-
Teško zaspi, viče, malo jede
Imam bebu od 3 mjeseca. Danas 3 dan jede možda 3 puta u danu. Evo danas nakon 6 sati ujutro, pojela je u 12 i to je sve. Samo hoće spavat i ne može zaspat već vrišti i tako po pol sata, a ja pokušavam smirit, vozim u kolicima po sat vremena da zaspi. U rukama ne želi bit ni pod razno.
A kad zaspi, stalno moram vraćat dudu u usta jer se budi i plače. Po noći spava većinom, jednom sam je morala vozat sat vremena da zaspi.
Do sada je preko dana jela svakih 2 sata i to obje cike, a ova tri dana jedva pola jedne.
Jel to skok u razvoju ili nešto drugo?
Cike su me evo već prepunjene, a ona ne želi papat.
Sad spava (na jedvite jade), a bojim se da će spavat do 3-4 ujutro a jela je u 12 popodne i to ne baš puno.
Inače je bucmasta i ne bojim se da će gubit na težini, al je ovo 3. dan ovako.
-
evo probudila se u pola 8 i uspjela popapat (nakon 7 i po sati). MM ju je uspio uspavat i bila mu je super. vidjet ćemo kak će bit sutra.
-
Dok ti se ne jave pametniji, ~~~~ da će vam biti bolje.
-
-
rado bi joj podvalila al spava u kolicima (ne može drugačije zaspat) pa ne mogu do nje. pričekat ću još sutra pa ću zvat i pedijatra.
-
-
-
hvala, možda stvarno štrajka. ništa od navedenog u tekstu nije, ali jedino mogu probat promijenit mjesto dojenja.
jutros je uspjela popapat, ali sad opet neće...
inače neće papat kad je tata u sobi, traži ga pogledom. tata je uspavljuje pa kad odspava probat ćemo opet.
još sam htjela reći da moja beba ne siše za utjehu nego samo za hranu. Utjeha je bila možda prvih mjesec dana, ali kasnije ne. Zato smo morali ubaciti dudu varalicu.
-
Kako stojite s pokakanim i popišanim pelenama- koliko ih ima na dan? Kakva joj je koža (glatka, hrapava, suha, elsatična, ružičasta...)?
Kakvog je inače raspoloženja?
Kad sisa, je li to učinkovito- vidiš li, čuješ, da guta, curi joj mlijeko, osjećaš li kad ti mlijeko krene?
Je li beba isključivo dojena- znači, ne dobiva nikakvu drugu tekućinu (vodu, čaj, formulu) na bočicu?
Iako navodiš da je tvojoj bebi cica uglavnom hrana i da ne voli da je puno nosiš, tjelesni kontakt s mamom je izuzetno važan za održavanje dojenja. Kontakt tvoje i bebine kože pokreće čitav niz hormona i tjelesnih reakcija kod vas obje i bilo bi dobro poraditi na tome da on malo intenzivira. Što se tiče dude, beba svoju potrebu za sisanjem zadovoljava na taj način, a budući da tako rijetko sisa, postoji opasnost da se smanji proizvodnja mlijeka. Pokušaj ograničiti davanje dude, ako je ne možete potpuno izbaciti.
Pokušaj što više imati bebu uz sebe, po mogućnosti kontaktom koža na kožu (kupajte se zajedno u kadi punoj tople vode), nuditi joj cicu što češće, staviti je u noću zajednički krevet..
Sretno!
-
hvala na savjetima!
danas je malo bolje sa sisanjem. dajem joj svako malo, pa kad primi posisa nekih 3-5 min učinkovito. isključivo se dojimo.
jučer mi je manje popišala pelena, baš se osjetilo da nije papala nekoliko sati. evo danas je svaka bila popišana, a imala je i jednu stolicu.
što se tiče ponašanja, samo joj se više spava (inače je malo spavala preko dana), ali je problem što ne može zaspat i jako je teško uspavam.
izgledom je dobro, koža je normalna.
danas je nekako ipak bolje, ne viče toliko kad se uspavljujemo, želi se nositi, sva sreća da je tata bio danas doma pa ju je puno nosio. sad je otišao u noćnu, pa se moramo snalaziti.
cijeli dan je ona samnom, igramo se ručicama i smijemo.
-
sad sam je kupala i vidjela da ima reakciju na cjepivo na ruci (iz rodilišta).
vjerojatno je zato promijenila svoj ritam.
nakon današnjeg dana mislim da se vraćamo na staro.
hvala na podršci i savjetima.
-
Super
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma