Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Prebacivanje u drugi razred

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno Prebacivanje u drugi razred

Zeljela bi maloga (2. razred) prebaciti u drugi razred. Ima li tko iskustva sa time? KOme se trebam obratiti? I da li mi mogu to odbiti?

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

E da, moze li se to napraviti na polugodistu ili se treba cekati kraj godine. Ne bi ga prebacivali u drugu skolu, samo u drugi razred.

blis avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Mogu odbiti. Obrati se stručnoj službi i ravnatelju/ici i imaj dobar razlog.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Nije to bas tak jednostavno. Naime, strucna sluzba skole sastavlja razrede po nekakvim kriterijima (socijalni, broj muskih i zenskih, blizina stanovanja, ne znam ni ja...). Razredi su kojiput ograniceni brojem djece, pa to ne ide. Koji su stvarni razlozi za tu odluku, a koji bi mogli biti VALJANI? Tu treba paziti, za svaki slucaj, ako ne uspijes prebaciti dijete, mogla bi mu otezati zivot u tom razredu. Ili sebi...

Da li u paralelnom razredu ima vise vrsnjaka tvog djeteta s kojima se on zna od ranije i bolje slaze?

Probaj porazgovarati sa strucnom sluzbom ili ravnateljem, onak neformalno, uz najavu.

Dobro razmisli o tome sto ces reci (i zapisi si) pa onda probaj. Smisli neki prihvatljivi set razloga, da ne bude samo nezadovoljstvo uciteljicom (vidjela sam topic o 2. razredu - komentar o -3 iz lektire). Argumentiraj kako najbolje znas i umijes. Pazi da ne gazis jako po osoblju (nije bas produktivno zaliti se na uciteljicu, skole vrlo cesto jako stite svoje osoblje cak iako nije sve sjajno i bajno...). Nekako imam dojam da je lakse promijeniti skolu nego razred, a mozda se i varam. Da sam u takvoj situaciji, ja to ne bih mogla izvesti (jer je moj sin u jedinom njemackom razredu) pa nisam razmisljala o toj mogucnosti. No, svi zelimo najbolje za svoje dijete, pa ne vidim razloga zasto ne bi probala...

Kako god odlucis, sretno! I ja bih trazila najbolje za svoje dijete.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i jasam napravila sa svojim starijim sinom tako na početku trećeg sam ga prebacila kod druge učiteljice i sada je 4.r i djete se jako promjenilo i po ocijenama i po ponašanju samo mi je žao što to nisam prije napravila.Ja sam otišla kod pedagoginje i ispričala u čemu je stvar i onda je ona na početku 3.r otišla taj prvi dan kod ravnatelja i prebacila moga sina kod željene učiteljice.Mislim da se to može kada se hoće ali ko što kaže moraš imati valjani razlog

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Hm, a to sto je meni valjani razlog ne znaci da je i njima valjani razlog. Ne svida mi se njeno ponasanje prema djeci, nacin ocjenjivanja i rada. Vidim da se i neki roditelji na informacijam bune, ali nitko nista ne govori. Ona je inace poznata u skoli kao jaaako stroga i svi mole Boga da je ne dobiju. Ne bi htijela da nesto pokrenem, pa da na kraju nista od toga ne ispadne. Strah me da bi ga onda uciteljica sikanirala ili neznamsta. Jos cu dobro razmisliti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Mhm, tesko je tu biti pametan... A da probas najprije s tom uciteljicom? Npr. na informacijama se probas raspitati "sto ona misli", tj. pitas je za savjet sto i kako s djetetom da ono postigne bolji uspjeh.

Prednosti:

Uciteljica ce te dozivjeti kao savjesnog roditelja koji brine o uspjehu svojeg djeteta (nije nevazno, ucitelji to imaju na umu kad ocjenjuju ucenike).

Mozda stvarno doznas nesto korisno...

Osiguravas si priliku da na fini nacin i uvijeno (u maniri "oprostite, ali meni ovo nije jasno, mene muci ovo i ono.... bla bla") kazes da nisi zadovoljna nekima od njenih metoda.

Sretno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •