-
ja sam zadnji put pekla u silikonskom kalupu, vadi se bez problema.
ako nemaš takav, obložiš kalup papirom za pečenje prije ulijevanja biskvitne smjese.
-
Ja pečem tortu u najobičnijem obliku, samo ga namažem putrom i pobrašnim, ali ju nikad ne okrećem. Glazuru od čokolade ne radim ovako kako tu piše nego stavljam tri žlice vode, tri žlice šećera, deset deka čokolade - otopim na laganoj vatri, maknem i umiješam 5 deka putra.
-
sinoc sam pravila sacher po ovom receptu i ispala mi je super samo sto sam mozda sam ja nesto pogrjesila jer prvi kat torte valjda od tezine postao je malo tvrdi dok je drugi bio pjenast i fin.mozda je bila malo preteska!?Moj kalup je onaj 24cm/ mozda da pokusam sa sirim kalupom?
-
Tek sam sad vidjela da me se trazi - ti bokca, ja to radim odokativno - na 10-tak dkg cokolade ulijevam slatko vrhnje (recimo pola casice), onako dok nije niti pregusto niti prerijetko (to ces dobiti metodom pokusaj promasaj) i na laganoj vatri pustim da se cokolada otopi. I to je to.
Radim tortu u subotu pa cu tocno pogledati koliko vrhnja potrosim.
-
Ja sam radila po mislavinom receptu. Torta je fantastična. Stvarno!!! Svi koji su je probali su rekli da je savršena. A nije bila uopće suha, jer sam i gornju polovicu biskvita namočila s mlijekom s obje strane i to dosta i stavila sam puno pekmeza (domaći od marelice) ali stvarno puno i na donji i na gornji biskvit i oko cijele torte. Uglavnom torta za svaku preporuku. Savršena.
-
Jer čokoladnu glazuru stavljate na još toplu tortu il čekate da se skroz ohladi?
-
Nemoj na toplu nego na ohlađenu, meni se pojavio putar na vrhu jer ju nisam ohladila do kraja. i da nemoj ju stavljati u frižider par sati.
-
Ja kore ne mocim i torta mi svejedno nije suha.
Glazuru obavezno na rashladjenu tortu i par sati mi je vani (iako ja radim glazuru sa slatkim vrhnjem i nikad mi se ne pojavi masnoca gore, cak i kad je odmah stavljam u frizider).
-
Probano danas i preporučujem svima, prefina je torta.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma