Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: HITNO: kako u Merkuru izgleda dojenje - rooming in?

ivarica

Početno HITNO: kako u Merkuru izgleda dojenje - rooming in?

molimo svjeza iskustva iz Merkura:
    jesu li bebe 24h uz vas? dohranjuju li ih?

blondie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2004

Početno

frenidca je rodila dan prije mene na Merkuru i rekla mi je da je beba bila stalno kraj nje. Mala joj je dobila žuticu pa su je uzimali za onu fototerapiju, ali su je odmah vraćali (čak s onom iglom u glavi!!!).

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ako ti je 10 mjeseci dosta svježe...
    nisu stalno, odnose ih ujutro kad je doručak i vizita, pa na pedijatrijski pregled, pa u vrijeme posjeta, pa navečer... po noći možeš tražiti da beba bude u dječjoj sobi, a prvu noć ti je sigurno ne daju. kad ih odnesu na preglede, prematanja i sl. dohranjuju ih, kažu da je to par kapi da ih umire ali i to je dosta da ih zasiti. andrejček nije htio dojiti kad su mi ga prvi put donijeli, glupa sestra rekla da je on "lijeni sisač" i da ćemo teško dojiti, a oko usta je bio bijel od mlijeka. srećom, kasnije nismo imali nikakvih problema!

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

e da, beba do nas je imala jaku žuticu i stvarno su je često donosili ne bi li je mama uspjela podojiti, i s iglom od infuzije u glavici. tražili su i da se mama izdaja, ali joj nisu htjeli dati izdajalicu. jedva su pristali da joj muž donese njezinu. htjeli su da izdaja ručno, ali joj nitko nije htio pomoći.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kako ms ivy kaže, bebe nisu stalno s mamama. Osobno imam dojam da su Andreja više donosili i odnosili nego što je bio sa mnom. Drugi dan dobio je žuticu (srećom, ne prejaku), pa su mi rekli da mora dobiti puno tekućine. Kako je cijelo vrijeme bio dosta uspavan, i od mene je relativno malo sisao tih prvih dana, prilično sam sigurna da su mu u dječjoj sobi davali čaja (ako ne i što drugo!).
    Zapravo, ni dan-danas ne znam je li on tako pospan u početku bio zbog žutice ili zato što su ga nadohranjivali. Jer, čim smo došli doma, navalio je na sisu i tako je još uvijek...

ivarica

Početno

hvala, tako sam i mislila

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

ivarice, je li u pitanju neka akcija?

ivarica

Početno

nije, nego za trudnice koje se pripremaju za dojenje

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

aha, ako imaš još pitanja samo pucaj!

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

potpisujem ms.ivy, tanja_b, babyblue.
    tako je bilo prije 7,5mj

babyblue jel to bila starija pedijatrica. ako je, sa istim rječima je i nas otpravila iz bolnice. valjda joj je to neka fora ili što

Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ja sam rodila u Merkuru. Bebe su uglavnom s mamama osim kad ih se nosi na kupanje, prematanje i za vrijeme posjeta. Sto se potpore dojenju tice - vecina "djecjih sestara" je super - stvarno pomazu (meni je bila prva beba i rodila sam carskim rezom, tako da je islo nesto sporije). Kad sam upala u krizu - imam li uopce mlijeka i zasto mi ne curi samo od sebe kao mami do mene - dezurna me sestra podupirala i tjesila kako je sve pet samo treba biti strpljiv i izdrzati. Bebama koje su mame dojile davali su dohranu samo uz izricito trazenje mame. Eto, bar je tako bilo kad sam ja bila u Merkuru - prije 6. mj. Opcenito su moja iskustva s Merkurom jako pozitivna.

Inesica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj TONI prvotno napisa
    Ja sam rodila u Merkuru. Bebe su uglavnom s mamama osim kad ih se nosi na kupanje, prematanje i za vrijeme posjeta. Sto se potpore dojenju tice - vecina "djecjih sestara" je super - stvarno pomazu (meni je bila prva beba i rodila sam carskim rezom, tako da je islo nesto sporije). Kad sam upala u krizu - imam li uopce mlijeka i zasto mi ne curi samo od sebe kao mami do mene - dezurna me sestra podupirala i tjesila kako je sve pet samo treba biti strpljiv i izdrzati. Bebama koje su mame dojile davali su dohranu samo uz izricito trazenje mame. Eto, bar je tako bilo kad sam ja bila u Merkuru - prije 6. mj. Opcenito su moja iskustva s Merkurom jako pozitivna.
    kak je bilo po noći? mislim ja slijedeći put isto idem u Merkur jer barem znam što me čeka. Nije baš sve bilo strašno.

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno odgovor

Moje nije bas frisko iskustvo: rodila prije 2 god.

Dojmovi - vrlo podijeljeni. Kad sam dosla na odjel (rodila carskim) i pitala kad cu dobiti bebu, sestra mi je prolazu strgnula spavacicu, izvadila dojku i stisnula krvnicki bradavicu :shock: i rekla onako usput: mlijeko krenulo, sad cemo vam dati vasu bebu, to sad je bilo otprilike za 2h.

Dakle, za 2h donijeli moju curicu, sestra pomogla staviti na ciku i to je kao sve bilo ok. Kad sam je 2. x pozvala da mi pomogne (rana je bolila katastrofa, nisam se mogla pomaknuti, abila sam na lezaju zguranom do zida pa mi je to dodatno oteazavalo kretanje i namjestanje moje cure - dosla i rekla: mozete vi to sami :shock: i naravno otisla

Druga sestra me bila uvjeravala da imam uvucene bradavice i da necu bas moci dojiti

A ja dojila 11 mj.

Jedna od pedijatrica - koma ziva

Mlijke koje bi izdojila i dala za po noci za prve dane kad nije bila samnom - po mom dubokom uvjerenju - su bacali

Eto, iako iace imam pozitivna iskustva u vezi Merkura - ovo u vezi dojenja nije bas neko

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Rodila prije točno 7 mjeseci u Merkuru, dobila rooming in nakon 24h provedenog u hodniku; dobila bebu nakon 26h od poroda - 1. večer(odnosno drugu s obzirom da sam prvu provela na hodniku) mi je nisu dali na cijelu noć. Promukla sam od traženja da mi je donesu pa je previjaju, pa pregledavaju pa ne znam što rade - pa zaborave a ja vičem i zovem, mlijeko mi pršti na sve strane - masirala i izdajala i spasila se od mastitisa. Tečaj o dojenju je počeo sa bolnim pritiskanjem mojih cica da se vidi da li imam mlijeka :? :? Sve u svemu ne baš ugodno iskustvo

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Rodila u Merkuru prije 6,5 mjeseci.
    Uopce ne podupiru dojenje, dohranjuju ih redovito, cak ako ih i zamolis da to ne rade.
    2 cure samnom u sobi su iz nekog razloga odlucile da nemaju dovoljno mlijeka ("Ide mi jako slabo, sigurno mu to nije dosta") kao da dijete staro 1 dan treba litru mlijeka po obroku. Nitko im nista nije rekao vec su im samo nosili (kršitelj koda), kao da je to normalno. Ja ih pokusala odgovoriti, bezuspjesno!
    Da mi je to bio prvi porod, vjerojatno bih se i ja iz neznanja priklonila opcem misljenju. Srecom, prvo sam dijete rodila u Sloveniji. Tamo sam dobila dijete na podoj istog trena kad sam ga rodila, ostavili su ga uz mene i sljedecih 2 sata, dok sam se odmarala u radjaoni, tako da moze pomalo sistati. Nikakav (kršitelj koda) ne dolazi u obzir, cak ni na zahtjev majki, vec sestre strpljivo i ustrajno pokazuju kako se doji, izdaja, namjestaju dijete na grudi... "Mastitis? Pa to nisam vidjela vec nekoliko godina!" rekla mi je babica u Postojni. Svaki dan nekoliko puta sestre donose mast za bolne bradavice vec pripremljene na flasteru, kako bi se majke lakse i bezbolnije priviknule na dojenje, te pokazuju i upucuju kako ocistiti bradavicu svaki put za dojenje. U tu svrhu svaka pacjentica dobije cijeli paket vate za ciscenje bradavica (i paket ulozaka, i jednokratne gacice za svaki dan boravka u bolnici, i ima wc papira, i papira za brisanje ruku i papira za obloziti wc skoljku i sapuna.... - govorim o drzavnoj bolnici) Sve ovo nisam ni ocekivala u Merkuru, ali me iznenadilo (ja naivna) kad nismo dobivale nikakvu tekucinu (poznato je da prvih dana treba piti puno tekucine radi stvaranja mlijeka). U Postojni, u sobi s babinjacama - dojiljama - vrc sa toplim cajem mora biti stalno pun + 2 puta dnevno dobije se po casa toplog mlijeka (na zahtjev i vise).
    Ako vam ovo zvuci ko SF, mozete ga pronaci samo 100-ak km zapadnije.
    Mozda da neke od rodinih aktivistica, na nekom okruglom stolu ili sl. upoznaju s ovim nase lijecnike i medicinske sestre. Ne kosta puno - topli caj i mlijeko nisu bas skupi, vjrerujem ni mast za bradavice, a ostalo je samo trud i lijepa rijec!

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Moje iskustvo u Merkuru i s porodom i dojenjem je bilo grozno tako da treće dijete nisam htjela tamo roditi mada tamo pripadam.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj leptirica prvotno napisa
    Srecom, prvo sam dijete rodila u Sloveniji. Tamo sam dobila dijete na podoj istog trena kad sam ga rodila, ostavili su ga uz mene i sljedecih 2 sata, dok sam se odmarala u radjaoni, tako da moze pomalo sistati. Nikakav (kršitelj koda) ne dolazi u obzir, cak ni na zahtjev majki, vec sestre strpljivo i ustrajno pokazuju kako se doji, izdaja, namjestaju dijete na grudi... "Mastitis? Pa to nisam vidjela vec nekoliko godina!" rekla mi je babica u Postojni. Svaki dan nekoliko puta sestre donose mast za bolne bradavice vec pripremljene na flasteru, kako bi se majke lakse i bezbolnije priviknule na dojenje, te pokazuju i upucuju kako ocistiti bradavicu svaki put za dojenje. U tu svrhu svaka pacjentica dobije cijeli paket vate za ciscenje bradavica (i paket ulozaka, i jednokratne gacice za svaki dan boravka u bolnici, i ima wc papira, i papira za brisanje ruku i papira za obloziti wc skoljku i sapuna.... - govorim o drzavnoj bolnici) Sve ovo nisam ni ocekivala u Merkuru, ali me iznenadilo (ja naivna) kad nismo dobivale nikakvu tekucinu (poznato je da prvih dana treba piti puno tekucine radi stvaranja mlijeka). U Postojni, u sobi s babinjacama - dojiljama - vrc sa toplim cajem mora biti stalno pun + 2 puta dnevno dobije se po casa toplog mlijeka (na zahtjev i vise).
    Ako vam ovo zvuci ko SF, mozete ga pronaci samo 100-ak km zapadnije.
    Meni ovo zvuči totalno utopijski - a to su prirodne i normalne stvari, svugdje a ne kod nas. Samo mogu zamislit koji je onda šok tebi bio u Merkuru nakon ovakvog tretmana :shock:

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nisam se bas jako sokirala jer sam za vecinu stvari znala (prijateljica tamo rodila prije godinu dana), cak sam bila donekle i ugodno iznenadjena jer sam ocekivala pusenje u wc-u i mrzovoljne doktore. Imala sam srecu i dobila novu, cistu sobu s wc-om u sobi, a lijecnici su bili iznenadjujuce ljubazni (bez ikakve veze). Babice su bile uglavnom katastrofa, bezobrazne i osorne, ali srecom, imala sam muza kraj sebe, pa sam ih ignorirala.
    Bebu sam imala uz sebe, a tih par deci (kršitelj koda)a koje je popila nije joj valjda naskodilo. Bilo mi je jedino jako glupo, cak smjesno, sto posjetitelji gledaju bebe kroz staklo. Kad sam to ispricala curama u sobi u Sloveniji (da se kod nas jos uvijek u bolnicama bebe gledaju kroz prozorcic) nisu mi vjerovale, mislile su da se zezam.

Nije mi se dalo opet danima visiti kod rodbine u Sloveniji cekajuci porod (iako sam ovaj put rodila 2 tjedna prije termina, al nikad ne znas), a kako sam znala sto me ceka, dobro sam se pripremila i psihicki i materijalno (u smislu wc papira i ostalih, za hrvatske bolnice nedostiznih potrepstina).
    Ali da sam morala 1. put roditi tu....

ingas

Početno

Rodila 18.05.2005. u Merkuru.
    Prvu noc provela na hodniku gdje nedaju bebu, a kad sam ujutro trazila da je vidim morala sam dopuzati u djecju sobu i ko siroce stajati kraj svoje bebe i GLEDATI ju, NE DIRATI i ne se naslanjati na njezin krevetic (?). Cim sam dobila sobu, dali su mi bebu. Odnose ih nekoliko puta dnevno sto na kupanje, sto na presvlacenje, sto na preglede, i naravno kad su posjete (beba nema taman toliko da se istusiras ili popijes kavu). Beba po noci moze i nemora biti s tobom, ovisi o tebi. Za (kršitelj koda) je istina, a sad, jel ih sopaju ili ne? Znam da je mene sestra pitala, kad je bebu odnosila na prematanje, da li da ga nahrani, a ja sam rekla da da jer jos nisam dobila mlijeko. Eto tolko se sjecam.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •