Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Jeste li pustili dijete na izlet?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Jeste li pustili dijete na izlet?

Eto, došlo je i u našem vrtiću da se ide na izlet. :/ Moja kći ima 4.9 godina. Predviđen je izlet busom negdje oko Zaprešića, u neku vodenicu.
    Iskreno, meni je već muka. Trebam reći sutra ili u ponedjeljak, a ja znam šta bi ja - ne bi je pustila.
    Počev od busa, naravno nevezanja u busu, pa do svih s..nja na cesti koja su maltene svakodnevna, ma sve znate. Pa kako će ih tamo paziti, iako ovo mi je manja briga, jer imam povjerenja u tete.
    Nemam pojma šta da radim. A ona se već veseli...

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja ne
    ali ne zbog sigurnosti
    nego zbog nebulozne cijene

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Cijena je 115 kn. Nisam ni pitala što je uključeno, valjda prijevoz, ručak i razgledavanje. Nije mi pretjerana cijena, najviše me taj bus brine. A i ta vodenica, šta da neko upadne. :/
    Uopće ne kužim zakaj u vrtiću idu na izlete, pa imaju cijelu osnovnu i srednju školu da vide sve što bi trebali. Premali su mi sada da idu tako đuture. :/

momze avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

dijete bi pustila na izlet, ako bi ono to htjelo.
    nama su rekli da ce ici nekuda sad u prosincu, ali cisto sumnjam da ce moj trogodisnjak to htjeti - jos uvijek se privikava na vrtic.
    no, da hoce ici, ne bi dvojila.

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo, moja je jučer bila prvi puta. I vratila se oduševljena.

A kaj se tiče vezanja: ja sam podvojena ličnost. Nikad mi se djeca u autu nisu vozila bez autosjedalice, ali kako se starije dijete već dugo strahovito voli voziti javnim prijevozom (što uključuje i zetove autobuse) jednostavno imam neki čudan klik u glavi oko vezanja u autobusu.

Iako su busevi bili novi i pitala sam ju jesu li bili vezani i ona je rekla da jesu.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

U našem vrtiću bili su na izletu prekjučer. Andrej nije išao.
    Prvo, na roditeljskom su nam rekli da je ranije granica za takve izlete bila 4,5 godine, a sad su je pomaknuli na 4. Kad sam pitala zašto, odgovor je bio da "agencije osiguravaju djecu od 4 godine", što je meni bilo neprihvatljiv argument.
    Drugo, shvatila sam da o sigurnosti u autobusu nitko i ne govori.
    Treće, cijena je bila nebulozna (130 kn za Vukomeričke gorice - mislim, nije da ne možemo to platiti, ali mi se čini besmisleno mnogo).
    Ali na kraju sam pitala i tetu za mišljenje i ona mi je sugerirala da je bolje da Andrej još ne ide, iako bi po uzrastu mogao - jer da ga još ne poznaje dovoljno (a on ima svojih mušica kad ne želi slušati - u vrtiću je to ipak lakše hendlati nego na izletu).
    I tako nije išao. Iako, većina 4-godišnjaka je išla, i čisto sumnjam da bi on bio najneposlušniji i najtvrdoglaviji na tom izletu :/ a ovako je bio prilično kiseo zato što ne ide i bilo mi ga je malo žao. Ali njemu izleta ne fali u životu, tako da mislim da će ovaj "izostanak" ubrzo zaboraviti.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam M uvijek pustila na izlet (prvi put s nepunih 4 godine). I nisu se vezali (jer bus nije imao pojaseve), već su još po troje sjedili na dva sjedala . A pregrmila sam, da je nisam pustila, bilo bi suza. Uvijek se veseli izletu.

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razmišljala sam i o tome da je ja odvezem i vratim kući, ali nije pristala. Atmosfera prijatelja, busa, teta i gledanja tko riga bila joj je primamljivija. I pripreme ruksaka, moramo kupiti vodu ili ledeni čaj te rižine krekere (mi to zovemo stiropor).

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

I ja sam ga uvijek do sada puštala. Preveliko je to uzbuđenje i veselje s njegove strane da bih mu ga uskratila.

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

uvijek bi pustila, makar se paranoično bojim prometa, to djetetu nema šanse da uskratim.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

zara je isto jucer bila na nekom kljucic brdu
    strasno se veselila prije, a bila odusevljena nakon izleta. pa sam i ja bila sretna.
    to joj je prvi cjelodnevni izlet s vrticem, iako su prosle godine u nekoliko navrata isli busom u zoo, botanicki, bajku na ledu, pa na vožnje bozicnim tramvajem i bozicnim vlakom...
    meni je to super

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i ja sam puštala, prvi put su išli s 5 g

inače nema većeg paranoika od mene što se tiče prometa, ali bus je općenito dosta siguran način transporta - sigurniji od auta po čovjek-kilometru

jedva čekam da stjeraju u red prijevoznički lobi i konačno zaživi pravilnik o pojasevima

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Djetetovo veselje i jest jedini razlog zbog koje bih je pustila. A sad samo važem, sigurnost kontra tog veselja, i nisam ništa pametnija.
    Kad je uspoređujem s njenom grupom, najmlađa je, najmanja i najslabija.
    S druge strane, vrlo je oprezna i sluša tete.
    Zasada, mislim da neće ići, a mogu mislit kako si u grupi već uzbuđeno pričaju o tome..

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    zara je isto jucer bila na nekom kljucic brdu
    strasno se veselila prije, a bila odusevljena nakon izleta. pa sam i ja bila sretna.
    to joj je prvi cjelodnevni izlet s vrticem, iako su prosle godine u nekoliko navrata isli busom u zoo, botanicki, bajku na ledu, pa na vožnje bozicnim tramvajem i bozicnim vlakom...
    meni je to super
    Bile su skupa. K. je rekla da je bila vezana u busu, mada nekako mislim da je to rekla samo onak da mene smiri. Ali možda fakat.

Stvarno su uživali- stalno pita kada će ići opet.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    I ja sam ga uvijek do sada puštala. Preveliko je to uzbuđenje i veselje s njegove strane da bih mu ga uskratila.
    I ja (iako su 'zapreke' postojale: nova u vrticu, ne-materinji jezik, odlazak skroz u drugu provinciju (voznja cca 1:30h u jednom smjeru))... no vratila se skroz odusevljena.

Cijena je bila 15 €, no u to su uvijek ukljuceni i svi obroci, i cini mi se vrlo razumnom.
    Isli su u Luseveru, na eko-imanje i na mini-hiking (Parco delle Prealpi Giulie). .

Takodjer su isli i u drugi grad (cca 30 min.) u djecje lutkarsko kazaliste (ako me sjecanje ne vara, izlet je bio gratis, isli su poslije dorucka i vratili se na vrijeme za rucak), i na bazen.

Za ovu godinu imaju organizirano jednom tjedno zimi i na proljece izlete na bazen, a vjerojatno ce biti jos toga.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Da te utješim, nema baš gdje upasti, osim u blato.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jedino se može šokirati jer imaju jako smrdljivog jarca.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Pustila sam ga, imao je 5,5 godina.
    Isli su na Martin breg.

Sada u ponedjeljak se ide u Samobor na kestenjadu i cijena je 140 kn :shock:
    Naravno da neide, pa u subotu smo bili u sv. Nedjelji na bregu, brali kestene i uzivali.
    20 min autom, do Samobora pola sata, a oni traze 140 kn za poludnevni aranzman, mislim ono

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Re: Jeste li pustili dijete na izlet?

Citiraj Dijana prvotno napisa
    Eto, došlo je i u našem vrtiću da se ide na izlet. :/ Moja kći ima 4.9 godina. Predviđen je izlet busom negdje oko Zaprešića, u neku vodenicu.
    Iskreno, meni je već muka. Trebam reći sutra ili u ponedjeljak, a ja znam šta bi ja - ne bi je pustila.
    Počev od busa, naravno nevezanja u busu, pa do svih s..nja na cesti koja su maltene svakodnevna, ma sve znate. Pa kako će ih tamo paziti, iako ovo mi je manja briga, jer imam povjerenja u tete.
    Nemam pojma šta da radim. A ona se već veseli...
    Kod nas se moglo ići kao "roditelj u pratnji". Odgajatelji su to cijenili (i bili smo pozvani, tako je lakše). Odeš jednom - vidiš kako to funkcionira, a nakon toga sve je super.... Bar je nama bilo.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nitko nas nije pozvao, a i da jest, bilo bi isto ko da ide sa mnom i tatom na izlet. Ja trebam (a mm još puuno više "pregoriti" i pustiti, ali u meni sve zvoni premala je, premala je. :/ Nemam dobar filing, i što ću. Sad, vidjet ću koliko je njoj baš stalo da ide.
    Inače, ot, čini li se i vama da su i vrtići postali izvor zarade za agencije?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

čini li se i vama da su i vrtići postali izvor zarade za agencije?
    oooo da, i skole i vrtici

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stvarno ne mislim da su s 4 ili 5 godina premali za jednodnevni izlet s vrtićem

NanoiBeba avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    čini li se i vama da su i vrtići postali izvor zarade za agencije?
    oooo da, i skole i vrtici
    djeca su izvor zarade za mnoge: ako pogledamo cijene odjeće, cipela i igračaka, pa tako i izleta i koječega drugog

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

aaaaa....meni je danas čvor na želucu.
    moj sin (3,5 g ) je upravo danas na izletu s vrtićem i to baš na toj staroj vodenici.
    mm i ja smo puno vagali ići ne ići ( nas osim svih vaših strahova muči i to što neće spavati, pa da li će se sjetiti piškiti, pa da li će se prehladiti... )
    onda smo odlučili pitati njega.....rekao je da želi ići i eto poslali ga!
    nekako vidim da je tamo sretan, da mu je lijepo s djecom, da voli tete u koje imam apsolutno povjerenje, pa i jednom mora doći dan kad će krenuti ovako bez nas
    možda je "zdravije" za nas da se ovakvim izletićima "vježbamo"

mislim on inače sa svojim vrtićem stalno negdje ide u ZOO, kazališta..
    no sve to nekako ide bez puno dvoumljenja s naše roditeljske strane
    idu po gradu, vrate se do ručka, spavaju..
    ovo je nešto novo za nas

nadam se da će sve dobro proći...ne mogu dočekati da poslije posla odem po njega i saznam kako je sve prošlo.

mirje avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    stvarno ne mislim da su s 4 ili 5 godina premali za jednodnevni izlet s vrtićem
    X

I. grupa je prošle godine bila na Ključiću i na Plesu a ovaj tjedan su posjetili vodenicu na Gračanima i Medvedgrad.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Vrtićki izleti i odlasci u kazalište su takvo veselje našoj u našoj grupi, da nisam nikad dvoumila hoću li poslati dijete.
    Voze se bez pojasa, što je loše, ali meni nije dovoljan razlog da im zbog toga uskratim takve doživljaje. Uvijek im je bilo divno, a išli su od tri godine.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Uvijek, ako je htio ići.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A da ne pretjerujete s paranojom oko prometa?
    Auto je jedna stvar, bus skroz druga.
    Bus je glavni, nitko na cesti ne ulijece pred bus

Na jednodnevni izlet - uvijek (nase tete su super i vjerujem im).
    Da uskratim djetetu veselje? Nou cens.

A cijena... treba platit bus, rucak... Nemre kostat 50 kn.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja definitivno mislim da jesu premali za izlet sa vrtićem i totalno mi je nejasno zašto bi vrtići uopće vodili djecu bilo kud izvan svog dvoršta?!

Moja šogorica, npr., koja je teta u vrtiću se slaže sa mnom, ali mi kaže i da ima roditelja koji im prigovaraju da ne vode djecu dosta uokolo.

A najbolje su mi destinacije tih izleta - Stara vodenica u koju Dijanino dijete vjerojatno ide je najobičnija krčma, restoran sa malo većim dvorištem i par životinja iza ograde. Što djeca tu imaju vidjeti i raditi??

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

naši idu u šumu brat kestene.....

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas na izlet idu tek s 5 godina. Ja se po mogucnosti uvijek prikrpam. Nadoknadjujem.
    I tetama je uvijek drago, jer nije lako paziti na 20-30 djece, pogotovo npr. na brodu, pa im roditelji dodju ko produzena ruka. I uvijek smo se dobro proveli. Nisu to bili organizirani izleti preko agencije.
    Tek su u skoli dobili "organizatore".

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa
    Da te utješim, nema baš gdje upasti, osim u blato.
    I to nije kod Zaprešića već u Klanjcu,dobrih 28km dalje od Zaprešića i to je najobičniji restoran sa doduše finom,domaćom papicom i vrtom u kojem imaju spomenutog jarca,kuniće,ovce,koze i bambije,te dva pesa...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naši su krenuli na izlete s 4 godine, nisam uvijek bila zadovoljna no ona je uvijek podrazumjevala da ide na izlet, tako da je bila na svima
    U slucaju da ju ne pustimo ne znam ni gdje bi bila u vrticu :?
    Sutra bi trebali ići u eko vrtić Planina donja i moraju ponjeti staklenku jer ce raditi zimnicu. I ko za inat baš sutra kiša.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa
    naši idu u šumu brat kestene.....
    Ovo mi zvuči puno ljepše i inventivnije od raznoraznih izleta autobusom u "seoski turizam".

(od svih izleta u školi na koje smo išli, meni su u najljepšem sjećanju ostali oni "u šumu na kestene")

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, destinacija je 20 km od Zaprešića, voze se jedan sat busom. Kao što Mima kaže, u pitanju je seosko gospodarstvo, a čeka ih i iznenađenje -crvenkapica u šumi. Što se tiče što će vidjeti, životinja se nagledala u životu, jedino vodenicu nije vidjela. Ali svi znamo da i nije tako bitno (za njih) što će gledati, već da će to biti sa društvom. :/ a oni su baš prava vrtićka ekipa, to je oduševljenje jutri kako koje dijete dolazi. :D
    Teta se baš čudila kad sam joj rekla da je mene frka pustiti dijete. Većina djece ide, jedno ne ide jer samo ne želi, nitko od roditelja koje sam pitala nije uopće ni dvoumio, svi oduševljeni.
    Taj dan bi djecu koja ne ide dali u drugu grupu, pa mi je teta rekla da je možda bolje da mala taj dan ne ide u vrtić (ja bi trebala uzeti godišnji).
    Mislim se skoro da je i pustim. Imam preko vikenda još vremena da smislim.

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

ja smatram da dijete od 3,5 godine je premalo za ići u grupi na neke izlete.to je samo moje mišljenje...uvijek se sjetim onog jadnička malog kojeg nisu niti skužili da je nestao pa ga nasli u vodi .ma

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Joj, Dijana
    Samo da ti kažem da ni ja K nisam pustila ... prvi put. Kad su se klinci vratili puni dojmova, cjeli naredni tjedan u vrtiću razgovarali samo o tome (kako su mijesili i pekli kruh, jahali konja, ovo, ono...) a još je i teta za koji dan objesila 20tak fotografija na pano gdje se vidi kako je Marta ovo, Tvrtko ono itd... zbunjenost i izgubljenost u njenom pogledu me rasporila, svi prepuni dojmova, a ona nema pojma o čemu pričaju.
    Zamisli, na seosko gospodarstvo je nisam pustila (nije MM mogao dobiti slobodno da ju odveze, ja nisam za vožnje van grada, a i mislila sam da joj još uvijek nije tako daleko ići bez mene :/ ) a u tom istom autobusu normalno odlazi u kazalište i vozi se po gradu. :/

Sljedeći puta je išla. Nije mi bilo lako, ali pregorjela sam.

Štogod odlučila ja te razumijem.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa
    Vrtićki izleti i odlasci u kazalište su takvo veselje našoj u našoj grupi, da nisam nikad dvoumila hoću li poslati dijete.
    Voze se bez pojasa, što je loše, ali meni nije dovoljan razlog da im zbog toga uskratim takve doživljaje. Uvijek im je bilo divno, a išli su od tri godine.
    potpisujem vertex, s time da su u našem vrtiću djeca mlađa od 5 godina mogla ići na izlet isključivo u pratnji roditelja.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

meni se ove godine poklapa datum izleta s vrtićem s dugo planiranim posjetom jednom sajmu (mi i prijetelji s djecom)...

baš mi je žao ali na vrtićki izlet će dogodine a ove godine ide sa nama...

†marival avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

puštala sam ih oduvijek i sa tetama u vrtiću i sa školom i sa klubom
    tako da je ivan sa 5 godina bio na skijanju u kranjskoj gori 7 dana sa vrtićem ... a sa 6 sa nogaćem u dugoj uvali 7 dana na pripremama

ne mogu ih staviti pod stakleno zvono ... i ako počnem razmišljati 3* što bi bilo kad bi bilo ... izludila bi sebe, a njih bi time sputavala :/

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Uvijek sam pustila (iako sam uvijek imala i štošta za prigovoriti)! Ipak je to prekrasno iskustvo i nikada se nisam dovela u poziciju da imalo dvojim oko toga... Vidjet ćeš kad se vrati s izleta... onaj sjaj u očima... neopisivo...

sladjanaf avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

moje dijete prvi put na izletu sa skoro 6 godina. prije tjedan dana. (u busu s pojasevima). prije nisam puštala. a nju uopće nije zanimalo. na ovom izletu joj je bilo super, a već je počela pričati o malom lošinju u koji se ide u 6. mjesecu na tjedan dana. i tam ćemo ju pustiti. prošle godine nismo i uopće nam nije bilo teško zbog toga. jer svatko za svoje dijete najbolje zna za što je spremno i koliko može.
    ako imaš osjećaj koji ti kaže da ne pustiš, onda nemoj.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj AdioMare prvotno napisa
    Joj, Dijana
    Samo da ti kažem da ni ja K nisam pustila ... prvi put. Kad su se klinci vratili puni dojmova, cjeli naredni tjedan u vrtiću razgovarali samo o tome (kako su mijesili i pekli kruh, jahali konja, ovo, ono...) a još je i teta za koji dan objesila 20tak fotografija na pano gdje se vidi kako je Marta ovo, Tvrtko ono itd... zbunjenost i izgubljenost u njenom pogledu me rasporila, svi prepuni dojmova, a ona nema pojma o čemu pričaju.
    Zamisli, na seosko gospodarstvo je nisam pustila (nije MM mogao dobiti slobodno da ju odveze, ja nisam za vožnje van grada, a i mislila sam da joj još uvijek nije tako daleko ići bez mene :/ ) a u tom istom autobusu normalno odlazi u kazalište i vozi se po gradu. :/

Sljedeći puta je išla. Nije mi bilo lako, ali pregorjela sam.

Štogod odlučila ja te razumijem.
    Ja točno ovako.

Dijana, jel bila?

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

evo moj je bio
    već sam prije rekla da ima 3,5 g
    dakle, prepuni su dojmova bez obzira na to što je to krčma i par živina
    oni su se tamo predivno zabavljali, u šumi ih dočekala crvenkapica
    prepuni dojmova vratili se kući ( jedva čekam sličke )
    za mene je ovo bilo vatreno krštenje, vidim da to funkcionira i mislim da više neću toliko drhturiti oko ići ili ne ići!

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Meni su tete u vrticu rekle da zakon ne dozvoljava vodjenje na izlet djece mladje od 5 godina. Ja sam im rekla da znam slucajeve gdje je 4.godisnje dijete islo i na skijanje. One su mi rekle da je to krsenje zakona.

U skladu s tim, u nasem vrticu moras imati 5 godina da bi ikud isao.

Jel to fakat tako?

Da se razumijemo, meni je cist ok da s 5 godina idu nekud, no zanima me jel fakat taj zakon postoji i ak postoji zasto ga onda neki krse?

Ines avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

stariju sam uvijek i svuda pustala, mislim da bi me pojela za uzinu da sam samo pomislila da ju ne pustim
    grupa od mladje jos ne ide nikud, al kad budu isli - isla bu i ona

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

@anci Odlučila sam je bila pustiti, jer mi je na rečenicu "A šta misliš da ti ne ideš, samo kratko rekla: Želim ići! I točka!" Pa sam vidjela da bi je dosta pogodilo da ne ide, i odlučila sam pospremiti svoje strahove.
    A onda se dogodilo da se jedna odgajateljica koja je trebala biti pratnja, razboljela pa je izlet odgođen do daljnjeg. Ali kad bude, ići će akobogda.
    U njenoj grupi još ih samo par nema još pet godina, pa ne znam kako bi to išlo sa izdvajanjem djece zbog dobi. Njoj to sigurno ne bi bilo prihvatljivo objašnjenje.
    Još uvijek mislim da su premali, i da stvarno imaju puno vremena za izlete, ali ne želim njoj prenositi svoje strahove, pa eto..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj anchie76 prvotno napisa
    Meni su tete u vrticu rekle da zakon ne dozvoljava vodjenje na izlet djece mladje od 5 godina. Ja sam im rekla da znam slucajeve gdje je 4.godisnje dijete islo i na skijanje. One su mi rekle da je to krsenje zakona.

U skladu s tim, u nasem vrticu moras imati 5 godina da bi ikud isao.

Jel to fakat tako?

Da se razumijemo, meni je cist ok da s 5 godina idu nekud, no zanima me jel fakat taj zakon postoji i ak postoji zasto ga onda neki krse?
    Mislim da to nije zakon nego interni pravilnik o radu vrtica. Ali da - i nase su se odgajateljice toga pridrzavale, pa je moj mladji koji put izvisio (jer je rodjen u kolovozu) pa nije mogao na izlet ili na more. Bolje je tako nego da se kaj dogodi, a onda... frka.... Nije ni ovo garancija da se ne bude nist dogodilo, ali vjerojatnost je ipak manja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •