Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: rad na određeno vrijeme-ŠTO SAD

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno rad na određeno vrijeme-ŠTO SAD

MOLIM VAS ZA POMOĆ!

Radim u jednoj državnoj firmi na određeno vrijeme, ostala sam trudna( već 3 mj) nisam još nikome rekla! Ugovor mi je do 12 mjeseca, već su mi ga produživali, i ponudili su mi novo radno mjesto koje bi se trebalo realizirati tek u 9 mj. poslije godišnjih odmora! ali JA SAM SAD TRUDNA!
    MOLIM VAS AKO NETKO NEŠTO ZNA O TOME, MOJIM PRAVIMA DA MI JAVI!
    DOSTA MI JE TO VAŽNO

TERMIN MI JE U 2 MJ.

HVALA

clio180 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

kao prvo, čestitke na trudnoći!
    ugovor o radu na određeno vrijeme ti ne ide u korist, jer ti ga poslodavac ne mora produžiti ako neće. ovisi o njemu. neki poslodavci (većina-nažalost) ne produžuje ugovor ako saznaju da je djelatnica trudna.
    procijeni, da li ćeš reći poslodavcu za trudnoću ili ne. da li će taj ugovor nu 9. mjesecu biti na neodređeno? ako imaš ugovor na neodređeno, nemogu ti dati otkaz zbog trudnoće.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Novo radno mjesto isto na određeno?

Koliko znam, ugovor na određeno prestaje protekom vremena na koje je sklopljen, bez obzira na trudnoću.

I čestitam ti na trudnoći

donna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

čestitke
    meni je produžen ugovor bez obzira na trudnoću dok sam radila tada kod privatnika......lijepo od njega

bebelina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cestitam na trudnoci !
    O ovom pojma nemam , ali mislim da bi bolje odgovore dobila postavis li pitanje na Rodine pravne savjete . Sretno!

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Čestitke na trudnoći, nadam se da će ti produžiti ugovor.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa
    Novo radno mjesto isto na određeno?

Koliko znam, ugovor na određeno prestaje protekom vremena na koje je sklopljen, bez obzira na trudnoću.

I čestitam ti na trudnoći
    Ali bar se porodiljni obračunava po višoj "tarifi"...

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

hvala svima na čestitkama!
    ja sam odlučila da ću reći pa šta bude da bude! ne mogu više šutjeti jer mi se već vidi! hvala svima na odgovorima!
    a što je s ovim novim zakonom, na što se on odnosi?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Javi šta je bilo....

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

naravno da ću javiti, danas sam htjela reći ali su me nagovorili da još malo šutim, možda mi ponude drugi posao!
    a budemo vidjeli!
    hvala svima još jednom

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

I ja radim u državnoj firmi i kad sam prvi put bila trudna i imala kompliciranu trudnoću s mirovanjem, radila sam manje od 6 mjeseci. Produžili su mi ugovor, izašli u susret baš u svemu, a gotovo me nisu ni poznavali. Mislim da ti ide u prilog što si u državnoj firmi jer ne koštaš direktno šefa već državu. Ako u kolektivu vladaju koliko-toliko normalni međuljudski odnosi, ne bi trebalo biti problema, osim ako potreba za poslom koji radiš zaista prestaje s istekom tvog ugovora. Ako nemaš kompliciranu trudnoću i možeš raditi ne vidim zašto ti ne bi ponudili i taj drugi posao. Nastavit ćeš raditi nakon rodiljnog dopusta, a onaj koga uzmu na zamjenu bit će sretan što će dobiti posao i barem u CV- moći navesti rad u državnoj službi. A ako ništa, barem će ti rodiljna naknada biti veća nego da nisi radila. Ako si radila dulje od 6 mjeseci u kontinuitetu, prvih 6 mjeseci obračunava se puna plaća.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ajme hvala ti puno, nemaš pojma kako si me obradovala!!!!
    hvala,hvala, hvala!

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj MAGICA prvotno napisa
    Ako si radila dulje od 6 mjeseci u kontinuitetu, prvih 6 mjeseci obračunava se puna plaća.
    nije li dulje od 12mj? znam da je za komplikacije potrebno 12mj u kontinuitetu ili 18 s prekidima u zadnje 2 godine

inace, mnostvo nas je proslo situaciju sa ugovorom na odredjeno koji isitice tokom trudnoce - probaj utipkati UGOVOR NA ODREDJENO u pretraznik ili ISTEK UGOVORA ili tako nesto pa ce ti izbaciti puno tema
    (ja sam prosla istu situaciju prije 4 godine, ali se ne sjecam vise svih detalja pa zato savjetujem ovo)

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Hm, hm... ispričavam se ako širim dezinformacije. Prije 5 godina je bilo tako, ali u međuvremenu se mijenjao zakon, i ne znam što je to novoga donijelo.

mačkulina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Re: rad na određeno vrijeme-ŠTO SAD

Citiraj tvukovac prvotno napisa
    MOLIM VAS ZA POMOĆ!

Radim u jednoj državnoj firmi na određeno vrijeme, ostala sam trudna( već 3 mj) nisam još nikome rekla! Ugovor mi je do 12 mjeseca, već su mi ga produživali, i ponudili su mi novo radno mjesto koje bi se trebalo realizirati tek u 9 mj. poslije godišnjih odmora! ali JA SAM SAD TRUDNA!
    MOLIM VAS AKO NETKO NEŠTO ZNA O TOME, MOJIM PRAVIMA DA MI JAVI!
    DOSTA MI JE TO VAŽNO

TERMIN MI JE U 2 MJ.

HVALA
    Prava su ti ovakva:
    - ako imaš ugovor na određeno on istječe datumom i ti možeš (ako ti ga ne produže) završiti kao nezaposlena u 7 mjesecu trudnoće.
    - ako ti produže na novo radno mjesto onda vučeš sva prava iz radnog odnosa..

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ej ljudi dobit ću SINA!!!!!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •