Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Lužnata i kisela hrana

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno Lužnata i kisela hrana

Evo imam pitanje, da li imate iskustva s tim što zakiseli kakicu bebe a kaj neutralizira kiselinu? Probala sam naći na net-u podjelu na lužnate i kisele namirnice no rezultati su više nego oprečni. Jedni npr tvrde da je riža lužnata, drugi je stavljaju pod kiselu namirnicu. Itd, opći zbunj drugim riječima.

Pitam jer je moja mala papala jabuku, valjda neku kiseliju sortu i kakica joj je bila iber-kisela pa je guza nadrapala, bila je crvena ko Mars. E, to bi htjela izbjeću u nekom futuru pa ako imate sličnih iskustava, bila bi zahvalna.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

i mrkva je kisela

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

nas bi mrkva (dok se valjda nije navikla na mrkvu) opalila po guzi ko kopriva.

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Postoji malo šira podjela; izrazito, umjereno i blago lužate, te isto takve kisele i neutralne.

Ako te zanima tablica, stavim je sutra jer mi se sad ne da prepisivati.
    Ali recimo riža ako je bijela je izrazito kisela dok je integralna umjereno.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Lea, ajde stavi sutra tablicu. Mene ova tema jako zanima.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

I mene ovo zanima

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno Re: Lužnata i kisela hrana

Citiraj UdavDave prvotno napisa
    Pitam jer je moja mala papala jabuku, valjda neku kiseliju sortu i kakica joj je bila iber-kisela pa je guza nadrapala, bila je crvena ko Mars. E, to bi htjela izbjeću u nekom futuru pa ako imate sličnih iskustava, bila bi zahvalna.
    Što se tiče jabuka, negdje sam čitala da se u prvoj godini života daje samo sorta zlatni delišes jer je najmanje kisela. Mi se toga držimo i nismo nikad imali problema!
    Možda da probaš?

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

E, vidiš, baš sam u Bio & Bio pitala kaj imaju (jer sam i sama pomislila na delišes, on mi djeluje slatko) i baš imaju delišes ali komada 3 i više ga neće ni imati jer je prošla sezona .

Znači, vi mislite da je mrkva ta? A sad papamo mrkvu s kukurznom krupicom i sve pet :? . Joj, čini mi se da ne bum tu neko egzaktno rješenje našla...niš, metoda pokušaja i pogreške. Do njene 5 godine ću znati...ne da će mi išta koristiti tada .

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ej, ljudi- radi li se samo o kiselosti kao utjecaju na kožu ili se radi o balansu kiselog i lužnatog zbog probave- predpostavljam da je i ovo drugo, ali dok nisam vidjela ovaj topic nisam ni razmušljala o tome- uz sve ostale kombinacije... čovječe, trebamo osobnog nutricionista

ssss avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj LeaB prvotno napisa
    Postoji malo šira podjela; izrazito, umjereno i blago lužate, te isto takve kisele i neutralne.

Ako te zanima tablica, stavim je sutra jer mi se sad ne da prepisivati.
    Ali recimo riža ako je bijela je izrazito kisela dok je integralna umjereno.
    Jel bi bilo moguče još uvjek doči do te tablice ili me uputit gdje šta tražit

Kako naučit više :? Jedino sam sigurna da je proso izrazito lužnat i zato dobar za čestu konzumaciju

LeaB avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Suvremena makrobiotika, Simon G Brown, Planetopija.

lasica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

uh i L ima takve probleme sa jabukom (18 mjeseci) i sa citrusima (koje još nije probao ali (kršitelj koda) je,a on ima dodanog limuna-to nam je bilo za indirektni test citrusa),i bademovim uljem,recimo.kad god ga namažem sa nečim na bazi toga sav se scrveni ko jastog.i ponekad je znao od previše malina i marelica,ali to kad bi se baš izjeo.i vjerovali ili ne od borovnica :?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •