Pokazuje rezultate 1 do 49 od 49

Tema: POMOĆ: Za 6 mj. samo 600 gr.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno POMOĆ: Za 6 mj. samo 600 gr.

Pamagajte: Moj sin koji za par dana puni godinu na današnjoj kontroli u 6 mj dobio samo 600 gr . Znači krajem Aprila je imao 7900g a danas 8500g. Sestra je vagala dvaputa da budemo sigurni, a na istoj vaga uvijek. Sutra vadimo krvnu sliku i urin, u ponedeljak i utorak urinokulture, a 29.10 radimo UZ abdomena. Ja stvarno neznam šta, on je isključivo dojio do svojih 6.mj poslije dohrana koju baš super jede. Alio težina ništa. Šta može biti?????

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

sa koliko se rodio?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A visina ?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

može biti da je dijete zdravo,jednostavno takve građe,živahno radoznalo...upoznaje svijet i nema vremena kupiti kile...
    moje kumče nakon mukotrpnih pretraga od gastroenterologa dobio takvu dijagnozu...
    toplo se nadam da će i svama biti tako

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja se više ne sjećam normi, ali je li on unutar normalnog raspona težine za svoju dob. Ako jest, ne brini se, daj mu vremena. Najvažnije je jesu li mu nalazi uredni te kako se on ponaša- je li živahan, ima li energije i sl.
    Filip je dobijao puno na težini samo u prva 4 mjeseca, a otkad je skužio da postoji svijet oko njega, slabo (između 4. i 6. mj. samo 150-200 gr). Onda sam malo više pazila da jede u miru, ali nikad nije dobijao puno, naročito kad se počeo kretati. Imala sam dojam da potroši više nego kaj pojede. Par zalogaja i opet u trk. Jedva smo nabili 9 kg oko godine dana da može u novu autosjedalicu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Eh, da, važno je i da li je rastao u tom periodu. filip je znao mjesecima niš ne dobivat na kilaži, samo u centimetrima.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Rodio se sa 3400 i 54 cm a sada je dug 90 cm

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Pa mašala koliko je dugačak!

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj triplemama prvotno napisa
    Rodio se sa 3400 i 54 cm a sada je dug 90 cm
    Eto gdje je potrošio sve što je pojeo! Pa rastao čovjek u vis :D
    A da te još utješim evo ti sa portala:
    [quote]Do godine dana prosječna dojena beba će povećati svoju porođajnu težinu za 2

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala svima
    Ipak u ponedeljak idemo na UZ abdomena sredila sam da to obavimo malo ranije, ali znate kada vam se to sve vrti po glavi.
    A već danas je porodica koja je u svakom pogledu uz mene počela sumnjati u moje mlijeko i dojenje pa mi idu na živce

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Godinu dana i 90 cm :shock: .

Nadam se da će sve biti ok, ali stvarno je visok... I mislim da liječnika ne brine toliko sama težina, nego odnos težine i visine. 8 i pol kg na 90 cm jest jako malo :/ .

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Visok momak Držim fige i vjerujem da je stvarno sve u redu.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma evo i ja kontam kako 90 cm nije ništa viši od svojih vršnjaka, a tako mi med. sestra reče i sada ga izmjerim on 75cm :shock: grozno se osjećam kako ne gledaju (a ja nisam gledala jer sam bila u šoku zbog težine)
    Za težinu sam sigurna jer sam ga jutros vagala na još jednom mjestu.
    Joj tako sam nasikirana, a sad lijepa lutka pojeo cijelu bananu. I stalno tako dobro jede. Inače imamo problema sa željezom da li može to biti uzrok. Dr. me pita da li mu jako smrdi stolica i da li je masna. Sumnja da masnoću iz hrane izbaci kroz stolicu. Kakav je to poremećaj?
    Šta da mu dajem da jede?

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Ako je dovoljno narastao u visinu onda nemaš potrebe da se brineš .

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma evo i ja kontam kako 90 cm nije ništa viši od svojih vršnjaka, a tako mi med. sestra reče i sada ga izmjerim on 75cm :shock: grozno se osjećam kako ne gledaju (a ja nisam gledala jer sam bila u šoku zbog težine)
    ajde da pogriješe za centimetar dva ali 15???? :shock:

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

A željezo pokušajte popraviti ishranom ( zeleno lisnato povrće , junetina , bobičasto voće...)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

puntica , i ja se baš to pitam . 15 cm pogriješiti ?!

