Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: Moze li dijete previse jesti?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Moze li dijete previse jesti?

Ja stvarno neznam sta vise da dajem malcu za jesti, taj sve jede, ima 100 obroka na dan!
    Ujutro doruckuje doma, pa jos malo uzme mog dorucka i onda jos jede i u vrticu. U vrticu dobije i rucak i uzinu a ipak cim dode doma ogladni i pojede 2 jogurta i npr. bananu. Pa malo odspava i budi se, naravno, gladan. Pa pojede snitu kruha s necim. Prije spavanja moze pojest pecenog vola, jucer je pojeo skoro istu kolicinu ko i ja. Nije mrsavko ali nije ni predebel. Onak, okruglica je ali se i rodio velik.
    E da, popije i oko 1 l vode dnevno.
    Slatko ne jede tj. tu i tamo dobije keksic ali integralni.
    Svi se cudom cude a MM se cak i zabrinuo...

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Ako te to brine, odvedi dijete pedijatru i ispričaj sve ovo što si tu napisala. Ne znam da li je za 13 mjeseci litra vode puno, ali meni se vidi dosta. Kako dobija na težini? Kako mokri? Da li puno piški? Da li jako žeđa?

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ako te stvarno to sve brine odvedite ga na pretrage, recimo secer da mu provjere?

Jel to vec dugo traje ili od nedavno?

S obzirom da dosta jede, normalno je i da puno vode popije, ali opet...ja bih provjerila za svaki slucaj

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

po opisanom, meni se ne čini da jede baš previše :/ .

voli jesti, to da.

takav je bio i juraj. do negdje dvije godine kad mu je sve postalo zanimljivije od hrane. i dalje dobro jede, ali je izbirljiv za poludit. ako mu je ručak po volji, obavezno ruča i u vrtiću/sad školi i doma s nama. doručak isto - prije škole/vrtića pojede doma i onda i u školi. kad dođu iz vrtića su uvijek gladni, mi nismo imali običaj jogurta/banana nego ručak še enkrat.

ja uopće ne vidim razloga za brigu.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vode oduvijek pije puno, cak je sad smanjio po noci, prije je znao popit i pola litre uz tu 1 l preko dana.
    Kaze teta u jaslicama da ima osjecaj da mu je ta bocica s vodom tjesilica. Ja mu nudim jedino poslje jela a on trazi sam cim vidi bocicu.
    Piski puno, prije par dana smo komtrolirali mokracu i sve je ok.

Isto tako je oduvijek papalica i s tim nikad problema nisam imala ali u zadnje vrijeme, otkad je krenuo u jaslice, jede ko mali termit. Imam osjecaj da bi cijeli dan jeo kad bi mu nudila. Skembicu ima ko pravi pivopija.

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja ne znam, moj u svoje 3 i (skoro) pol godine ni jedan dan nije pojeo toliko. Ni toliko pio. Al on je ekstrem na drugu stranu :/
    Ali uopće ni ne znam koliko bi dijete trebalo jesti.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Vid ruca u vrticu, kad se probudi dobije u vrticu i vocku ili kolac i onda kod kuce ruca ponovo. I tako svaki dan...
    Danas je pojeo tri snite kruha s pekmezom za dorucak, Bianku i jabuku, oko podne jos jednu jabuku, za rucak pun tanjur juhe, hrpu rize, komad pohanog seitana i salatu, onda opet pola jabuke, pa je odspavao i pojeo jos komad pohanog seitana. Takodjer je i sisao 2-3 puta. Jos ce i vecerati ko zna koju kolicinu... Uglavnom svi moji klinci su u toj dobi, od 2 do 3 godine, jeli ko da su iz gladi utekli.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Koksy, ja bih provjerila šećer, ipak.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Velika je to kolicina, mozda ipak da provjeris secer.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Da, mozda bi stvarno trebala posto u obitelji imamo povijest dijabeticara.

Nije me kolicina vode toliko brinula jer imam doktoricu u kuci i ona nikad nije spomenula da bi bio tolko zedan zbog secera. Cak ga uvijek hvali sto hoce piti toliko vode a nece sokove niti caj.

Samo me hrana pocela brinuti jer stvarno jede kolocinski prakticki kolko i ja. Danas ionako idemo k pedici pa cu je trazit da prekontroliramo secer.

Hvala na savjetima!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Samo jos nesto, kazes da ne jede previse slatkoga, a sto je s vrticem?
    Provjeri za svaki slucaj koliko slatkoga tamo dobije

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Marsupilami prvotno napisa
    Samo jos nesto, kazes da ne jede previse slatkoga, a sto je s vrticem?
    Provjeri za svaki slucaj koliko slatkoga tamo dobije
    Pa posto je jaslicka grupa tj. ima godinu dana, sumnjam da im daju slatkise. Znam da jedu vocne jogurte ali to jede i doma.
    Tete mi se cine ok i upucene a i jelovnik u vrticu je ok, prilicno zdrava hrana.

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Da, mozda bi stvarno trebala posto u obitelji imamo povijest dijabeticara.

Nije me kolicina vode toliko brinula jer imam doktoricu u kuci i ona nikad nije spomenula da bi bio tolko zedan zbog secera. Cak ga uvijek hvali sto hoce piti toliko vode a nece sokove niti caj.

Samo me hrana pocela brinuti jer stvarno jede kolocinski prakticki kolko i ja. Danas ionako idemo k pedici pa cu je trazit da prekontroliramo secer.

Hvala na savjetima!
    Kako ne! Neotkriveni dijabetičari žeđaju, a trijas simptoma je: puno mokrenja, puno piju i puno jedu, a na kraju ispadne da gube na težini.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Secer je uredan! 4.6! referentne vrijednosti za tako male su od 3.9 do 7.

Znaci da je moje dijete jednostavno mala izjelica

monax avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Super,
    pratila sam temu sa strane jer je moj manji isto takva izjelica.
    Stalno jede, stalno gladan i pojede dva puta veću količinu od starijeg brata.
    I da stalno sere

Dionea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa
    Secer je uredan! 4.6! referentne vrijednosti za tako male su od 3.9 do 7.

Znaci da je moje dijete jednostavno mala izjelica
    Odlično! :D :D :D

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj monax prvotno napisa
    Super,
    pratila sam temu sa strane jer je moj manji isto takva izjelica.
    Stalno jede, stalno gladan i pojede dva puta veću količinu od starijeg brata.
    I da stalno sere
    E vidis, moj samo jednom dnevno, tu i tam se zalomi dvaput.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno re

meni se to ne čini kao neka pretjerana količina. mislim, te porcije u jaslicama i vrtiću (barem našem) mi se čine jako male. oni jedu tri puta, ali to sve skupa je kao jedan obilan obrok

Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ciao, ja se isto pridružujem, inače mala (2.8 godine) mi je mali gurman, ali zadnjih dana toliko jede da sam već zabrinuta...

u vrtiću je od 8 do 12 i ima tri obroka a ona pojede duplo, tako bar piše na izvještaju, pa dođe doma i opet jede ko luda.... do te mjere da nekad jednostavno poraća... i točno vidim da se prenajela.... prežderala... ja nebi mogla toliko...

i kao da se ništa nije desilo opet nakon povraćanja baca se na hranu...

inače, ona je kao mala trošila svaki dan antibiotike radi refluksa i tada je imala nuspojavu povraćanje, i to po 3 puta na dan...
    ne znam dal to može biti povezano s tim...

s druge strane uopće nema krizu adaptacije na vrtić ( tek 8 dana ide) pa možda prežderavanjem skriva stres....ipak je to odvajanje...

ne znam ali izludjet će me ova FAZA...

isto slatko ne jede, rijetko....
    a jede sve... čak i graha, luk... sve joj je fino

a litra tekućine za tu dob... mmmmmm baš sam ljubomorna, idealno, bubrezi se filtriraju, rade, lijepo čiste.... nema opasnosti od bakterija...
    moja nefrologica je rekla da je to super!!!!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Mejra je bila takva kada smo poceli dohranu. Popapala bi i do tri porcije bababe sa rizolinom. Cak sam i peda zvala. Rekao mi je da ako hoce neka jede. Onda se sve preokrenulo sa 12 mj. Skoro je prestala skroz jesti. Naplakala sa suza. 5 joj je god. i jos uvijek muku mucimo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •