Već sam pisala o spavanju i problemima s učenjem koje Iv ima u drugom razredu na drugim temama ali evo, otvorit ću novi topic i tražiti pomoć...
Od Peterlin sam dobila fenomenalne savjetevezano za učenje kao takvo i zadnja dva tjedna intenzivno radim s njim... inače, nije dobro savladao čitanje i to ga naravno usporava u svim predmetima....
Izvještaj s jučerašnjih informacija
Učiteljica u ovih 15 dana ne vidi nikakvog pomaka naprijed... Čim vidi knjigu blokira - čak nije mogao opisati hrvatsku zastavu... rekao je jednu rečenicu :shock: ... znači samo je trebao pogledati u knjigu i reći dvi -tri rečenice...ali on je blokirao... KNJIGA = BLOKADA![]()
s druge strane na nastavi engleskog (ono u čemu je najbolji u razredu) je jako aktivan isto kao i na satovima dopunske nastave kada je u razredu manji broj učenika .... isto tako je jako aktivan kada rade stvari nevezane za gradivo... pun poslovica, pametnih prijedloga i dobrih objašnjenja...
kaže da je u tim slučajevima jako aktivan, pun ideja, veliki individualac i kreativac...
ali za redovite nastave i gradiva je jednostavno - nema ga![]()
šta da radim? pametan je, smatram da može više - to pokazuje kada radimo doma i u tim stvarima nevezanim za gradivo i to smatra i učiteljica... ali on spava... i najviše se voli sakrit u masi i spavat...
učiteljica misli da mu treba vremena za probudit se... a ja se osjećam jadno jer ne kužim u čemu je problem... (problemi s čitanjem nisu razlog da ne može sastavit tri rečenice o zastavi, i iako shvaćam da predstavljaju veliki problem ne bi trebali biti izvor totalnog blokiranja pred knjigom) :/