Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 71 od 71

Tema: Imamo problema s nastavom...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

bila na primanje... učiteljica kaže da se vidi pomak, vidim da u dnevniku ima i dosta četvorki i 5ica (osim redovito doma prijavljivanih 3ca)... zadovoljna je napretkom, otvara se pomalo i počeo je sudjelovati u nastavi... javlja se redovito i prati šta se zbiva... doduše još je dosta nesiguran...

sve u svemu veliko olakšanje... sinoć sam ga pohvalila za ostvareni napredak i rekla da očekujem isto i ubuduće... rekla kako sam i dalje na raspolaganju, opet smo imali razgovor o tome kako tata i ja puno radimo na poslu a od njega očekujemo rad u školi i kako svatko dobiva plaću za svoj rad od koje jede, oblači se i može sebi priuštiti neke stvari - pa ako misli imati ovo i ono da to mora i zaraditi....
    on je rekao kako mu se više sviđa imati 4 i 5 u dnevniku i kako ga to veseli, kako će se potruditi još više oko učenja... rekao je da mu je super kako mu pomažemo oko učenja i tako to...
    sve u svemu idemo naprijed

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Bravo!

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Baš mi je drago Strigice i saljem ti jedan za tebe i malca.

Citam sve ovo, mi se isto polako pripremamo za skolu koja nas ceka sljedece jeseni.

Peterlin, za tebe nemam rijeci (savjeti su ti za cistu peticu), a i sama sam profesorske struke, ali ostadoh bez rijeci. Ti si prava osoba za rad u skoli!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Bravo.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Štrigice, komplimenti: :D
    Peterlin, ti si uistinu puna mudrosti:

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ja moram reć da stvarno puuuuuuno mogu zahvalit upravo Peterlin... ona je pravo ...

Peterlin

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Štrigica, mislim da je to čest problem. Nama je na roditeljskom učiteljica naglasila da većina djece ima problem s verbalnim izražavanjem. Da daju samo kratke odgovore tipa "Da.", "Ne.", "U školi.".... Bez subjekta, predikata itd... Radi se o 4. razredu i to je prava epidemija. Čak i moj brbljavac se u školi izražava policijskim rječnikom pa napiše za osobine nekog lika iz priče ukupno sljedeće: "Loše se ponašao, na kraju dobar." A kad treba napraviti duži opis za dz on mene pita da koliko točno rečenica. Ja kažem - pa barem pet - i on napiše točno pet policijskih rečenica, a kad radi sastavak sebi za dušu, onda se nadugačko i naširoko raspiše o ratnicima itd..
    Ja bih u tvojoj situaciji štrigica pokušala biti uvijek korak ispred gradiva tako da dijete stekne osjećaj da mu je to što se radi već poznato, da je na terenu na kojem se samouvjereno kreće. Zatim bih s njime vježbala rečenične konstrukcije (jednostavne) - šablonu po kojoj može započeti svaki verbalni opis. Recimo:
    - Na slici je prikazano to. Ima oblik toga. Sastoji se od (crvenih i bijelih kockica). Na vrhu je to.
    - Vrijeme (jednom davno) + mjesto (iza sedam gora) + postojanje nečega (živio je, bilo je...) + Ali (s tim počinje zaplet) + što sad? (svi se itaju kako izaći iz zapleta) + rješenje na pomolu ...
    To se najbolje uči baš na bajkama.
    Za to moraš sama osvijestiti sustav opisivanja pa vježbati s njim tako da mu objasniš kako će mu to pomoći da bude uspješan na satu hrvatskog. Nadam se da sam bar malo pomogla.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja sam odusevljena ovim savjetima od peterlin :D

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Fala svima! Jako mi je drago ako makar i samo jedno dijete (i roditelji) bude imalo koristi od ovih preporuka. To je razlog zbog kojeg sam se pridruzila ovom forumu (iako mi je prevelika napast i krade mi vrijeme, ali za dobru je svrhu ).

Imam samo jednu napomenu - svaki savjet treba uzeti uvjetno, tj. PRIPASATI svom djetetu, svojoj konkretnoj situaciji, probrati i prilagoditi. Klinci se razlikuju... kod nekih bolje djeluje jedno, kod drugih drugo... No, gdje je volje, uvijek se nadje i nacina. Mi smo taj zanat ispekli uzivo, i to s uspjehom (za sada - kako ce biti dalje, ne znam... Zanimljivo i puno izazova u svakom slucaju).

Evo da se pohvalim - bila i ja jucer na informacijama starijem sinu, u 2 tjedna nije skupio ni jednu jedinu cetvorku, same petice! To je velika stvar! Ne moram ni reci sto to znaci za samopouzdanje.... Bravo, dijete!

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa
    Bravo, dijete!
    Bravo. I Sonja se probudila pa više ne radi tak preko volje.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

bila na primanje - dečec je u punom zamahu... nanizao dosta 4 i 5 - test iz matematike 5, vježba iz matematike 5, bolje čita, javlja se i trudi...

najviše me razveselilo učiteljičino povjerenje u njega i njegovo ponašanje (ovo u svjtlu one priče o lažnoj optužbi)...

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

bravo za njega i bravo za tebe :D :D

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj štrigica prvotno napisa
    bila na primanje - dečec je u punom zamahu... nanizao dosta 4 i 5 - test iz matematike 5, vježba iz matematike 5, bolje čita, javlja se i trudi...

najviše me razveselilo učiteljičino povjerenje u njega i njegovo ponašanje (ovo u svjtlu one priče o lažnoj optužbi)...
    Tek sad vidim ovo. Bravo! A bravo i za učiteljicu!

zhabica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

:D :D

bravo i za tebe i za njega!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ovo vježba iz matematike - odnosi se na 5-6 zdk koje ona zada i prvih 3 ili 5 učenika koji sve točno riješe dobivaju 5... to mi se čak čini teže od kontrolnog jer iako ima puuuno manje zadataka to je njima u tom trenu posve novo gradivo a traži se i brzina, dok za kntrolni imaju cijeli sat i gradivo im je već ˝leglo˝...
    tako provjerava i točnost i brzinu rješavanja problema (iz svih predmeta)...

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

faca 8) , drago mi je

fegusti avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

:D
    štrigice, veselim se s tobom!

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

ajme, ja ću poludit...
    mi (učiteljica, tata i ja) ga pohvalili kako lijepo napreduje, a on mi taman sad javija da je dobija dvojku iz kontrolnog iz prirode :shock:
    znam da zna lekciju, i da OPET nije čitao kako treba
    udušit ću ga (nemojte zvat czss )...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ajme, ja ću poludit...
    mi (učiteljica, tata i ja) ga pohvalili kako lijepo napreduje, a on mi taman sad javija da je dobija dvojku iz kontrolnog iz prirode :shock:
    znam da zna lekciju, i da OPET nije čitao kako treba
    udušit ću ga (nemojte zvat czss )...
    Ma zaboravi i nemoj se uzrujavati, ima nas još!

Moj nije donio dvojku iz prirode, učinio je nešto još gore: DONIO JE TROJKU IZ LIKOVNOOOOOOG.... Katastrofa! Znam da ne zna crtati, ali trebalo je napraviti oblačno nebo. Gospodinu se NIJE DALO (provjerio mm kod učiteljice - za nevještost se ne daju trojke, ali za nerad DA!).

Tak nam i treba kad se raspametimo na svaki dječji uspjeh, umjesto da to smatramo "normalnim" (kao što i je) a raspametimo se samo za zaista izuzetne stvari. Nastojat ću si ovo zabiti u glavu, da se drugi put ne okliznem. Očito nas ima puno.... Ja sam davno naučila da ne valja previše hvaliti... ali svako malo to zaboravim. Pa me ovakve situacije brzo vrate na pravi put. Sretno! To će se riješiti, ali i ja bih voljela da je tih situacija manje.

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

peterlin, kao i uvijek - imaš pravo

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

peterlin, kao i uvijek - imaš pravo
    I tebi ! Bit će bolje!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12