-
Sve povrće dobro očistiti od gnjiloće, oprati i ocijediti. Staviti u staklenke.
Prokuhati: 3 litre vode, 1 litru octa, 10 dag soli, 10 dag šećera, 1 vrećica vinobrana.
Kad se malo ohladi tekućinu preliti preko povrća i na njega staviti neki teret da povrće bude potopljeno. Zatvoriti da nema zraka. Nakon 2-3 tjedna možete servirati turšiju.
Povrće: mrkva, tikvice, češnjak, korijen celera, bijelo zelje, paprika, rog paprika, kelj pupčar, kelj, luk (ja stavila sjemenski, fini mali ko one kapulice), slatki feferoni, cvjetača (mmmm).
Omjer i izbor povrća nije bitan, stavite sve po želji, osim što povrće mora biti tvrdo, a ne meko poput crvene rajčice
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma