vrhu mm je jedno vrijeme stalno govorio da će biti Lovro, sad se malo ohladio i po novom mu se sviđa i Leon...Ema je jučer rekla da će braco biti Ivica, što je veliki napredak od Panda pred koji mjesec
Kak je krenulo, na kraju će biti neko čisto deseto ime
Posljednje uređivanje od sejla : 12.01.2017. at 14:54
Nama stiže dečko,
teško smo odabrali ime,
svo troje djece je na T pa smo hjeli i četvrto isto tako na T.
Nema baš puno imena, tako da je odluka pala na ime Tin,
super će odgovarati ostatku ekipe,
cure je Tena
a dečki su Teo i Tomo
Posljednje uređivanje od Cheerilee : 19.01.2017. at 12:43
Cherilee, jako mi se sviđaju imena i kako ste ih lijepo pripasali A Tin mi je imenjak
Ja sam mislila da ćemo brže i lakše odlučiti. Da je druga cura bila bi Tena, a sad oko dečka baš dugo razmišljamo. MM-u ovisi kako je koji dan raspoložen pa ga tako zove Najbolje da se zove Braco i gotovo
Nama ce doci jedan djecak i zvat ce se Noa. Imali smo u opciji tri imena Petar,David i Noa ali je odluka vrlo brzo pala na Nou.
Hvala ti
Već sam mislila da ću u rodilište prije nego odaberemo ime, nijedno nam se nije jednako jako sviđalo, i eto na kraju seka zadnjih par dana govori da će braco biti Fran pa je izgleda to to
Heeeelp...
Je li Ivar - skandinavsko ime -
slično imenu Ivan i riječi Iver?
Ivar jest skandinavsko, zapravo vikinško ime. Vikinški vođa zvao se Ivar bez kostiju: https://en.wikipedia.org/wiki/Ivar_the_Boneless
Alek je izvedeno od imena Aleksandar. Recimo,ako budem ikad imala sina zvat ce se Aleksej.
Dan, David
Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk
Ime mog suseda 1/4 grk, 1/4 talijan, 1/2 zagrepcanin
Gledala sam na internetu - značenje imena Alek (Aleksej, Aleksandar, Alexandros) je branitelj ili zaštitnik ljudi.
Ja poznajem jednu žensku Alek
Jako lijepo ime bez obzira na spol!
Hehe,ja sam zenski Aleksandar,ako me kuzite Moja baka me uvijek zvala Ale.
Posljednje uređivanje od aska : 03.10.2017. at 15:06
Budem,budem
Oprosti sto ti se ubacujem ali sam imala potrebu reci nesto. MM i ja zelimo sina nazvati Aron. I mojim bliznjima se nesvida to ime, al me boli briga. Aron je bio od Mojsije brat i svecenik. Ima ga u krscanskom kalendaru. Aron znaci (ucitelj,uzvisen i tvoja snaga). To dijete je moje i ja cu ga odgajati. Svako ima pravo dati ime svom djetetu koje zeli. A osobe koje su zaostale njihov problem. To je moderno i prekrasno ime, samo naprijed.
Moj mlađi sin ima prijatelja Arona.
A ja se sjećam kad je prije 30 godina jedna obitelj dala djetetu ime David, pa su svi komentirali kak je to čudno ime, starozavjetno. Ostali su pri svom izboru. Danas ima Davida jako puno i više se tome nitko ne čudi. Ne vidim razloga zašto ne bi nazvali dijete imenom Aron. Meni je to baš drag starozavjetni lik, čak draži od Mojsija. To ime nije samo moderno nego je baš ime za sva vremena.
znam Davida koji je otišao u svećenike, a isto tako i hrpu malih i malo većih Davida, čak imam i jednog u familiji
Koje vam je ime ljepse,zvucnije-Mark ili Nik?
Prvi sin se zove Patrik i sad se dvoumimo..
To su jedina dva muska imena koja se svidaju nama troma..
Mark ali iz jednostavnog razloga jer bi Patrik uvijek čuo samo zadnja slova
I meni se čini bolja kombinacija Mark i Partrik nego Patrik i Nik!
I meni Mark ide vise uz Patrik, a i nesto mi je ljepse od Nika
Evo i mene po inspiraciju za musko ime...
milasova, i meni je draze Mark. Vazna je i kombinacija s prezimenom...pa taj dio slozi sama.
Ja imam mog velikog Nou, za bracu uopce nemam inspiraciju trenutno, do sad sam smisljala samo zenska imena...nemamo zasad ni siri kamoli uzi izbor. Ali vidim ovdje super imena...
I meni treba inspiracija za muško ime, prvo je dijete Juraj
Emil, Karlo, Franjo, Petar, Mirko,Marko
Meni je Toma predivno ime..
Mi imamo uzeg clana obitelji Tomu pa otpada..
Na mojoj listi muskih imena je i Robert pa eto ideje..
I mi imamo Tomu u obitelji već generacijama. Prije je bio starinski oblik Tomaš ili Tomaž (porijeklo-Međimurje, granica sa Slovenijom) pa se to zadnje slovo s vremenom izgubilo. Toma nevjerovani - pravi izbor za osobe koje u mojoj obitelji imaju to ime .
Robert je ime moje generacije i hvala na podsjećanju - nekako ih je manje u zadnje vrijeme.
Sven, Leon, Vedran, Lovro, Gregor, meni je i Martin lijepo, ali previše na bubu vuče.
klinka ima jednog martina u razredu nekd su ga zvali drugačije, sad je samo Martin
Janko - prijedlog za mlađeg brata Jurju
Naravno da bi mu mogli pjevati "Beži Jankec, beži Jankec...."
Sa svakim imenom se to može napraviti.
Posljednje uređivanje od Peterlin : 07.11.2018. at 15:33