ima sarajki znam da ima![]()
ako mi mogu dati informaciju gdje se može kupiti, e sad ne znam tekući ili ima i u prahu pa se miješa?
Imam info o Badem slastičarnici na adresi Abadžiluk 12 ali bilo bi mi korisno ako bi netko znao ili pomogao.
hvala
ima sarajki znam da ima![]()
ako mi mogu dati informaciju gdje se može kupiti, e sad ne znam tekući ili ima i u prahu pa se miješa?
Imam info o Badem slastičarnici na adresi Abadžiluk 12 ali bilo bi mi korisno ako bi netko znao ili pomogao.
hvala
Ja bih rado pomogla ali blage veze nemam šta je salep![]()
Isto ovakoNataša,Sarajevo prvotno napisa
Sta ti tacno treba pomoci?Mamita prvotno napisa
Badem butik nije slasticarna, adresa je tacna - to je u vidokrugu sebilja. Kupuje se prah, cijena je 5 eura za 50 grama (nesto kao teske droge), recept na kesici (otprilike 1-2 supene kasike na 1 l vode za napitak + zacini i secer).
mamita, ides po salep? :shock: :D jel moze meni malo? bas sam ga ujutro pila, ali neko austrijsko instant-sr*, nist ne valja...
wewa, da li u taj salep treba dodavati ekstra cimeta ili ga vec ima u sebi?
Treba dodati cimet jos dok se kuha (sto duze, to bolje), a pospe se malo po vrhu dodatno (sto vise, to bolje)Felix prvotno napisa
![]()
Ne mogu da odolim, moram da pitam - šta je to i čemu služi :?
uzima se kao vrući napistak za probleme s crijevima i za ulcerozni kolitis između ostalog.
a pio se nekad onako kao čaj ili kava.
biljka je gotovo iskorijenjena. poznata kao kaćun.
Salep je meni najukusniji zimski napitak - u sarajevu ga se moze piti samo u jednoj slasticarni na carsiji - onoj starinskoj preko puta Ramisa (jos nisu poceli s pravljenjem, cekaju da zahladni).Mamita prvotno napisa
Ja sam citala da se kao sirovina koristi gomolj jedne vrste orhideje, a obicaj pijenja ovog napitka (na bazi vode ili mlijeka) dosao nam je iz Turske.
probleme s crijevima? :?
mamita sto mi se smijes?
salep je fiiiin.....
Ja nikad čula...
Ali evo, nudim se za pomoć ...(a gdje si gledala kada sam otvorila ovaj topik? - http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=66346 ..... hmmmm?
)
Imaš 2 solucije... ili ti mogu to čudo poslati busom, a dogovorimo se kako za pare itd. ili čekaj 6.11. kada bi trebala proći kroz Zg pa ti ga donesem? - eto...
Maslačkica hvala ti ko da jesi, evo kupila dobra wewa![]()
Felix ma pala sam na dupe da je iko čuo za to ikada![]()
evo ja rodjena sarajka pa nisam cula za salep
odoh se roknuti![]()