Citiraj štrigica prvotno napisa
to je bila i moja prva pomisao... ali na dopunskoj nastavi je isto njegova učiteljica :/ ...

pa sam pomislila da je problem u djeci - ali učiteljica kaže da je omiljen u kolektivu usprkos tome što se ne povodi za masom... pa me to još više zbunilo...

on kaže da mu je teško.. ali kako mu onda nije teško u manjoj grupi :/

toliko pitanja... zagnjavit ću vas s ovim... ali molim za razumijevanje...
Evo mene opet!

Osim ovoga o učiteljici (ne slažu se sva djeca i svi učitelji jednako dobro) može bit da je caka i u broju djece...

Moj stariji ne voli gužvu i čopore. (JA također ne volim gužvu i čopore i bolje funkcioniram u manjoj grupi ili sama.) Učiteljica kaže da se ne povodi za masom, možda ga smeta društvo...

Problem je u tome što mi, roditelji, nismo na nastavi i možemo se samo oslanjati na rekla-kazala informacije i od djeteta i od učitelja (koji ima i drugu djecu u razredu i ne može se 100% posvetiti jednom, bez obzira kojem).

Eh, sad - što učiniti? Ako dijete blokira KAD GA UČITELJICA PROZOVE nek proba izvući gradivo iz njega na drugi način (dati da nacrta zastavu, pa neobavezno razgovarati o tome). Možda mu smeta to što je prozvan i mora reći nešto pred ljudima... Jadno dijete, kako ga dobro razumijem...

Možda mu se netko od druge djece rugao (a taj netko nije na dopunskoj) i slično... Ja imam problema iz svog sina izvući takve podatke, pa se služim trikovima (pitam njegove prijatelje tko ga je mlatnuo ili tko mu se rugao, jer on ne želi o tome).

Evo, jučer sam od popodnevne učiteljice dobila pohvalu za sinovo čitanje, PRVI PUT otkad je krenuo u školu. Stvari idu na bolje...

Takvoj djeci bitno je izgraditi samopouzdanje. Ponudi im nešto u čemu je dobar (a ostali, nadam se, nisu u toj mjeri...):

Imaju li računalo u razredu (mi smo za našega nabavili )? Ako nemaju, NABAVI I DONIRAJ NEKU STARU KANTU, samo dovoljnu da gore rade Sunčice i Hlapić (Petice i ostale edukativne softvere čuvaj doma ko zmija noge, he he he)... Ako je dijete u tome superiorno, bit će "glavna faca" kao i na engleskom...

Sad od ovoga proberi što ti odgovara, a ja držim fige da uspije!