Ali i bez tih 15 cm on je dovoljno visok momak .

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

po ps-u dijete bi trebalo swa 5 mjeseci imati dvostruku a sa 12 trostruku porođajnu težinu... :/ ja mislim... (moj stariji je imao 9300 gr sa 12 mjeseci a njegov mali vršnjak 7500 gr... doduše taj malac je bio nedonošče i svašta nešto... inšoma, sad je veći od Iv i pola svoej generacije... a bome i teži...

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Draga žao mi je to prolaziš, ali se nadam da će sve biti kako treba.

Imam poprilično sličan problem s manjim sinom(uvijek se nešto dešava mlađem)
    Sitan se rodio, slabo napreduje i preživahan je.
    Jako puno jede, jede više nego 2.5 god. stariji brat.
    Al s vage nemiče, izgleda ko mrvica i zovu ga mrvica ili bebica.

Susjeda rodila par dana prije mene i ima sina koji je s god. dana imao preko 12 kg, a moj s god jedva 9kg.

I sad mi bude teško kad njih dva vidim zajedno i kolika je razlika

drži se, mora biti u redu!

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Danas će biti gotova krvna slika a u ponedeljak UZ abdomena pa će mo vidjeti :/ .
    Hvala na podršci

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Eno mi nečakinje s 2 god i 7 mj i 12 kg.
    Ne brigaj puno dok ne vidite nalaze, a vrlo je vjerovatno da je sve ok.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za dobre vijesti!

Tebi jedan

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mi smo u slicnoj situaciji. Ahmed jede Masalah ko odrasto covjek ali mu se ne prima. Sa 2g7mj. je vagnuo 11,6kg. potpuno gol. Na 5 je procentilu. Neki dan ga je ped vagnuo i malo je dobio skroz ja se tjesim da je na bar 10 procentilu sada ali daj boze, mislim da pedu nije vaga u redu. Raste svakih par mjeseci po par cm u vis ali zna ne dobiti absolutno nis na kilazi. :?

Malo sam mu uvela vise junka u svoj svojoj panici. Vise grickalica manje voca jer grozno puno kaka.

Sve moguce su mu testirali crohn, (kršitelj koda)c, itd. sve u redu. Krvna slika za 10. Prosli put kod gastroentorologa sam napokon cula rijeci koje sam se dugo nadala cuti "Mozda je on samo sretan pa ce biti mrsavko citav zivot"

:/

Sretno i javi sta ima!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Za težinu sam sigurna jer sam ga jutros vagala na još jednom mjestu.
    Joj tako sam nasikirana, a sad lijepa lutka pojeo cijelu bananu. I stalno tako dobro jede. Inače imamo problema sa željezom da li može to biti uzrok. Dr. me pita da li mu jako smrdi stolica i da li je masna. Sumnja da masnoću iz hrane izbaci kroz stolicu. Kakav je to poremećaj?
    Šta da mu dajem da jede?
    E da u Ahmeda zna biti masna stolica. Neznam kakav je to poremecaj par puta su mi govorili da ne absorbira ali kao sto rekoh krvna slika za 10.

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja N ima 14,5 mj i samo 8300 kg.
    Rođena je sa 4170 kg.
    Bila je super, skoro pa buca, do cca 6-7 mj. kad sam isključivo dojila.
    Kad smo uveli dohranu počela je slabije jesti , pa je ped posumnjala da nije možda alergična na gluten, odnosno da boluje od celijakije. Gluten smo uveli tek sa 8,5 mj.
    Napravili smo do sad brdo pretraga, i sve je ok, krvna slika ok, UZV abdomena ok.
    Čekamo još jedan nalaz iz Zg koji će nam to potvrditi (a dugo ga se čeka pa sam već luda).
    Jedino što mi kaka mekše.., napravili smo i stolicu na parazite pa čekamo i taj nalaz.
    Uglavnom, ako nalazi budu ok, a ona i dalje ne dobiva na težini, morat ćemo napraviti biopsiju crijeva.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Angelina Bell i moj E je bio buco dok sam isključivo dojila. Znači od kada je počeo sa dohranom on je dobio samo 600 g. Nadam se da će početi dobivati na težini da nemorate raditi biopsiju crijeva. A koje ste nalaze radili u Zg pa ih čekate?

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Angelina Bell i moj E je bio buco dok sam isključivo dojila. Znači od kada je počeo sa dohranom on je dobio samo 600 g. Nadam se da će početi dobivati na težini da nemorate raditi biopsiju crijeva. A koje ste nalaze radili u Zg pa ih čekate?
    Daj bona, kakva mu je krvna slika???? Iscekujem iiscekujem i nikad da javis!!

Angelina Bell avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Hvala na željama
    Nalaze smo vadili u Rijeci na Kantridi, ali se krv šalje u Zagreb na testiranje.
    Zove se anti TTG nalaz (pojma nemam što to znači), ali evo, nikako da dobijemo rezultate. Kaže mi sestra da se taj nalaz nekad čekao i po 2,3 mjeseca i nek se ne brinem ( moš mislit!).

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Evo moj malac ce sada godinu dana i bas smo bili na vaganju, ima 9700g i 75cm al je isto jako ziv, tak da tu tezinu ima sada sigurno 2-3 mjeseca. Seka je 2g i 4mj i svojih 11,4kg, takodjer zivahna i nema bas puno interesa za hranu....Nazalost smo zbog tih njenih "problema" isto uveli dosta junka (koji sada izbacujem) jer je godinu dana imala istu kilazu (10,5kg) tek sada kada je krenula u vrtic stvari su nekako krenule na bolje tak da je u mjesec dana dobila 1kg!
    Pedica se nije nesto osobita zamarala s tim, vidjela je oboje kak su zivahni i rekla da je sve to ok i da ce vec doci na svoje!
    Svima vama zelim sve ok nalaze...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo nalazi:
    sedimentacija 6 mm/h; 16 mm/2h
    CRP neg.
    GLU 3.9
    CA 2.50
    PHOS 1.75 HI
    TP 62 LO
    GLOB 22.0 LO
    ALB 40
    AST 49 HI
    ALT 45
    ALP 250 HI

RBC 3.64
    HGB 95.0
    HCT .307
    MCV 84.3
    MCH 26.1
    MCHC 310.
    RDW 14.8

18.7 %N
    69.6 L%

Nerazumijem se ja u ove nalaze ali nakraju piše Anemia Hypochromic ako neko zna očitati nalaze neka piše pliz.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

HGB 95.0

Ja mislim da je on slabokrvan sigurno...

Evo ti jedan moj topic dok se miss Lunahor ne javi.

http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...343b42d95a34ce

Sretno!!!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo kopiram i pejstam:

Hypochromic anemia may be caused by vitamin B6 deficiency from a low iron intake, diminished iron absorption, or excessive iron loss. It can also be caused by infections or other diseases, therapeutic drugs, and lead poisoning. One acquired form of anemia is also known as Faber's syndrome. It may also occur from severe stomach or intestinal bleeding caused by ulcers or medications such as aspirin.[1]

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Evo kopiram i pejstam:

Hypochromic anemia may be caused by vitamin B6 deficiency from a low iron intake, diminished iron absorption, or excessive iron loss. It can also be caused by infections or other diseases, therapeutic drugs, and lead poisoning. One acquired form of anemia is also known as Faber's syndrome. It may also occur from severe stomach or intestinal bleeding caused by ulcers or medications such as aspirin.[1]
    Mejras mommy daj molim te prevedi. Nerazumijem 100% engleski njemački može.
    Danas smo radili UZ abdomena i sve je OK sem toga da je lijevo proširen prijelon pa je moguće da se dio mokraće vraća. Čekamo urino kulture pa će mo znati više.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo upravo me Gloria Lea podsjeti sa njenim naslovom da je Dr. spominjala refluks jer postoji mogućnost da se mokraća vraća iz bešike.

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

triplemama moj mišić nema refluks ali ima proširen pijelon.
    Imali smo s 4 mj. uroinfekt i tad je otkriveno proširenje pijelona.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nije dr tvrdila da ga on ima ali da poistoji mogućnost. Ništa ne znamo dok se ne uradi taj neki nalaz na rentgenu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo ti moze bit indikacija na intoleranciju na gluten (za ostalo ne znam)

napomena,
    rvacki labosi mogu eventualno biopsijom utvrdit alergiju, nemas mogucnost za utvrdit intoleranciju pa bi trebala slat uzorke urina za paris ili USA

Gluten Intolerance

The inability of the intestinal tract to digest gluten properly, which, in sufferers with the condition, results in a number of symptoms and conditions whenever gluten is ingested, such as bloating, cramps, and diarrhea. Gluten is the protein that gives dough its elasticity and strength and makes the dough rise. It is present in a number of grains and grain products, as well as in many non-grain foods in which gluten may be an additive. Wheat has a high level of gluten. Other grains that contain gluten are barley, rye, and triticale. Grains related to wheat, such as spelt and kamut®, also contain the proteins necessary to form gluten.
    There are special antibody screenings available to determine whether a person, suffering from various symptoms and conditions associated with gluten intolerance, indeed has an intolerance to gluten. Other symptoms may include stomach pain, malabsorption, skin rashes, muscle and joint pain, headache, and fatigue.

Gluten intolerance differs from the usually less serious allergy to wheat in that gluten intolerance is associated with the digestive system and a wheat allergy is triggered by the immune system. Gluten intolerance, however, is less serious than another wheat/gluten sensitivity known as (kršitelj koda)c disease in which ingestion of gluten can destroy the small intestine, whereas this does not occur in gluten intolerance sufferers.

When all sources of gluten and any products containing gluten are removed from the diet, the troublesome symptoms associated with gluten intolerance should disappear. It is important to read the labels on all food products to ensure that the item does not contain gluten or that familiar products have not been reformulated to include ingredients that now may contain gluten.

It is also important to guard against cross contamination that may occur during food preparation. This is equally important in restaurants as it is at home. Make sure to ask questions about menu items when dining out to ensure that gluten containing foods have not been prepared in conjunction with the gluten free foods you wish to order.

Wheat Allergy

A sensitivity to wheat that is initiated by the immune system’s response to proteins found in wheat. This allergic reaction causes a number of symptoms including watery eyes, itchy eyes and skin, runny nose, possible skin rashes, and even diarrhea, which are noticeable soon after consuming wheat or wheat products. A wheat allergy is usually the least serious among the three major categories of wheat/gluten sensitivities. Gluten intolerance is usually more serious than a wheat allergy and (kršitelj koda)c disease is more serious yet.
    People who have a wheat allergy can eliminate wheat and wheat products from their diets in order to relieve distressing symptoms. It may be possible for a person with a wheat allergy to consume other foods that contain gluten, such as rye, although every person is different and will need to develop their own list of foods that are safe to eat. It is always best to read the labels on all food products to ensure that wheat is not an ingredient.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo kopiram i pejstam:

Danas smo radili UZ abdomena i sve je OK sem toga da je lijevo proširen prijelon pa je moguće da se dio mokraće vraća. Čekamo urino kulture pa će mo znati više.
    Hypochromic anemia moze biti uzrokovana manjkom vitamina B6 zbog niskog unosa zeljeza, smanjene absorbcije zeljeza, ili prekomjernog gubljenja zeljeza. Isto moze biti uzrokovano infekcijama ili drugim bolestima, lijekovima, ili trovanjem olovom. Isto se ljavlja zbog jakog krvarenja utrobe ili cak crijevnog uzrokovano cirevima ili lijekova kao sto je aspirin...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Evo kopiram i pejstam:

Propustila sam jednu recenicu: jedna forma malokrvnosti je poznata pod nazivom Faber's syndrome.

Hypochromic anemia moze biti uzrokovana manjkom vitamina B6 zbog niskog unosa zeljeza, smanjene absorbcije zeljeza, ili prekomjernog gubljenja zeljeza. Isto moze biti uzrokovano infekcijama ili drugim bolestima, lijekovima, ili trovanjem olovom. Isto se ljavlja zbog jakog krvarenja utrobe ili cak crijevnog uzrokovano cirevima ili lijekova kao sto je aspirin...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ovo sve napisano su simptomi prisutni kod autisiticne djece, pa treba obavit testiranje i za metale (najpouzdanije iz kose)

nedostatak magnezija (koj trazi kalcij da bi se vezao) takodjer cini cuda u negativnom smislu

unos zeljeza je zanimljiv sport, zeljezo moze izazvati kronicni zatvor i treba iskopati zeljezo koje ne zatvara. zeljezo se mora uzimati odvojeno od mlijeka i odvojeno od unosa kalcija, uz zeljezo ide vitamin c

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

triplemama samo da kažem kako se nadam da će sve biti dobro i da on možda jednostavno više troši...
    Ovako je bilo kod nas;
    Moj je mišonja sa 6 mjeseci imao 8 kila, isključivo dojen, a sa 12 je imao 9.200. Dakle dobio je više od tvog ali takođe malo, uglavnom je cicao, s vremena na vrijeme nešto drugo pojeo, iako je dohrana na početku sjajno išla. Nedugo nakon 1 rođendana smo otišli kod moje tete na more, pa je ona kuhala sve iz svog vrta i mali se stvarno odjednom projeo, dal od fine papice il od zraka morskog i postao prava izjelica. Prestigao je mnoge vršnjake koje sam sa divljenjem gledala kao velike naspram moje mrve. Sad je ko hobit, doručkuje bar 2-3 puta...
    Sretno

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ma evo već 7 dana se patimo sa uzimanjem urinokulture. Nikako nam ne uspijeva, iz pedijatrijskih vrećica se prospe, a kada čekam onako nikad dočekati, a žao mi ga držati golog. Kako vi to radite i da li bi se to moglo na tutu? Kako da je sterilizujem pošto je urin za urino kulturu?

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma evo već 7 dana se patimo sa uzimanjem urinokulture. Nikako nam ne uspijeva, iz pedijatrijskih vrećica se prospe, a kada čekam onako nikad dočekati, a žao mi ga držati golog. Kako vi to radite i da li bi se to moglo na tutu? Kako da je sterilizujem pošto je urin za urino kulturu?
    Urinokulturu moraš u vrećicu uzeti, lako se urin konaminira.
    Ja svom uzimam u vrećicu i onda s sterilnom špricom uzmem dozu urina i pretočim u plastičnu sterilnu posudu.
    Gnjavaža jeste ali je jedini način da urin ostane sterilan.

Probaj ujutro još dok spava brzinski oprat i zalijepiti vrećicu.
    Drži ga u rukama i daj da nešto popije.
    Trebao bi se brzo popiškiti. Ja jedino tako uspijem.
    Moj nezna ni šta ga je snašlo i ulovim prvi urin.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj stray_cat prvotno napisa
    ovo sve napisano su simptomi prisutni kod autisiticne djece, pa treba obavit testiranje i za metale (najpouzdanije iz kose)

nedostatak magnezija (koj trazi kalcij da bi se vezao) takodjer cini cuda u negativnom smislu

unos zeljeza je zanimljiv sport, zeljezo moze izazvati kronicni zatvor i treba iskopati zeljezo koje ne zatvara. zeljezo se mora uzimati odvojeno od mlijeka i odvojeno od unosa kalcija, uz zeljezo ide vitamin c
    ne kontam na koje simptome si mislila i ovi metali pliz mi razjasni

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Ja svom uzimam u vrećicu i onda s sterilnom špricom uzmem dozu urina i pretočim u plastičnu sterilnu posudu.
    Ja sam na jednom predavanju slušala liječnika iz Zarazne (čini mi se prezime Tešić, Tešović ili nešto slično tome) koji je rekao da je 60% uzoraka uzetih u vrećicu kontaminirano, iz čega proizlaze lažno loši nalazi UK :/ .

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dok Ahmed nije bio PT, ja bi ga stavila golog u kadu i pustim mlaku vodu i UVIJEK se popiski. Pripremis sterilnu posudicu i uhvatis..

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dok Ahmed nije bio PT, ja bi ga stavila golog u kadu i pustim mlaku vodu i UVIJEK se popiski. Pripremis sterilnu posudicu i uhvatis..
    I da uhvatim mokracu u sterlilne casice iz apoteke. Ako odmah ne uspije u kadi pusti za koji stepen hladniju vodu. I ja se uvijek moram popiskiti u tusu..

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj martinaP prvotno napisa
    Citiraj monax prvotno napisa
    Ja sam na jednom predavanju slušala liječnika iz Zarazne (čini mi se prezime Tešić, Tešović ili nešto slično tome) koji je rekao da je 60% uzoraka uzetih u vrećicu kontaminirano, iz čega proizlaze lažno loši nalazi UK :/ .
    Imala sam x glavobolja od kontaminiranog urina.
    I onda sam skontala da mi je najbrže uhvatiti ujutro rano, i nevežem vrećicu što sam prije prakticirala, već pretočim s špricom.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo samo da javim: dvije urinokulture sterilne :D
    Dr. je rekla da dodjemo za 15 dana pa da ga vagamo i da vidimo je li išta dobio. I da vidi hoće li na mikcionu. Za 1 mj od mog prvog posta dobio je samo 100 g

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

:D za urinokulture
    a za ostalo prevazići će on to i nadoknaditi propušteno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •