Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 72 od 72

Tema: Da li vaši 2.5 godišnjaci vole puzzle?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Kod M. se uvijek zna sto je sad fora.

Recimo kad je skuzila puzzle nismo mogli na spavanje dok slagalicu Fifi (35 kom) nismo slozile 5 puta (ja slazem ona pomaze), ujutro kad se probudila prva rijec joj je bila Fifi "slagica" i slaganje bar 5 puta dok me ne pusti. I tako dva tjedna, svakim danom ju je sve vise sama slagala. Kad ju je napokon sama od pocetka do kraja slozila istog trena ju je prestala zanimati.

Nije ona samo Fifi slagala veci Tomicu i Boba Graditelja i jos neke zanimljive likove. I samo jedan dan vise ne zeli ni cuti za slagalicu. Sad ju pustam dok ne postavi pitanje. Onda krecem u nabavku novih. Steta sto Lazy Town nije popularan u Hrvatskoj.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Otvorila sam na jednom mjestu temu, jer K. (26 mjeseci) slaže one od 35 kom i 24 kom.
    Čim složi objavi kako je gotova i želi nove puzzle.

Gdje kupujete puzzle?

Malo mi je skup sport svaki dan 60 kn za nove puzzle koje složi u par minuta.

Imamo Disney i Castorland.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Postoje li on-line puzzle koje bismo mgli isprintati u boji izrezati na debljem papiru -kartonu pa ih slagati?

Jedan od predloženih linkova je samo za slaganje on-line zar ne?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Vidi sto sam nasla jigsaw.
    Samo ne znam tko bi to izrezivao .

A da joj kupis puzzle od 100 kom?

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

Njoj je previše 100 komada. U tom i jest kvaka.
    Idealno je 30-tak.

@n@ avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

L je s godinu dana slagala oblike u utore (one što sviraju, životinje što se glasaju kad uspješno složiš i one što šute).
    S godinu i pol cca. je uspješno slagala puzzle od 15-20 komada.
    S godinu i 9 mjeseci je doktorirala 30 komada.

Na tome smo stali. Općenito je teški vizualac, pamti najsitnije detalje slikovnica, puzzle nakon 2 slaganja slaže žmirečki... moram priznati da to malo umara (roditelje, ne nju), jer nakon 20' više praktički nemamo kaj slagati. Onda krenemo po ladicama s loncima i kuhačama.
    Ali, generalno, svako se dijete razvija po svome. Naši muški prijatelji (klinci par mjeseci stariji od L) ne doživljavaju puzzle ili slažu one s manje komada. Ali su zato puno, puno bolji u drugim stvarima koje pak L. ne doživljava.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moj ih ne voli ni s 3 i pol :/

NatasaM... avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

moja starija ih ne voli ni sa 7 (ali zato vec od 3. godine crta bolje do mene)

mladja obozava, stalno slazemo sve i svasta, cak i kockice kad slaze jednu na drugu pazi da je uvijek slicna slika okrenuta prema gore

otkrice su mi one drvene puzzle od 16-tak kom, gore slika-dolje drvo, po 4 komada u paketu za 24 kn

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj NatasaM... prvotno napisa
    otkrice su mi one drvene puzzle od 16-tak kom, gore slika-dolje drvo, po 4 komada u paketu za 24 kn
    Gdje ih ima?

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj mama_jos_malo prvotno napisa
    Otvorila sam na jednom mjestu temu, jer K. (26 mjeseci) slaže one od 35 kom i 24 kom.
    Čim složi objavi kako je gotova i želi nove puzzle.

Gdje kupujete puzzle?

Malo mi je skup sport svaki dan 60 kn za nove puzzle koje složi u par minuta.

Imamo Disney i Castorland.
    svaki dućan s igračkama ima nekakve puzzle, a i svi veliki dućani tipa konzum, getro, metro, ipercoop..... na odjelu s igračkama.

ako ti se čini da joj je malo 35 komada i ako ih slaže sama, onda ti je iduća veličina 60, a ne 100. 100 komada su presitne za nju.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa
    ako ti se čini da joj je malo 35 komada i ako ih slaže sama, onda ti je iduća veličina 60, a ne 100. 100 komada su presitne za nju.
    Kakvu razliku cini velicina puzzli? M. voli slagati i male puzzle - 24 komada na kartonu A6 velicine. (Tj. voljela slagati kad je bila u puzzle fazi).

I jos jedno pitanje. Do koje velicine treba poticati djecu za slaganje? Recimo 100 kom mi se cini prihvatiljivo, ali 200 ili 500 kom mi se cini kao "gubljenje vremena" (nisam mislila kao uvredu vec kao cinjenicu da sam uvijek slagala puzzle kad sam trebala uciti ).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Njoj je previše 100 komada. U tom i jest kvaka.
    Idealno je 30-tak.
    Sama to složi?
    Wow!

Moja ih voli, ali traži asistenciju

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Ariens prvotno napisa
    Citiraj babyboys prvotno napisa
    Kakvu razliku cini velicina puzzli? M. voli slagati i male puzzle - 24 komada na kartonu A6 velicine. (Tj. voljela slagati kad je bila u puzzle fazi).

I jos jedno pitanje. Do koje velicine treba poticati djecu za slaganje? Recimo 100 kom mi se cini prihvatiljivo, ali 200 ili 500 kom mi se cini kao "gubljenje vremena" (nisam mislila kao uvredu vec kao cinjenicu da sam uvijek slagala puzzle kad sam trebala uciti ).
    razlika je u veličini same puzzle. sitnije puzzle je teže složiti. moj T salže sam do 500 kom, njemu je poticaj slika, a ne broj dijelova.

J slaže do 24 kom u zadnje vrijeme, ali zato jer je to tomica, a ne jer ih je malo.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam primjetila da M. voli slagati puzzle od puno sitnih detalja (radije Fifi gdje je 15ak likova nego Plutona i Mikija).

summer avatar
    Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Malisa sad slaze one od 48 komada (33 mjeseca).
    I to su tri u paketu (kupljen u Lidlu, Clementoni) i slozi ih jednu za drugom za petnaestak minuta. Ima super oko za puzzle (na mamu, sunce moje ) i ja sam ga ucila da trazi detalje, kao, 'vidi ovdje je nogica od prascica, di mu je tijelo' i sad tako sam trazi. To mu je oduvijek bilo zanimljivo i rado se vraca starima, izvadi cetiri-pet kutija i ne odustaje dok ih sve ne slozi. Najdraze mi je simultano slaganje u paketima gdje je vise od jedne slagalice, sve izvrne na pod i onda slaze odjednom.
    Uskoro cemo preci i na vece jer vidim s koliko ih lakoce slaze.

ljerka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi smo slagali one od 30, ali sinoć smo kupili od 60 i nema razlike, jednako ih slaže bez ikakvih problema. Sretna sam jer sam skužila da raspoznaje boje (MM je daltonist, ne potpuni, ali...).

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Postoje li on-line puzzle koje bismo mgli isprintati u boji izrezati na debljem papiru -kartonu pa ih slagati?

Ja sam ovo radila s posterima iz časopisa, ali nije to to. Ne budu ti rubovi dobri. Ne može baš dobro složiti, miču se nekako.
    Barem nama

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

dorian voli meni pomagat kad slazem, al mi imamo sve neke puzzle s kojima se i ja mucim, ne znam kako bi dijete samo to moglo :?

ili nije problem u puzzlama

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Djeca su različita. Ja imam dvoje.. interesi su im skroz različiti.
    Starija je uvijek mogla puno više držat pažnju, slagala je kao 1.5-godišnjak bez problema puzle od 15 i 24 komada.
    Mala seka je tek sad počela pokazivati interes i to uz moju stručnu pomoć.
    A ide mi, moram priznati

babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Anci prvotno napisa

Ja sam ovo radila s posterima iz časopisa, ali nije to to. Ne budu ti rubovi dobri. Ne može baš dobro složiti, miču se nekako.
    Barem nama
    Mi smo napravili u foto studiju puzzle od 60 kom od slike.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

vi imate neke vunderkindere

moj je napunio dvije godine prije mjesec dana i puzzle ga uopće ne zanimaju

osim kao potpala za peć

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

M. je za 2. rodjendan dobila slikovnicu/slagalicu (na svakoj stranici je i slagalica od 6 komada). Prvo sto sam pomislila je da cu ih zadrzati unutra i samo citati slikovnicu nisam dosla ni do polovice slikovnice i vec mi je izvadila slikicu van i tjerala me da ju slozim ponovo. To joj je kao neka igra bila - ja slazem ona trga i opet ispocetka. Za dva tjedna ih je znala sama sloziti. Da mi je netko rekao da ce ona slagati prave puzzle u roku od 2 tjedna samo bih .

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •