Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: Sacher torta (prefina)

  1. #51
    mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007
    Lokacija
    na rubu pameti..
    Postovi
    893

    Početno

    ja sam zadnji put pekla u silikonskom kalupu, vadi se bez problema.

    ako nemaš takav, obložiš kalup papirom za pečenje prije ulijevanja biskvitne smjese.

  2. #52
    Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004
    Lokacija
    Zagreb
    Postovi
    21,863

    Početno

    Ja pečem tortu u najobičnijem obliku, samo ga namažem putrom i pobrašnim, ali ju nikad ne okrećem. Glazuru od čokolade ne radim ovako kako tu piše nego stavljam tri žlice vode, tri žlice šećera, deset deka čokolade - otopim na laganoj vatri, maknem i umiješam 5 deka putra.

  3. #53

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Postovi
    130

    Početno

    sinoc sam pravila sacher po ovom receptu i ispala mi je super samo sto sam mozda sam ja nesto pogrjesila jer prvi kat torte valjda od tezine postao je malo tvrdi dok je drugi bio pjenast i fin.mozda je bila malo preteska!?Moj kalup je onaj 24cm/ mozda da pokusam sa sirim kalupom?

  4. #54

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Tek sam sad vidjela da me se trazi - ti bokca, ja to radim odokativno - na 10-tak dkg cokolade ulijevam slatko vrhnje (recimo pola casice), onako dok nije niti pregusto niti prerijetko (to ces dobiti metodom pokusaj promasaj) i na laganoj vatri pustim da se cokolada otopi. I to je to.

    Radim tortu u subotu pa cu tocno pogledati koliko vrhnja potrosim.

  5. #55

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    288

    Početno

    Ja sam radila po mislavinom receptu. Torta je fantastična. Stvarno!!! Svi koji su je probali su rekli da je savršena. A nije bila uopće suha, jer sam i gornju polovicu biskvita namočila s mlijekom s obje strane i to dosta i stavila sam puno pekmeza (domaći od marelice) ali stvarno puno i na donji i na gornji biskvit i oko cijele torte. Uglavnom torta za svaku preporuku. Savršena.

  6. #56
    tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008
    Postovi
    4,018

    Početno

    Jer čokoladnu glazuru stavljate na još toplu tortu il čekate da se skroz ohladi?

  7. #57

    Datum pristupanja
    May 2005
    Postovi
    288

    Početno

    Nemoj na toplu nego na ohlađenu, meni se pojavio putar na vrhu jer ju nisam ohladila do kraja. i da nemoj ju stavljati u frižider par sati.

  8. #58

    Datum pristupanja
    Nov 2006
    Lokacija
    Zagreb, Bukovac
    Postovi
    227

    Početno

    Ja kore ne mocim i torta mi svejedno nije suha.

    Glazuru obavezno na rashladjenu tortu i par sati mi je vani (iako ja radim glazuru sa slatkim vrhnjem i nikad mi se ne pojavi masnoca gore, cak i kad je odmah stavljam u frizider).

  9. #59

    Datum pristupanja
    Nov 2003
    Postovi
    1,715

    Početno

    Probano danas i preporučujem svima, prefina je torta.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

  • Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •