Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Manjak/pad energije i koncentracije i volje i ...

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno Manjak/pad energije i koncentracije i volje i ...

Čini mi se da se cijeli život borim sa kilama, samom sobom, energijom... i danas mi je od svih nabrojenih stvari (koje su tako povezane) najviše problema stvara moja energija iliti manjak iste.

Ujutro se jedva dižem, tj. nemam volje i kada se "natjeram" i "natjeram" da se osjećam dobro i da ipak nije tako sve crno funkcioniram do npr. 10 ili 12 h, onda pada energija, pa onda malo uzmem jesti, ali svejedno...meni se spava, nemam volje, teško mi je i nekako mi se čini da je dan za mene tu i završen - prije je to bilo u 17h, a sada se očito vrijeme pomaknulo.

Meni se čini da to jakooo ima veze sa poslom kojim radim, tj. radim od kuće, ne izlazim tako često i ne komuniciram sa ljudima kao što bih to bio slučaj da radim negdje u uredu. I mislim da samoća utječe na mene (osim moje depresije, nevolje itd...)... isto tako kontinuitet rada nikako da ostvarim, pa sam naletila na članak http://www.centar-angel.hr/HR/articl...motivirati.php koji ću morati prvo isprintati, jer ne mogu preko ekrana više čitati, jednostavno, ništa ne vidim...

U "Istina o hrani" sam vidjela da jedenje svakih 1,5h, a ne većih obroka, povećava produktivnost za 25% - problem je što ne mogu i ne znam sastaviti takav jelovnik.
    Isto sam tamo vidjela da nakon 4 mjeseca jedenja plave ribe 3 x sedmično razina stresa opada i prirodna kontrola stresa puno bolje fercera.
    Čitam da mim jako preporučuje riblje ulje - pa da vidimo malo prijedloga na tu temu i na temu kako i na koji način se vi hvatate u koštac sa energijom/voljom tokom dana?

E da, mislim da je isto veliki faktor kod mene što sad odjednom sada prestala vježbati i naravno, prežderavati se - ali svejedno, oduvijek sam imala taj problem i sada me ubija, jer mi ne da ni disati više!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Evo ti mene s ribljim uljem .

Popij, nemre ti štetiti. Ono što mene zanima je-koliki ti je tlak u to vrijeme kad si down? Ako inače ne patiš od niskog tlaka probaj piti Q10. On baš daje energiju. Može sniziti tlak tako da te zato i pitam koliki ti je.
    Da ne prepričavam:
    Kako djeluje? Koenzim Q10 je snažan antioksidans koji štiti organizam od slobodnih radikala(1) i pomaže u očuvanju vitamina E, glavnog antioksidansa staničnih membrana i kolesterola u krvi(2). Naziv ubikinon ukazuje na njegovu veliku rasprostranjenost u ljudskom tijelu. Kao koenzim, ovaj nutrijent pomaže mitohondrijima, staničnim skladištima energije, u kompleksnom procesu transformacije hrane u ATP, energiju koja pokreće tijelo.

Zbog uloge u proizvodnji energije, koenzim Q10, kao dodatak prehrani, se istražuje u svrhu poboljšanja tjelesne izdržljivosti.
    Doze bi ti bile 30-60 mg/dan. Usput snižava i LDL pa te štiti od ateroskleroze.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kad sam down tlak mi pada.... nizak je u tom trenutku...
    Prije sam to rješavala sa vodom (i sada isto, ali kada zakasnim gotovo je), hranom i odnedavno vježbanjem.... i opet sam se borila s tim, ali ovih dana mi je baš užas...
    Pa sam vidjela da si pisala o ribljem ulju i da tvoja curica to pije i da ima bolju koncentraciju itd.... pa možeš malo o tome?

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Q10 stvarno snizava tlak? Morat cu reci MD-u da provjeri svoj. NEkih 5-6 mjeseci pije Q10 u nekim malo vecim dozama (misicna distrofija neke vrste) i zadnjih par mjeseci ima stalno problema s.. simptomima niskog tlaka koji ne zeli provjeriti jer, eto, inace nema niski tlak, niti ga je ikad imao...

Mim, pitam se sto sve necu nauciti od tebe... =)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Maslačkica prvotno napisa
    Kad sam down tlak mi pada.... nizak je u tom trenutku...
    Prije sam to rješavala sa vodom (i sada isto, ali kada zakasnim gotovo je), hranom i odnedavno vježbanjem.... i opet sam se borila s tim, ali ovih dana mi je baš užas...
    Pa sam vidjela da si pisala o ribljem ulju i da tvoja curica to pije i da ima bolju koncentraciju itd.... pa možeš malo o tome?
    Kod djece je s omegama druga priča: kod njih djeluje DHA. Nama, odraslima, treba EPA. Zato su i preparati različiti. Vrlo malo ljudi ne treba dodatne omege jer nam je prehrana takva kakva je tako da ti riblje ulje nikako ne može štetiti (osim ako uzimaš antikoagulanse), a dugoročno smanjuje i stres (bilo je čak nedavno i na tv o tome: dvije grupe taxista. Jedna na ribljem ulju, druga bez. Pogodi koja se manje živcirala?? ).

Ovaj pad tlaka koji spominješ (o, da, znam o čemu pričaš )... sama voda ti neće pomoći. Ona kratkotrajno podigne volumen krvi, ali bubrezi to riješe i ti opet ostaneš down. Prevencija niskog tlaka radi se nečim slanim+tekućina (ne bi vjerovala-neki liječnici preporučuju juhu iz vrećice :/ ) i sporijim ugljikohidratima. To konkretno znači da ti puno prije pada tlaka treba npr. zrnati sir, malo posoljen, i sirutku (puno vode, dosta proteina, maaaalo kalorija)+ punozrnati kruh. Čaša vode svakih sat-dva nije na odmet.

Kad već dođe do pada tlaka nema baš puno pomoći osim u sebe uliti izotonik, ali bez umjetnih zaslađivača. Tebi se možda spoji hipoglikemija i pad tlaka pa ti je to dodatni problem. Jednostavno moraš znati kad ti se to događa i barem pola sata prije očekivane "epizode" smazati nešto od nabrojenog.

Kaae, pad tlaka od Q10 može ići i do 30 mmHg tako da to uvijek treba imati u vidu. Radje neka uzima acetil-L-karnitin, taurin i ostacosanol. Ovaj zadnji bi bio dobar i za našu Maslačkicu jer poboljšava iskorištenje kisika, a time daje i energiju.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Zadnja preporuka lijecnika (spec. endokrinologa) vezana uz moju hipoglikemiju + napad niskog tlaka bila je - komad masnijeg sira (ementaler i sl. - u principu bilo koji tvrdi, 'zuti' sir) umjesto cokoladice ili cega vec se ljudi obicno primaju kad ih lovi tzv. mala snaga.

mim, hvala na informaciji, opet! Reci cu mu za acetil-L-karnitin, taurin i ostacosanol (karnitin vec uzima, ili sam ga s necim pomijesala jer uzima brdo razlicitih stvari). Bas 20. ima kontrolu s doktorom koji ga prati od rodjenja. Jos samo da ga nagovorim da pocne pratiti tlak.. =)

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    karnitin vec uzima, ili sam ga s necim pomijesala jer uzima brdo razlicitih stvari). Bas 20. ima kontrolu s doktorom koji ga prati od rodjenja. Jos samo da ga nagovorim da pocne pratiti tlak.. =)
    Acetil-L-karnitin mi se čini boljim u ovom slučaju od čistog L-karnitina jer se upravo karnitin acetilira u organizu, ali ne u onoj količini u kojoj je unešen nego samo djelomično.

Eto, dobro ti je rekao doktor. Još da se ementaler može dobiti na recept...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mozgam, mozgam, a ne mogu se sjetiti sto je zapravo bijeli prasak bez okusa i mirisa kojeg pije ujutro u soku, mlijeku ili cemu god.. karnitin ili.. sto bi jos moglo biti?

(Dam glavu da cez ispaliti iz prve!)

Reci cu mu veceras za sve sto si preporucila.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mozgam, mozgam, a ne mogu se sjetiti sto je zapravo bijeli prasak bez okusa i mirisa kojeg pije ujutro u soku, mlijeku ili cemu god.. karnitin ili.. sto bi jos moglo biti?

(Dam glavu da cez ispaliti iz prve!)
    Nemam pojma, ali nadam se da nije kažnjivo zakonom 8) .

Karnitin imaš u raznim oblicima. Meni osobno je najdraži tekući. Za acetil-L-karnitin mislim da ga se može nabaviti samo u kapsulama.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hahaha, nije kaznjivo. Sad mi dodje da ga nazovem i probudim... samo da saznam koji je to vrag. A nije da mi nije rekao tisucu puta.

Rijec je o nekom.. necemu... sto uzimaju i zdravi, uz vjezbanje ili stogod. Jooooooooj. Ma saznat cu navecer.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Nešto drugo osim ribljeg ulja?
    (PSIHOLOG)

A jelovnik? Ima li ko da jede preko cijelog dana u malim količinama?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni se čini da to jakooo ima veze sa poslom kojim radim, tj. radim od kuće, ne izlazim tako često i ne komuniciram sa ljudima kao što bih to bio slučaj da radim negdje u uredu.
    Mislim da si u pravu, da ti rad kod kuce također pojacava umor. I kod mene je bilo slicno, kada sam radila od kuce stalno sam bila umorna, bezvoljna...

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Meni je puno bolje od kad pijem Aktivin H. Ne muči me više bezvoljnost i nedostatak energije za bilo što.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Meni je puno bolje od kad pijem Aktivin H. Ne muči me više bezvoljnost i nedostatak energije za bilo što.
    Šta je to?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

S tim da ja za sebe nikad ne bih rekla da sam depresivan tip, ne na klasičan način, ali mučio me nedostatak energije, samo bih spavala, ništa mi se ne da i sl. Sto godina mi je trebalo da nešto počnem.

Krenula sam nakon dugo vremena i na step aerobik, i sad mi je stvarno ok.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

A kak je sa sexom? Koliko često? Koliko kvalitetno? Previše? Premalo?

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Seks je na 0 - muž u depresiji, ja u depresiji radi života, kila, itd.

Ustvari upali smo u neku za sada nerješivu situaciju i voda nas vodi kroz život, ne borimo se i to nas guši... i lomimo koplja kako sad i šta sad, tako da nam je sex 0 i cijeli život nam je na čekanju...
    Tj. ja sam unutra na čekanju...

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Maslackica, meni je pomogla akupunktura kad mi je energija bila na 0

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Mony, ja ti se bojim akupunkture radi iglica i hepatitisa...jednostavno nisam sigurna u njih da svako baš dobro ih dezinficira...
    Pitala sam ih jednom da li bi mogla svoje kupiti, ali ne mogu, tako da sam odustala od toga.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Seks je na 0 - muž u depresiji, ja u depresiji radi života, kila, itd.
    I to je jedan dio života kojeg manje više prolazimo svi. Situacija se može pozitivno riješiti ako začarani krug prekinemo. Kreni od sebe. Napravi za početak kompletan sistematski pregled preko svoje liječnice opće prakse.
    Provjeri kakvo ti je fizičko zdravlje. To neka bude start za slijedeće korake, a poticaje moraš pronaći putem. Trebat će ti puno napora da se pokreneš, ali dugoročno gledano bit će rezultata.
    Problem kila je priča za sebe i tek kad se psihički vratiš na tračnice moći ćeš se posvetiti tome polju, sve ostalo bit će korak naprijed-natrag dva.
    Jer dok nema emocionalne stabilnosti, nema ni rezultata.
    Kreni odmah, nemoj čekati "da prođe vikend", "da se razčisti magla", "da dođe plaća"......sad i nema osvrtanja nazad.
    Sex, o sex! Ako ima ljubavi, a nadam se da ima, tamo negdje duboko ima i mala iskrica želje. Nemoj puno forsirati razgovore u ovoj fazi, mogu samo produbiti agoniju, kreni na "posao" bez puno priće, pričat stignete kasnije.
    I da, nabaci smiješak , nije baš sve tako sivo.

clumsy mom avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Meni se slično dešava kad mi se sroza Fe (a srozava se očas posla). Večito sam pospana, dekoncentrisana, umorna, tripujem da sam u depresiji... Par dana duple doze Fe-a u kombinaciji sa folnom kiselinom (a onda normalne doze nadalje), malo više šetnje na svežem vazduhu i ja sma kao nova.

Meni je najveći problem što sam ja generalno anemična i jako lako se stanje pogorša (malo jači menzis i ja ne ustajem iz kreveta dok se stanje barem veštački malo ne popravi) pa imam redovne 'uspone' i 'padove' bez ikakve šanse da se išta unormali. Hranim se relativno zdravo, krećem se relativno dovoljno ali me je prvo iscrpla blizanačka trudnoća (u koju sam ušla sa Hgb 112 i Fe 5) a onda i hendlanje male gospode, nespavanje, neredovni i nedovoljni obroci...U aprilu je lab. nalaz izjavio:''Hgb 95, Fe 2'' :/ Osećala sam se potpuno isto kao i ti sada.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

(PSIHOLOG)

Jedem vec godinu i 10 mjeseci pomalo, cijeli dan. I gubim centimetre obujma, naveliko. Osjecam se puno, puno bolje.

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

(PSIHOLOG)

Jedem vec godinu i 10 mjeseci pomalo, cijeli dan. I gubim centimetre obujma, naveliko. Osjecam se puno, puno bolje.
    Pa daj recept... kako i šta jedeš ili si napisala pojedinosti na nekom drugom topiku?

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pa daj recept... kako i šta jedeš ili si napisala pojedinosti na nekom drugom topiku?
    Joj, pisala sam puno na raznim topicima.. nemam sad bas vremena povaditi linkove. Imam i skenirane neke prijedloge dnevnih menija i tablice kalorija...

Uglavnom, jedem sve sto pozelim (mada vjerujem da je moja lista malo drugacija od neke prosjecne jer se trudim paziti da pozelim samo ono sto je zdravo), jedem cesto i pazim na unos kalorija, ali i njihovu potrosnju.

Ako ne pronadjes threadove, mogu ti detalje poslati na PP da opet ne zatupim ispocetka. =)

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a ja bih sad zaključila da si osim u bedu, još na sve to i zatrpana otrovima zbog kojih se osjećaš kao ispuhani balon s kroničnim manjkom energije, stalno umorna i bezvoljna
    a jedno je nužno vezano uz drugo

nizak tlak... da i mene muči, ali od kad sam učinila neke promjene u svom životu, znatno manje i rijeđe nego prije
    hipoglikemija? i tome se da doskočiti, ali ne onako uz put i bezvoljno, nego ljutito i odrešito

seks.... pa ako muža riješiš depresije i napraviš to s voljom (iako je možda i nemaš) i njemu će se podići dobra energija do nivo koji će djelovati i na tebe, pa ćeš biti bar mrvicu psihički mirnija i zadovoljnija

debljina... eh, za to je potrebna određena količina discipline dok se želudac ne privikne na manji unos, ali ovisi i što unosiš
    nije ugodno biti gladan, ali nakon par dana organizam shvati poruku tj. da nema tolikog unosa količinski kao ranije i privikne se

znam kako je raditi bez mogućnosti da ideš 5 dana u tjednu "među ljude", no možda si možeš organizirati tako da ipak ideš, makar ne poslovno, nego kao turist? ima rad doma i velikih prednosti, kao i mana

bitno je da nađeš nešto što će te zaista veseliti, nešto zbog čega ćeš se ujutro kad se probudiš umornija nego kad si legla i sva bezvoljna - osjetiti puna energije i elana
    uostalom, gle koliko ljudi ovdje misli na tebe i podržava te, zar to nije nešto čemu se čovjek može veseliti?

nemoj se predavati - bori se

Maslačkica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj feniks prvotno napisa
    nemoj se predavati - bori se
    Hvala vam!!!!
    Borim se!!! Danas sam bolje već... vratila sam se na Montignaca, danas sam odpedalirala 42 min.nakon duže vremena (skoro 10 dana, a prije pedalirala 7 mjeseci bez problema), izašla među ljude, kupila sebi naušnice za 5 KM, nalakirala maloprije nokte, probavala karmine s kojima ću se sutra natrackati prije izlaska i eto... do slijedeće faze.

Sigurna sam da sam pala u komu radi hrane i nevježbanja. Prežderavala sam se, jela puno slatkog, ugljikohidrata.

još na sve to i zatrpana otrovima
    Imaš li nešto malo više o ovome, da me malo prosvijetliš?

I daaaa... još nešto - DA LI NEKO ZNA PRAVE TEHNIKE DISANJA???
    Skontala sam da ne dišem kako treba i da zato dosta patim tokom dana, tj. opterećuje me...

A seks sa mužem? I on je bez volje, a i ja... ali eto...probat ćemo (i probavam promijeniti život već 15 godina i stvarno mislim da je vrijeme!!!!)

Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

pa zapravo sve poznato poput rafiniranog ulja, bijelog i smeđeg rafiniranog šećera, bijelog brašna, neizbalansirane lužnato - kisele prehrane, slatkog općenito, kave.... a onda je tu i voda...
    čim više čitam i učim o njoj, to sam svjesnija koliko je situacija strašna
    više čak ne mogu ljudima preporučiti kod potrebe za povećanim unosom tekućine tj. vode - flaširanu vodu, jer su podaci o kvaliteti tj. sastavu tako strašni da to stvarno nije za preporuku

znam da je lako drugome savjetovati, ja se prva ne mogu natjerati odreći kave, no s godinama se (nakima prije, nekima kasnije) počnu osjećati posljedice

dok sam bila mlađa stekla sam naviku sjedenja "po turski", čak i za radnim stolom i bilo mi je super
    a onda su me iz meni nepoznatog razloga počela paklenski boljeti koljena
    danas opet sjedim tako, bez bolova

iako nemam problema s kilama (jer ne volim jesti) uvijek kažem da je estetski dio - najmanji problem
    veći problem je to što prekomjerni viša kila u paketu sa svime što s njim ide - učini zdravlju

a sve, baš sve kreće iz glave i zato se treba boriti protiv malodušnosti, depresija, jednoličnosti, padanja u kolotečinu, predavanja...

odlično je što si izašla iz kuće, dotjerala se... dam se kladiti da si se odmah osjećala bolje
    i zato, neka ti to postane navika - osjećati se dobro

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •